je pravda,že keď sa holíte tak chlpy po čase stmavnu a zhrubnu? napr. na stehnách alebo na rukách alebo nad hornou perou? Niekde som pocula,že vraj je to mýtus a nie je to pravda🤷🏻♀️
za mna je to pravda co sa tyka noh u mna to plati
U mňa to neplatí, ani na nohách ani na rukách, ani na brade. No, som chlpatá, čo uz 🤷🙄😃
Je to pravda
Nie, nie je.
@zuzubb007 @kallanchoe je to len optický klam. Vlas (chlp) keby si zväčšila, tak má tvar kužeľa, teda hore je špicatý, pretože sa najviac opotrebováva trením o pokožku, oblečenie (niečo ako keď strúhaš ceruzku). Takisto je vystavený slnečnému žiareniu a vonkajším vplyvom, takže časť nad pokožkou bledne. Keď ho oholíš, tak vlastne zrežeš tenký koniec (špic) - teda ostáva väčšia plocha a pôsobí hrubšie. Takisto sa nad pokožku dostáva to čo bolo predvčerom skryté - ten pôvodný tmavý chlpok, ktorý sa ešte nestihol nijako opotrebovať ani naňho nepôsobili žiadne vonkajšie vplyvy ako na chĺpok, ktorý je vyrastený dva týždne.
To je celé tajomstvo “hrubších a tmavších” chĺpkov po holení. A nie, ani hustejšie nebudú - počet vlasových / chlpových korienkov je daný, netvoria sa nové.
@sissy27 fuha ďakujem za vysvetlenie 🙂 ja sa len strašne bojím oholiť si stehna a chĺpky nad hornou perou :( veľa ľudí hovorí, že to nedorasta tmavšie a hrubšie ale ja som celkovo taka tmavšia takže sa bojim....
Fuzky nad perou radšej depiluj.
Potom zváž ani nie depiláciu (holenie) ale epiláciu - odstránenie chĺpkov od korienkov. Či už zvolíš vytrhávanie alebo laser, bude to mať lepší efekt. Opakovanou epiláciou sa oslabí korienok, teda chĺpkom potrvá dlhšie, kým vyrastú až von (po holení máš o 2-3dni strnisko, po vytrhnutí 2-3 týždne kým nový vykukne von). Navyše už vyrastá von s tou užšou špičkou, teda jemnejší a nie ako keď ho odsekneš v polovici. Postupne ti epiláciou ochlpenie výrazne oslabne (ak teda netrpíš vyslovene nejakou hormonálnou poruchou, neužívaš dlhodobo kortikoidy alebo iné lieky, ktoré to môžu ovplyvniť).
Hornú peru ľahko zmákneš doma voskovými pásikmi, so stehnami by sa mi babrať nechcelo, to by som išla ku kozmetičke, tá to má raz dva. Prípadne ten laser, je to drahšie ale efektívne, alebo si zaobstaraj IPL epilátor na domáce použitie (len neviem, či sa môže používať na tvár).
Inak tu epilaciu laserom by som aj ja odporucila. Skusala som aj ten doma, ale to bolo nic oproti tomuto. Teraz som asi tak v polovicu procesu, ono tych sedeni treba absolvovat viacero, ale uz teraz vidim ten rozdiel. Objednala som sa v Ruzomberku do Spinnu. A akoze super pristup aj vsetko, vyzera to tam pekne moderne.
Ja žiadnu zmenu nevidím, prídu mi rovnako tmavé aj hrubé ako predtým
Urcite ano. Jasne ze chapeme realitu @sissy27, je jasne ze holenim samotnych chlpkov nebude viac a ani hrubsie, ale je pravda, ze na pohlad a veru ze aj dotyk je to neporovnatelna katastrofa. A ten rozdiel na sebe vidi kazda zena. Jednu nohu si par mesiacov iba hol a druhu iba epiluj, a uvidis rozdiel sama. To je asi najlepsi dokaz.
Epilovanim chlpky rednu na dotyk aj pohlad. Nie pre to, ze by korienkov a chlpov bolo menej, ale preto, ze vytrhnutim od korienku sa vzdy tlaci jemnucka "spicka" chlpku, pokozka aj s chlpkami je tak jemnejsia ako pokozka s chlpom, ktory sa tlaci dalej vo svojej najhrubskej hrubke po oholeni ziletkou.
Sama, ked si nohy oepilujem, mam jemne aspon 2 tyzdne a dorastaju najemno. Ked som som si par krat nudzovo holila ziletkou, mala som o 2 dni nechutne pichlave nohy, vyzerala som ako oholeny chlap 🤫
@marzuz89 ešte raz a pomaly - tie chĺpky nie sú hrubšie ani tmavšie - sú len v inej fáze rastu a veku/opotrebenia. Ak si ich necháš vyrásť komplet, budú také ako pred oholením. Strnisko neznamená “silnejšie tmavšie” - je to proste odseknutý chlp v jeho hrubšej časti, preto na dotyk pôsobí drsnejšie.
Presne tak, ako strihaním na krátko vlasy nezhustnú, nespevnejú ani iný zázrak nenastane.
Presne ako hovori sissy, preto ono aj na tu epilaciu sa chodi viackrat. Lebo nie vsetky chlpky su naraz v tej iste faze rastu. Niektore uz su vyrastene, ine este len zacinaju vyrastat z cibulky. Takze tak.
@snehulienka639 ak sa mozem opytat, tak ty mas tu epilaciu kolkokrat absolvovanu? alebo kolkokrat to mas v plane, aby bol ten efekt taky uplne sto percentny?
@hildicapupu teraz som bola akurat minuly tyzden na stvrtom sedeni. Este by ma mali dve cakat. Ale ako zakazdym hovorim, je to individualne a moze sa to odlisovat. Nie sme kazda rovnaka. Ono ten pocet, ze kolkokrat ides na epilaciu, tak to zalezi aj od toho, ze v akej partii chces odstranit tie chlpky. Ine su nohy, ine podpazusie, ine tvar a tak dalej. Tam su potom aj tie rozostupy medzi opakovaniami ine.
Nie je to pravda