Tekutina za maternicou

1medvedik1
9. mar 2017

Ahojte 🙂 nedávno som písala príspevok ako ma veľmi ráno bolelo podbruško, no doktor neordinoval tak som šla k nemu až na druhý deň.
Povedal mi že mi praskla cysta a mám tekutinu za maternicou, teraz je tá cysta vraj 2cm veľká. Nedal mi nijaké lieky, len mi povedal že je to malá cysta ktorá zmizne počas menštruácie, a po nej sa mám u neho zastaviť na kontrolu. Neviete mi poradiť či sa z toho nemôže nič stať, alebo ak ste niečo podobné niektoré mali, ako u vás postupoval doktor? Pri pomyslení že mám tekutinu za maternicou sa bojím aj pohnúť.. myslíte že je to vážne?

zuzi0911
9. mar 2017

Je to bezny nalez,,,aj po ovulacii je tam tekutina dokonca aj v case zapalu sa tam moze nachadzat,,,raz ma museli koli tomu operovat ale to som mala silne bolesti na jednej strane,,,no nechapem praskla ti cysta a je tam 2cm-ova???

1medvedik1
autor
9. mar 2017

@zuzi0911 áno, ešte ju aj ohraničil na monitore, a povedal že praskla a za to tam mám tú vodu, aj ja som z toho mimo ale takto mi to povedal.. A keď ťa operovali tak ťa uspali úplne?

duun
10. mar 2017

@1medvedik1 Voda z prasknutej cysty - aj keď máš normálnu ovuláciu, vždy sa s vajíčkom uvoľní trocha tekutiny. NIČ desivé, nič nenormálne, telo to vstrebá. Rovnako ako 1 cystu, či aj niekoľko.

Ja som bola na umelom. Dozrelo naraz veľa vajíčok a mohli odobrať iba časť, ostatné praskli a tekutina vytiekla do brušnej dutiny "za maternicu". Mala som problémy, lebo sa jej objem zväčšoval (na takmer 2l) a museli ju odsať - ALE opakujem to je extrém, tebe praskla jedna cysta a nie 20! A nie si na masívnej hormonálnej terapii ako pred umelým! Odsatie bolo bezbolestné, iba lokálne umrtvenie (gélom), nepríjemné asi ako gynekologické vyšetrenie, nič viac. Odsali časť tekutiny, zvyšok sa vstrebal úplne sám do týždňa som bola bez problémov.

NEPANIKÁR, si a budeš v pohode. Cysta sa pri normálnom hormonálnom cykle vstrebá alebo praskne a zmizne. Nerieš.

1medvedik1
autor
10. mar 2017

@duun ďakujem pekne za radu 🙂 už som mala viackrát cysty, raz až 6 cm.. ale nikdy mi nepraskla, nebolelo to tak veľmi, len tupá bolesť, a tiež mi nikdy nepovedal doktor že mám vodu za maternicou. Do budúcna budem vedieť že to nie je nič katastrofálne.. ďakujem za rady, som pokojnejšia 🙂

duun
10. mar 2017

To vieš.. lekárovi to príde bežné, normálne, len to proste skonštatoval a nedošlo mu, že by mal dodať, že "je to normálne, nie je dôvod k obavám". A profesionálne ti odporučil kontrolu = aby vylúčil akékoľvek pochybnosti a upokojil ťa, že už je to úplne ok a upravilo sa to samo.

zuzi0911
10. mar 2017

@1medvedik1 ano robili mi laparku v celkovej narkoze

macka111
5. sep 2022

@duun prosím Ta aj krvava cysta sa vstrebe? Dakujem