Ahojte uz som zúfalá. Od druhého pôrodu mám problém pri všetko čo sa týka mojich intímnych partii. Sex je bolestivý keďže som veľmi suchá, robia sa mi dookola bolestivé a jemne krvavé trhlinky ktoré potom svrbia. Nepovedala by som ze je to mykoza,, tie dobré poznám. Veľa krát idem na wc a ako si sadnem tak cítim ako sa mi spravila mala trhlinka- praskla koža. Strašne to bolí a keď sa do toho dostane moč je to nenormálne.
Posledný mesiac sa to zhoršilo keďže sa mi tie ranky zle hoja.. s mužom nemôžem mať sex co je ešte väčšia záťaž na moji psychiku... prosím nestretla ste sa a tým niektorá? S doktorom to riešiť budem no musím prestúpiť k inému keďže terajší je otras a poslal by ma domov s Od buka do buka predpísanou mastičkou.
Ked som mala cca 19, uz neviem presne , raz sa mi spravila trhlinka tiez. Na to Ti pomoze kožna, dala mi masticku s kys.hyaluronovou
Tiez sa mi dlhodobo nehojila a az toto mi pomohlo
Pred par dnami som to niekomu tu pisala - genitalny lichen sclerosus by to nemohol byt? Kazdopadne, bez poriadneho vysetrenia sa nepohnes.
@sissy27 nemôžem použiť lubrikant pretože ma potom pália ranky. Mykoza to nieje poznám ju,, toto je úplne iné a zároveň podobne. Myslela som že to je len prechodné obdobie,, myslím tu suchost a a ze som možno len veľmi psychicky unavená a ze je to tým. No asi nie..
Čakať musím pretože môj gynekológ keď k nemu prídem s mykozou sa zasmeje a povie ze to je normálne to majú aj iné. Preto potrebujem nového lekára. V pondelok idem vypísať papiere tak snáď na vezme hneď
@simsalabim ďakujem,, vyzerá ze to môže byt ono.. celkom to sedí..
Ja som s takým tiež mala problém po pôrode, neskôr sa k tomu pridružili aj časté mykozy a fakt jediné čo mi nakoniec dlhodobo pomohlo boli probiotiká od Carnium Botanicals, brala som druh Natal Biotic lebo som ešte dojčila (tieto sú vhodné aj pre tehotné a dojčiace). Dovtedy som poskusala aj iné probiotiká a kremiky a čo mi dal lekár ale všetko ak aj pomohlo tak len na chvíľu.
Držím palce
Tak pri sexe jednoznacne treba pouzit lubrikant a mimo sexu - ja by som ako prvu pomoc pouzila canesten krem. Za mna to kludne mykoza byt moze. Uprimne nechapem, preco s tym cakas tak dlho…