Tehotenstvo po operácii platničiek?

tabkat
23. mar 2011

Nájde sa tu nejaká baba, ktorá čaká bábo a je po operácii platničiek? Rada by som vedieť, čo môžem očakávať....v lete som bola operovaná, teraz som 8tt... 🙂

pink_lady
23. mar 2011

@tabkat otazku menim na diskusiu kedze v otazke nemozes diskutovat, kazdy moze pridat odpoved len raz ...ale neboj sa, vsetko bude ok, ja sice nemam operovane platnicky, zato obrovske problemy s chrbticou - zle zrastene stavce po uraze, vyrastky, bolesti jak ....... a tehotenstvo bolo jedine obdobie kedy ma nebolel chbrat vobec ... 😅 asi mi to "ine postavenie chrbtice" prospelo 😀

tabkat
autor
23. mar 2011

@pink_lady si zlatá...veľmi si ma potešila, povzbudila...tak dúfam, že to bude ok...mám veľké obavy, ale radosť ja omnoho väčšia...je to naše prvé bábo...

pink_lady
23. mar 2011

@tabkat gratulujem 😉 iste to bude vsetko ok, uvidis 😉 a keby aj nejake probolemy su, no co nevydrzime kvoli tym drobcekom 😉

tabkat
autor
23. mar 2011

@pink_lady presne tak...kvôli tomu sa dá obetovať všetko 🙂 Radosť je neskutočná...

katakata
23. mar 2011

@tabkat tak moja sestra ma operovanu platnicku, tusim niekedy na konci roku 2005 podstupila operaciu, a v juni 2007 sa jej narodila dcera spontane...teraz uz ma aj druhe dieta a dalsi spontanny porod za sebou...takze hlavu hore...jej operacia mimoriadne prospela, obcas tu nohu citi ked ju pretazi, ale je to v pohode a to mala obe deti velmi narocne a kazde vynosila na rukach...takze zataz na chrbat enormny...ona je tiez na MK pod nuickom denisse, tak jej kludne napis IP ak by si chela nieco podrobnejsie vediet....drzim palce

tabkat
autor
24. mar 2011

@katakata Ďakujem, si veľmi zlatá...ozvem sa....pa

dada7701
19. sep 2011

@tabkat
Ahoj, zaujala ma tvoja otázka ohladom tehotenstva po op platniciek....aj ja som bola pred 2 tyzdnami operovana a tiez by sme chceli s manzelom babatko.....chcem sa opytat ako to prebiehalo u teba.....ci si mala alebo este mas nejake problemy pocas tehotenstva ? budem rada ak mi odpises.....dik......dada

tabkat
autor
24. sep 2011

@dada7701

Ahoj Dada, som po operácii rok a 2 mesiace, termín pôrodu máme okolo 28.10...takže my už finišujeme 🙂...tehotenstvo prebehlo relatívne v poriadku...nebolo to celkom bez bolestí, hlavne teraz 7-8-9 mesiac...to vieš záťaž na nohy je dosť veľká a pribrala som asi 13kg do tejto chvíle 🙂, ale myslím, že aj za tie bolesti to stojí...dá sa to vydržať...z čoho mám však ešte obavy je samotný pôrod...neviem čo ma čaká, najbližšie by sme to už mali prebrať s pôrodníkom v nemocnici...chystám sa tam 07.10, tak budem múdrejšia 🙂...neskôr sa môžem ozvať a napísať, čo na to samotný pôrodník... 😉 drž sa!!! viem, že to nie je ľahké...pa

marcel75
25. sep 2011

super téma dievčatá!
Aj ja mám operované platničky (2x). Prvý x to bolo v r. 2007 a druhý x v r. 2009.
Mám jedno dieťa, ale aj mi by sme ešte nejaké to bábo. Do teraz som mala z toho strach,- priznám sa, ale po prečítaní vašIch E- mailov som rozhodnutá. IDEM DO TOHO! Ďakujem za povzbudenie. A držím palce,- tabkat 😉

dada7701
25. sep 2011

@tabkat Ahoj, dik že si sa ozvala, budem rada,ked este napises co na to tvoj lekár....ahoj a držím palce....

