Dobrý deň, chcem sa opýtať na transplantáciu maternice a vaječníka nakoľko nemám oboje a chcela by som to zrealizovať nakoľko mám len 41 rokov a necítim sa nato aby som to nemala. Vie mi s tým niekto pomôcť?
@mogaa pokial viem, uz sa to zacolo robit, ale ci u nas...
https://health.clevelandclinic.org/for-the-firs...
@lubica3281 toto nechces,ver mi. Dostuduj si co transpl.organu vlastne je a co pacient musi vsetko po tom podstupovat,uzivat lieky na znizenie imunity aby telo organ neodvrhlo,pravidelne kontroly atd. Neviem naco ju vlastne chces ked mas 41. Deti? No pri tych liekoch co budes musiet uzivat by som si to sakra rozmyslela.
@sterea no štúdia od r.2015 a 10transplantácií....nuž, všeličo sa dá, mali sme tu aj klonovanú ovcu Doly a predsa sa bežne neklonuje😉 osobne si myslím že maternica je orgán bez ktorého sa dá existovať a má to teda oveľa menšie dôsledky ako doživotne užívať lieky na potlačenie vlastnej imunity.....ono tieto lieky sa jednoducho musia užívať ale zároveň je tam otvorená cesta na autoimunitné ochorenia, rakovinu.....
Predovsetkym to nieje zivotne,dolezity organ,aj tak by to vydrzal mozno len 5 rokov,pritom by si musela brat stale lieky,co nieje tiez sranda.A kto by ti tuto operaciu hradil?Myslim ze cez poistocnu by si tazsie pochodila,kedze to nieje zivotne dolezite.
@lasoli no vaječníky žena potrebuje nakoľko sa v nich vytvára estrogen, ja už ani vaječníky nemám, vies mi niečo poradiť na jeho tvorbu?
@lubica3281 tak su tabletku lredsa,ani angeluna joilie to nema,popropade v sojo je esteogen,pupalkovy olej,no hlavne tabletkovu formu ale to ti gynekolog lepsie poradi,ja som v tehu braka aj duphaston alw aj eateogen bol ore zeny v menopauze.Ale viewco to je transplatacia organi?To je zataz nesmierna.
@lasoli gynegolog mi navrhoval mormonalnu pecbu čo ja vielmi nechcem. Brali to moje kamošky a o pár rokov dostali rakovinu prsníka, alebo trombozu. Ja skôr keď tak prírodnú liečbu
Zenou si aj bez maternice 🙂
@lubica3281 Och fakt doštuduj si.
Hormonálna liečba je omnoho menšia záťaž než liečba po transplantácii orgánov.
Za ďalšie by si mala vedieť, že to, že tvoje kamošky brali hormonálnu liečbu nie je dôvodom že mali rakovinu. Ta sa len rýchlejšie odhalí u žien na liečbe pretože poctivejšie musia chodiť na kontroly.
@lubica3281 a co je podla teba prirodne na transplantovanej maternici s vajecnikmi? Ja by som na tvojom mieste nedala na zopar kamaratok, lebo je to mala vzorka. Pytaj viac informacii od gynekologa, najdi gynekologov, ktori sa tym specializuju na taketo zeny. Zisti si statistiky, ako sa zeny s takymito problemami liecia, ake maju neziaduce ucinky, priebeh liecby a tak dalej. Doveryhodne pribehy su fajn, daju ti info na ktore sa mozes zamerat, ale fakty a statistiky sa nedaju obabrat. Navyse tvoj zdravotny stav, rodina anamneza, stravovanie, zivotny styl ... budu pravdepodobne uplne odlisne. Preto by som dala na vysledky liecby takychto pacientok, kde je vzorka roznoroda a velka. Ak vsetky tieto zeny spaja, ze pozitivne reaguju na nejaku liecbu, tak tato liecba bude s najvacsou pravdepodobnostou ucinna aj u teba.
@lubica3281 a myslis ze prednisony a kortikoateroidy su ok??Tie poskodzuju casom ostatne organy toez,puchnu z nich ludia atd,to si nastuduj,to ozaj radsej tie jormony v tbl
@lubica3281 trochu uvažuj.....transplantovať sa dá iba zdravý orgán....ktorá normálna žena si dá vybrať maternicu? a pri haváriách sa odoberajú dôležitejšie orgány bez ktorých sa nedá existovať.....