Tlak počas menštruácie

10. okt 2024

Ahojte baby
Asi druhykrat sa mi stalo ze pocas ms mam zo spodu z vnútra taky divny pocit akokeby to bol tlak alebo ako opuch neviem ako inak to popisat. K tomu dnes chodim aj castejsie cikat nerozumiem tomu...
Mali ste niektora rovnaký problem?

haraburdova
10. okt 2024

To čo opisuješ mi pripomína keď mám nábeh na zápal močového mechúra, pri ms je to pre mňa osobne o hodne nepríjemnejšie ako mimo nej.

autor
10. okt 2024

@haraburdova cize pociťujes rovnaky problem pocas ms ako ten tlak ? 🤔 Bože uz iba toto mi chybalo 😐 a ako predísť takemu zápalu?

haraburdova
10. okt 2024

Občas hej, ale ja mám chronický zápal močáku už 10 rokov, vždy sa mi to zhorší okolo jesene, keď sa ochladí. Zlepšuje sa to, odkedy sa pravidelne nahrievam na vyhrievacom vankúšiku. To pomôže veľmi od všetkého nepríjemného a dobre to uvoľnuje. Určite ale nenahrievaj namokro v sprche a pod., len suché teplo. Predídeš tomu tak, že budeš chodidlá, kríže a okolie panvy držať v teple, ja napríklad aj von nosím pod šaty a sukne vlnené "trenky" aby som sa neprechladila ale to je už také opatrenie pre môj chronický stav 😄 A pi veľa močopoudných čajov, pomôže to 🙂

autor
10. okt 2024

@haraburdova ach Boze vies co ja som davnejsie bola aj u obvodnej vysetrila mi moč hovorim ze mam pocit po vymoceni ze mi zas treba a ked som sa suchla pod paplon tak ten pocit presiel... Cize asi ano to obliekanie a zahrievanie pomaha... No a ked som si k nej sla dat vysetrit moc tak som myslela ze mi tam nieco najde da tbl a cus vybavene ale ked mi povedala ze v moci nemam nic 😐 noo nepotesila ma. Sama mi povedala ze to vyzera na zapal močového mechúra. Je pravda ze celkovo nemám smäd ked som bola mladsia velmi malo vody som pila teraz sa jak tak snazim no. Aj si kupujem brusnicovu cistu stavu... A niekedy mam pocit ze to mam po sexe 🤭 a hlavne po oralnom ked mam byt uprimna... Aj moja gynekológička mi povedala ze mam hyperaktivny močový mechúr 😐 dala mi spasmed lebo v noci som chodila aj 2x na zachod . Ale to bolo davnejsie teraz kojim este tak nemozem hoc čo... Ale takto pocas ms mi este nebolo... 😞

haraburdova
10. okt 2024

Jemine ano, po orálnom sexe to býval masaker, lebo ono keď už máš nábeh a teda už nejaké baktérie tam sú a ešte sa tam "zavedú" nové.. 😣 Pomože sa po tom vždy mega vela napiť a vycikať sa úplne do prázdna.
Ono jasné, môže to byť aj hyperaktívny močák ale keď sama píšeš že nepiješ veľa, tak to skôr znie ako nábeh na zápal 😕 absolútne najrýchlejšia úľava je to nahriatie sa, ja mám taký elektrický vankúšik z alzy, vypeckujem ho a aspoň 20-30 minút na ňom sedím, keď je najhoršie, do toho pijem čaj a na ďalší deň mi je o 90% lepšie

autor
10. okt 2024

@haraburdova a ja som hovorila manzelovi ze to bude z toho 😭😭😭 no dobre ze som tu napisala fakt velka vdaka ze si sa ozvala... Mam aj ja vankúšiky ked som mala covid a bolest krízov ze som nemohla ani spat pomohlo mi teplo... Tak ok skusim.aj ja dnes naliať sa čajom a dam si twn vankusik 😐 este by som sa mohla objednať aj u urologa lebo uz tak dlho sa chystam a stale som sa k tomu nedostala

haraburdova
10. okt 2024

Zamalo, rada som pomohla 🙂