marcel75
26. sep 2011

no to ešte neviem čo na to moja neurolekárka, ale mám trochu strach sa jej na to opýtať. naposledy asi 1 rok dozadu ma sfúkla ako sviečku, že čo to ja riešim. Objednala som sa na kontrolu a chcem sa baviť aj na túto tému.
Operoval ma v B B 2x ten istý neurochir. a na konzultácií som sa ho nato opýtala, tak povedal že áno môžem, samozrejme s menším rizikom a cisárskym rezom, ale ináč nevidí dôvod PREČO NIE. Tak uvidíme. Jedno viem určite: Ak bude moja neurolekárka proti, jednoducho ju vymením. Veď nie je možné, aby odborník, ktorý operuje tvrdil ANO a ten druhý, čo len predpisuje lieky vravel NIE. 😎

kaktusik007
30. sep 2011

@marcel75 suhlasim, zmen potom neurologicku... lebo ako som ja sama zistila, nie je lekar ako lekar... zial..

baby, vy uz mate po operacii... ja mam termin teraz o par dni... co vam konkretne robili??? lebo ja som na tom tak zle, ze mi idu jednu platnicku vysekavat prec a davat implantat a druhu nejako nadstavovat a spevnovat... 😖 a klasika, mam strach... povodne sme s manzelom chceli styri deti, len neurochirurg, co ma bude operovat, sa vyjadril ze mam priserny nalez a ze na dalsie tehu to fakt nevidi.... 😢
@tabkat
@dada7701

marcel75
1. okt 2011

fúha, príšerný nález?,- neznie to 2x dobre!
Mne sa obe platničky, čo som mala operované povysunuli a neskôr ulomili, tak tie úlomky bolo treba vyoperovať, lebo mi vrastali do nervov. Boli doslova rozkrušené, vďaka čomu necítim nohu a samozrejme patria k tomu aj ostatné ťažkosti, ktoré človek už potom má trvale a nikdy sa toho nezbaví. (či už ide o bolesti, kŕče, necitlivosť, atď.)
Ale neľutujem sa, práve naopak. Nemyslím nato a keď si predstavím, že nie som prvá a ani posledná a dokonca sú ľudia, ktorí sú na tom oveľa horšie ako a ja a žijú, tak to neriešim. Ale jedno viem určite. Pôrod v porovnaní s platničkami je nič. Ja sa určite ozvem po kontrole na neuro, mám to 13- tého, tak si držím palce.
Zatiaľ sa tu majte 😉 !

tabkat
autor
9. okt 2011

Ahoj babenky...no ja som bola v nemocnici u svojho pôrodníka...ten by rád nejaké vyjadrenie ohľadom spôsobu pôrodu od neurológa, ten sa však iba pousmial, lebo presne tak ako som predpokladala, je to na rozhodnutí samotného pôrodníka...ale medzi nami mi povedal, ža by radšej volil asistovaný pôrod, kvôli rizikám, ktoré by mohli nastať...najbližšie ideme do pôrodnice 11.10...no a termín pôrodu máme 28.10...čiže už sa nám to kráti... 🙂 ...môžem za seba povedať, že radosť z očakávania je omnoho väčšia ako strach....pozitívnym myslením to zvládneme... a bolesti??? no samozrejme sú, hlavne nohy...ale dá sa to vydržať...a hlavne nenechajte sa lekármi vystrašiť....jeden povie tak a druhý inak....i ja som sa stretla s viacerými názormi na tú istú problematiku... 😉 Určite sa ozvem, ak sa dozviem niečo konkrétne u pôrodníka...držím vám všetkým palce... papa

tabkat
autor
9. okt 2011

@kaktusik007 .... neboj...bude to dobré...možno nie ako u celkom zdravých, ale budeš fungovať a zbavíš sa aj akútnych bolestí...ono bolesti budú aj potom, ale zvládneš to....držím palce....ja som bola oprevaná v KE a keby som sa mala opäť rozhodnúť, tak do toho idem.... 🙂

tabkat
autor
9. okt 2011

@marcel75 ...🙂....ďakujem...tebe prajem to isté....určite by som do toho šla!!! 😉

tabkat
autor
9. okt 2011

@dada7701 v utorok 11.10 budem azda múdrejšia.... 🙂 už to budem priamo konzultovať so svojim pôrodníkom.... ozvem sa!

atka70
9. okt 2011

Ahojte dievčence_mamičky, ja som bola operovana na platničky v 1994 roku a mala som 24 rokov.Druhykrat som mala byť operovana minuly rok v oktobri ale po konzultacii s prednostom sme to odložili mala som pred svadbov a s manželom teraz čakame naše prve babetko.Sem tam ma potrapi moja ,,zlatučka platnička ale je zaťiaľ všetko ok.

