Trhlinky na pošve

15. nov 2024

Ahojte uz som zúfalá. Od druhého pôrodu mám problém pri všetko čo sa týka mojich intímnych partii. Sex je bolestivý keďže som veľmi suchá, robia sa mi dookola bolestivé a jemne krvavé trhlinky ktoré potom svrbia. Nepovedala by som ze je to mykoza,, tie dobré poznám. Veľa krát idem na wc a ako si sadnem tak cítim ako sa mi spravila mala trhlinka- praskla koža. Strašne to bolí a keď sa do toho dostane moč je to nenormálne.
Posledný mesiac sa to zhoršilo keďže sa mi tie ranky zle hoja.. s mužom nemôžem mať sex co je ešte väčšia záťaž na moji psychiku... prosím nestretla ste sa a tým niektorá? S doktorom to riešiť budem no musím prestúpiť k inému keďže terajší je otras a poslal by ma domov s Od buka do buka predpísanou mastičkou.

sissy27
15. nov 2024

Tak pri sexe jednoznacne treba pouzit lubrikant a mimo sexu - ja by som ako prvu pomoc pouzila canesten krem. Za mna to kludne mykoza byt moze. Uprimne nechapem, preco s tym cakas tak dlho…

ivik4
15. nov 2024

Ked som mala cca 19, uz neviem presne , raz sa mi spravila trhlinka tiez. Na to Ti pomoze kožna, dala mi masticku s kys.hyaluronovou
Tiez sa mi dlhodobo nehojila a az toto mi pomohlo

simsalabim
15. nov 2024

Pred par dnami som to niekomu tu pisala - genitalny lichen sclerosus by to nemohol byt? Kazdopadne, bez poriadneho vysetrenia sa nepohnes.

autor
15. nov 2024

@sissy27 nemôžem použiť lubrikant pretože ma potom pália ranky. Mykoza to nieje poznám ju,, toto je úplne iné a zároveň podobne. Myslela som že to je len prechodné obdobie,, myslím tu suchost a a ze som možno len veľmi psychicky unavená a ze je to tým. No asi nie..
Čakať musím pretože môj gynekológ keď k nemu prídem s mykozou sa zasmeje a povie ze to je normálne to majú aj iné. Preto potrebujem nového lekára. V pondelok idem vypísať papiere tak snáď na vezme hneď

autor
15. nov 2024

@simsalabim ďakujem,, vyzerá ze to môže byt ono.. celkom to sedí..

nikolani
15. nov 2024

Ja som s takým tiež mala problém po pôrode, neskôr sa k tomu pridružili aj časté mykozy a fakt jediné čo mi nakoniec dlhodobo pomohlo boli probiotiká od Carnium Botanicals, brala som druh Natal Biotic lebo som ešte dojčila (tieto sú vhodné aj pre tehotné a dojčiace). Dovtedy som poskusala aj iné probiotiká a kremiky a čo mi dal lekár ale všetko ak aj pomohlo tak len na chvíľu.
Držím palce