Tekutina z konečníka

12. nov 2024

ked som bola mala (este som nemala menzes) tak som raz isla ku kamaratke a zrazu zacalo zomna cosi tiect, prudom, ja som si myslela ze som dostala menstruaciu lenze na wc som zistila ze to slo z konecniku a bolo to ako olej proste taka mastna zlta tekutina a samovolne to zomna vytieklo - nemalo to skoro ziaden zapach skor taky olejovy. stalo sa mi to len raz v zivote, tera
z mam uz cez 30 ale stale mi to vrta v hlave co to mohlo byt. Nestretli ste sa stym niekto?

viestta
12. nov 2024

Hnacka

kavasmliekom
12. nov 2024

Si sa posrala 🙈

autor
12. nov 2024

dakujem za velmi “inteligentne” odpovede 🤦🏻‍♀️

kavasmliekom
12. nov 2024

Inteligentné je tiež to riešiť po 20tich rokoch.

autor
12. nov 2024

mate uzasne vyzarovanie teda pekny den prajem

viestta
12. nov 2024

Nehnevaj sa, ale aku inteligentnejsiu odpoved na jednorazovu hnacku si ocakavala?

janinah
12. nov 2024

Podobné vyzerá aj keď praskne a vytecie cysta napr.vaginalna.

stanulienkat
12. nov 2024

Hlien z konecnika.

autor
12. nov 2024

@viestta hnacka to nebola a inteligentnejsiu taku aku som uz nasla mimo modreho koniku, ktoru ste ocividne nevedeli ani vy, pekny den prajem

viestta
12. nov 2024

🙄

januska12323
12. nov 2024

No a ty myslíš, že čo to bolo?

heleninamama
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. nov 2024

clovek sa tu normalne opyta a taketo reakcie zeny? hanbim sa aj za vas dufam ze nemate deti aby si brali z vas priklad ako si robit z druhych posmech. Prajem vam pekny zivot

oslo1
12. nov 2024

Je to mucus, hlien, normalna sucast, ktora ochranuje crevo, jeho floru a vnutro, tu sliznicu v hrubom creve.
Je velmi dolezite si tento mucus pocas dna umyvat, ked mas hemoroidy, alebo ti jednoducho konecnik poriadne nedolieha, nezatvara sa. Ale tohto je to male mnozstvo.
Pokial toho bolo vela a islo prudom, tak to bola riedka stolica. Bristol stool chart obrazky pozri.
Hnacka je to, ked to mas niekolko krat za sebou.

januska12323
12. nov 2024

Aký posmech keď si napísala, že to išlo z konečníka iná možnosť nie je. Hlien máš v zadku normálne inak by sa stolica nevedela dostať von.

viestta
12. nov 2024

Co je posmesne na slove "hnacka"? Z konecnika ti moze ist len stolica a ta moze mat roznu farbu, strukturu a tuhost. Hnacka, konecnik, hlien a stolica nie su ziadne urazlive a ani hanlive slova. Su to normalne medicinske terminy pouzivane aj v laickej verejnosti.

thirstymonk
12. nov 2024

Mne sa to pár krát tiež stalo pri IBS, ibaže som to nepustil do gačoch, ale na záchode. Je to ten mucus (nás učili na SŠ, že sa to volá mucinogén) a je to ten hlien, ktorý ochraňuje tráviaci trakt pred žaludočnou kyselinou. AK ho máš málo, odhalí sa epitel žalúdka, na ktorý pôsobí žaludočná kyselna (akoby žalúdok trávil sám seba) a tak vznikajú žaludočné vredy (alebo aj črevné, ak sa to stane v čreve).
Väčšia časť toho mucusu sa počas jazdy v črevách spracuje, len malé množstvo ide do stolice. Ak máš nejaký problém, tak ti ho vyjde viac. Mne sa stalo, že vychádzal len ten mucus. Riešil som to aj s lekárom a vraj pohoda.

Takže nie, nebola to hnačka (tá vždy smrdí), bol to ten mucus. Nemusíš sa báť.