Tenká jazva na maternici po sekcii

trafenamamicka
20. sep 2016

Ahojte kočky. Potrebujem utešiť a poradiť. Dnes som bola na USG vyšetrení na gynekológii a dr. mi povedal, že mám tenkú jazvu na maternici a mohlo by to pri druhom predstavovať problém. Som objednaná na vyšetrenie kde sa niečo striekne do maternice a tým sa vyskúša elasticita jazvy. Vôbec netuším o čo ide, mala ste to niektorá? Po prvé bolí to veľmi? A po druhé, chceli by sme druhé bábätko ale teraz som ostala dosť vystrašená. Mala ste niektorá podobný problém a cez to ste v pohode vynosili ďalšie dieťa? Ďakujem za vaše rady.

elise
20. sep 2016

@trafenamamicka po prvej sekcii som mala miniaturnu jazvu druhe tehu v pohode bezproblemov, nic mi nestrekovali anj nerobili.

elise
20. sep 2016

@trafenamamicka po prvej sekcii som mala miniaturnu jazvu druhe tehu v pohode bezproblemov, nic mi nestrekovali anj nerobili. Babo uplne v pohode primerane rastlo.

majaxy
20. sep 2016

wau, dnes je moderná medicína a s takouto banalitou ti určite pomôžu

maciatkolulu
20. sep 2016

@majaxy no nemyslim si, ze je to banalita 😉 tenka jazva nie je nic moc pri dalsom teotenstve mze realne sposobit "banalny"problem ako je ruptura maternice, ale ako si napisala, dnesna moderna medicina snad pomoze
@elise ty si si videla na jazvu na maternici? ci ti lekar povedal, ze mas miniaturnu jazvu 😉 a na zaklade akeho vysetrenia to teda skonstatoval? 😉
@trafenamamicka mam za sebou tri sekcie, sice mi nikdy nevysetrovali kontrastnou latkou hrubku jazvy, ale podla mna lekari vedia co robia, neboj sa, vysetria ta, poradia a ked uz prezila porod - sekciu, si nemyslim, ze sa mas preco bat tohto vysetrenia. Drzim ti palce.

majaxy
20. sep 2016

@maciatkolulu Ja som po sekcii, viem o čom točím a nebudem nikoho stresovať...ako som už povedala, dnešna moderná madicína vyriešila mnoho vecí..

majaxy
20. sep 2016

@maciatkolulu a vôbec som nič nevravela o banalite 🙂

maciatkolulu
20. sep 2016

@majaxy toto si napisala - wau, dnes je moderná medicína a s takouto banalitou ti určite pomôžu
Dnes o 15:07 • 1 dieťa • Odpovedz • ​ Páči sa mi to • Pošli IP •
😀 😀 😀
Mas pravdu, nikoho netreba stresovat, ale zase ani nezlahcovat, pretoze tenka jazva po sekcii, nie je banalita....

majaxy
20. sep 2016

ja mám hrubú, syn má 23,bolesti mám dodnes a druhé dieťa sa mi nepodarilo. Toto mám napísať?Bolo to pred 23rokmi, zato píšem, že dnes je moderná medicína, nebudem nikomu brať chuť od života,či, mala by som byť úprimná ?

maciatkolulu
20. sep 2016

@majaxy no, tak toto neviem, nejako nerozumiem tomu, odkial vies aku hrubu mas jazvu na maternici? 😀 Ja som rodila pre tromi rokmi tretim cisarskym a fakt netusim aku mam tu jazvu hrubu....Kedze ty pred 23 rokmi, to este neboli nejake extra sposoby na diagnostiku jaziev, tak odkial to vies?
A inak na tvojom pribeu nie je nic odstrasujuce..., takze nerozumiem, preco by si to ako nemohla napisat, teda vsak si to aj nakoniec napisala 😉 Kazda zena, ktora si presla sekciou vie, ze to nie je iba tak, ze su bolesti a z vlastnej skusenosti mozem napisat, ze kazdy jeden cisarak bol uuuuplne iny. Ak myslis, ze je odstrasujuce to, ze sa vam nepodarilo druhe, tak to nebude problem cisaraku, kedze plno zien ma po sekcie druhe, alebo viac deti, takze nic stresujuce na tom, co si napisala nie je. 😉
A preco by si mala brat niekomu prosim ta cut do zivota? Proste je potrebne specialne vysetrit jazvu, pretoze to "banalita"nie je a pocuvat lekarov, aky rozostup medzi sekciami by mala mat atd....Pravdepodobne jej odporucia dlhsi rozostup a bude

elise
20. sep 2016

@maciatkolulu pred par dnami som rodila, asi mi jazvu sledovali pocas tehu tak viem. Utz mi robili pri kazdej navsteve a aj na morfo utz kontrolovali tak prosim nespochybnuj moju skusenost.

maciatkolulu
20. sep 2016

@elise mam tri sekcie, tak tiez viem, ze miniaturna jazva na maternici asi nema nic s jej hrubkou 😉 a ani s priberanim a rastom miminka, ale dobre 😉

lucuku
9. apr 2019

@trafenamamicka ahoj 😀 môžem sa spýtať, či si bola na spomínanom zákroku? Podaril sa ti? Mala si dehiscenciu po sekcii?

trafenamamicka
autor
9. apr 2019

@lucuku nie nebola som nakoniec sme sa rozhodli že druhe babatko teda nebude. Avšak priroda sa rozhodla inak momentalne som v 27 tyzdni a vsetko je klop klop v poriadku. Nakoniec mi. povedali ze jazva sa. bude merat az pred porodom ale že nemam ocakavat prirodzeny. Tak. som. zmierena aj s cs. 5 rokov po. prvom porode verím že všetko bude v poriadku. Už ked sa babo samo rozhodlo ze pride tak verím že moje telo to zvladne. Spolieham sa na to

thinulka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thinulka
2. apr 2023

@trafenamamicka ahoj,môžem sa opýtať,ako si zvládla druhé tehu? Ja mam rovnaký problém. Ďakujem