Ahojte dnes mi gynekológ povedal, že na vaječníku mam miernu endometriozu, ale ze nič strašné. Prosím vás netreba to riešiť? Dr mi vravel, že pokiaľ nechcem ďalšie dieťa a pokiaľ nemám bolesti pod bruška, čo nemám, tak to zatiaľ riešiť netreba. Tak ma zaujíma, či ste to riešili alebo nie.
Ako na to prišiel to sa dá s istotou určiť iba pri laparoskopii....ak ti to nebude spôsobovať ťažkosti netreba liečiť.....
@ada_alica na usg fotke vidím ze to tam napísal.. Ze ľavý vaječník endo... Ako mne povedľa že pokiaľ nemám problémy tak to nieje nič vážne. Len sa chcem uistiť, či sú tu ženy ktoré to tiež neriešili 🙂
Dobrý lekar to vie odhadnut aj z ultrazvuku ( mne to vysvetlovala lekárka pred laparkou, ze keď je nepohyblivy vajecnik ci maternica, ked zatlaci tak ultrazvukom, ze spozornie...)
Mne pri laparke nasli kopu zrastov, endometriozu nakoniec nie.
A aké riešenie teda navrhol gynekológ? Každý organizmus je iný, jedno je ale isté, emdometrium je pod vplyvom hormónov, najbežnejšie je hormonálna antikoncepcia možno zatiaľ bude iba pozorovať ak nebude žiadna zmena vôbec to netreba riešiť....ja som si užila svoje, ale bola som mladá a bezdetná.... takže to je úplne iný prípad
@ada_alica povedal ze mam prísť na kontrolne usg keď mi bude končiť ms. Neviem kvôli čomu. Ale tak snáď nič vážne, to by snáď povedal. 🙂
budes sledovana a ked budu velke bolesti pri ms apod predpise ti hormony. Endo ma dnes každá druhá.
Taktiež otázka. Ci je to niečo vážne alebo u žien bežné.