Zdravím , mám otázočku , idem na ct hrudníka brucha a panvy lebo mi našli v črevách zväčšené uzliny na oboch stranách , mám ísť aj na kolonoskopiu , mal som si kúpiť test na okultné krvácanie lebo že to v mojom veku Poistovna neprepláca , prvý test mi vyšiel pozitívny ďalšie dva mi vyšli negatívne takže som trošku zmätení z toho nemal niekto niečo podobne alebo neviete mi poradiť lebo ma to trošku znepokojuje ďakujem
@bublinka1426 áno nevedeli mi poradiť testy boli dobre
@viktor24091999 to krvacanie ma vela ludi aj z hemeroidov. lekarka mi vravela ze kopec ludom ( na preventivke ) to vychadza + prave kvoli hemeroidom.
drzim palce nech dobre dopadne.
@viktor24091999 oni odhalia na gastro detailne, tie testy su iba take orientacne.
@viktor24091999 a mas dake ine potiaze okrem zvacsenych uzlin?
@viktor24091999 ak to správne chápem. Kupoval si si domáci test v lekárni? Áno, samotesty na čokoľvek môžu vyjsť falošne pozitívne. Stále je to len samotest, pri podozrení by malo nasledovať vyšetrenie. Záleží na veľa okolnostiach, prečo to tak vyšlo. Ak si si robil tri testy za sebou v jeden deň z jedného vzorku, tak sa jedna pravdepodobne o nejaký vadny kus. Pokiaľ si to robil s odstupom môže byť napríklad dôvod aj poranenie konečníka. Ak máš hemoroidy tak to je jasné že tam budeš mať krv ale to by neboli asi tie dva ďalšie negatívne si myslím. Hlavne nestresuj, netreba robiť závery z domácich testov
@viktor24091999 môžeš mať hemoroidy, polyp.Kolonoskopia ukáže viac.Zaplať si u obvodnej ako samoplatca testy a nie z lekárne.
Testy na okultné krvácanie sú veľmi citlivé a dokážu zaregovať doslova na mikroskopické množstvo krvi v stolici. Robil si tie testy na jednej stolici? Alebo opakovane? Vzorku na test by si mal zobrať z viacerých miest. Ale takýto test je aj tak len indikatívny, podstatný bude výsledok kolonoskopie. Ak je akékoľvek podozrenie, tak kolonoskopiu treba urobiť. Netreba sa jej obávať, absolvoval som to vyšetrenie už dva krát 😉
@viktor24091999 nemusí to znamenať nič..môj známy po 60tke, má stále pozitívny test, tak zakaždým ide na kolonoskopiu, všetko ok. Zato iný, mladý 46, negatívny test zakaždým,ale necítil sa ok. Už nie je medzi nami. Na test sa fakt nedá spoliehať. Držím palce,nech je všetko ok
@bublinka1426 bolesti celého brucha ale nie je to stále
@lavender94 tri dni po sebe som si to robil , každý test v jeden deň
@mojemenonikto zobral som z viacerých miest tak ako to písalo v prívalovom letáku
@viktor24091999 v lekarni si sa pytal?