kaktusik007
9. okt 2011

@tabkat dakujem, toto som presne potrebovala citat... zajtra mam nastup, pozajtra rezu... . 😒 😉

zuz88
6. dec 2011

@tabkat ahoj, chcem sa spýtať ako si dopadla? aký bol pôrod a tak... mna operovali v apríli L4-L5 a som tehotná, termín mám na júl takže budem po operácii 15 mesiacov... veľmi som rada, že som natrafila na túto tému... ak mi môžeš dať nejaké rady budem rada... 🙂

nikulik86
5. jan 2013

Ahojte chcem sa spýýtať ja mam probléémy s platničkami.Mám 3 vysunute a neviem ci neni naka aj popraskana a ešte mam aj skoliozu.Lekáári povedali že už to mam takéé na operááciu.A keby eče nebolo málo tak mam aj probléémy s ladvinamy,mám ich maléé a mierne zdeformovanéé a zle mi pracujúú.
Myslííte že sa mi podaríí mať niekedy detičky ??strašia ma že ani nie a ked tak budem na rizikovom ...tak to skusam aspon takto co poviete.Dakujem moc

tita5
15. jan 2013

Ahojte, chcela by som sa vás spýtať na jednu vec. Síce som není operovaná ale mám problémy s platničkou. Mám ju posunutú o 5,5 mm a tlačí mi na nerv, s ktorého ma bolí celá pravá noha. Bola som na infúziach po ktorých mi je teraz celkom fajn. Fungujem normálne aj keď ma to niekedy dosť zabolí. Neurochirurg mi povedal že by som mala ísť na operáciu a že mi neodporúča teraz otehotnieť. S manželom by sme ale už veľmi chceli bábo len neviem či to nieje veľký risk. Ak máte niektorá túto skúsenosť tak prosím poraďte. Ďakujem pekne

pancuska
9. apr 2013

@zuz88 ahoj... prosim ta chcem sa opytat ze ako dopadol porod po operacii chrbtice? mala si cisarsky alebo ta nechali rodit prirodzene? dakujem!!!

zuz88
9. apr 2013

@pancuska ahoj, nie dali mi cisársky a nelutujem, ale od pôrodu sa mi zhoršila chrbtica. Pravdepodobne je to aj kojením ja kojím ešte stále.. Hlavne, čo ti odporúčam cvič celé tehotenstvo..

alenkalienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pancuska
5. máj 2013

@zuz88 ahojky... este by som sa chcela spytat ze akym sposobom si sa dopracovala k tomu cisarskemu???? mne dal aj neurolog potvrdenie ale gynekolog povedal ze to mam k nicomu ze to mi musi potvrdit primar neurologie....

zuz88
5. máj 2013

@pancuska ahoj, mne to dal neurochirurg. Podla mna, ale stačí od neurologa.. lebo kamaratka mala problem s platničkou ani ju neoperovali a priniesla papier od neurologa a urobili jej cisársky.

debbie
24. feb 2015

@tita5 ahoj necakaj a chod na operaciu,zotavis sa a mozte mat babo

martinkabe
9. apr 2015

@tita5 Ahoj, ja mám 25 rokov a už ma 2x operovali na platničku raz L4/L5 v roku 2012 a teraz v decembri na L5/S1. Tento utorok mi povedal operatér, že mám dve možnosti: A to ísť na operáciu opäť a dajú mi dve umele platničky alebo cvičiť. Na tvojom mieste by som neodkladala operáciu. 5,5 mm je dosť. Operácie sú v pohode. Ale ja by som sa inde ako vo vojenskej nemocnici v Ružomberku operovať nedala. Ak máš otázku napíš mi správu, rada poradím.

Inak ja tiež riešim čo s bábom. Chceli by sme s manželom. Avšak vraj môžem rodiť len cisárskym rezom.. tak neviem či je to pravda alebo lož. a mám aj zlé sietnice a nemôžem dvíhať bremená a preto vraj tiež nemôžem rodiť normálne... Máte niektorá skúsenosť?

tita5
27. apr 2015

@martinkabe ahoj,dakujem za radu. Ked mi presli bolesti zacala som cvicit a schudla som cca 15 kg, spevnila svalstvo a odvtedy s platnickou nastastie nemam problemy a momentalne som v 24 tt s dvojickami a zatial je vsetko ok. Bolesti chrbta zatial nemam ale viem ze pride aj to. Ale co by som pre tych drobcov nevydrzala 🙂 . Samozrejme rodit budem zrejme cisarskym uz len z toho dovodu,ze to budu dvojicky. Nevadi mi to a velmi sa na ne tesim. Pokial chcete velmi babo nenechajte sa zastrasit. Mozno budete mat uplne bezproblemove tehotenstvo a bude vsetko ok.