Nejaké skúsenosti s tehotenstvom, ak máte vyššiu nadváhu príp. s umelým oplodnením?
Mna zaujima uz samotne tehotenstvo/osobna skusenost nejakej baby s vyssou nadvahou.
Ja som otehotnela z jedneho razu,rehotenstvo uplne v pohode.na zaciatku som 2xtrochu krvacala inak ziadne problemy.v 8mesiaci som malovala obyvacku,kazdy den prechadzky so psom.pribrala som cca 5kg davala som si na to pozor.a porod super,rychly mozem rodit kazdy rok :D
@misulka22 a si baculka?
@nikuskaska ano
@nikuskaska moja kolegyna nebola baculka.mala nadvahu a tiez otehotnela v pohide.tehotnost tiez ok a ani vela nepribrala.takze ke vela zien kt nemaju problemy a zasa aj zeny kt musia schudnut aby otehotneli.
@nikuskaska definuj bacuľku 🙂, ja som bola na tom ďaleko horšie ako bacuľka, ale otehotnieť sa mi nedarilo ani v "chudých" časoch, nakoniec sa podarilo, prvý krát som o bábo prišla v 12 tt a druhý krát som mala bezproblémové tehotenstvo, pôrod nebol veľmi veselý, ale moja chudá sestra rodila rovnako komplikovane, presne ako aj naša mama..., takže ťažko povedať
No mne zase doktorka povedala ze chudsia baba horsie otehotnie ako baba pri sebe....ja mam 169cm a 48kg a nedari sa nam nechodi mi ms hruza
Keď so 1. krát otehotnela mala som pri výške 176cm 102kg. počas tehotenstva som pribrala 25kg a všetko prebiehalo úplne v poriadku. Pôrod som mala, ževraj na prvorodičku rýchly, malý bol na svete za 6 hodín. Doktor mi nikdy nič nepovedal k mojej váhe, ani to, že by som si mala dávať pozor na váhu. A otehotnieť sa mi podarilo tiež celkom rýchlo. Veď aj my s nadváhou chceme mať deti 🙂 Len si myslím, že sa netreba toho báť a netreba sa zbytočne kvôly tomu stresovať. 🙂
@milos32nika21 praavevze chudsie otehotneju rychlensie.teda nejako by som to neklasifikovala.nakolko moja sestra ma 168 a okolo 38 az 40kil a ma 3 deti.a s kazdym otebotnelah hned.
mam 33 rokov dve deti po 5 rokoch odstup doktorka mi vravela ze sa cuduje ze aj ked mam nadvahu a menstruacii vzdy nepravidelnu ,niekedy aj dva mesiace nemam,tak je vraj zazrak ze som otehotnela .Nemala som ziadne tazkosti pribrala som tak po 10,a 12 kil a porody som mala bez problemove.No a cuduj sa svet v oktobry mi byvalo zle aj cely den tak som si myslela ze nejaky virus a ono 3 dieta na ceste az doktorke oci vypadli ze mnohe zeny sa snazia cele roky a ja zase po 5 rokoch tehotna som ostala a este je to aj v mesiaci ked som menzes ani nemala opat.tak si viete predstavit ten sok ked vam doktorka povie ze ja len tazko ostanem tehotna ,ale som v 18tyzdni vsetko je ok pribrala som 2 kila mam 172 cm a povodna vaha bola 110
Ja som práve teraz tehotná, začala som 9 mesiac, otehotnela som prirodzene, tehotenstvo úplne v pohode, ani zle mi nebývalo, strašili ma, že kvôli váhe budem mať vysoký tlak, a aké to má následky, len za to, že mi raz sestrička odmerala zle tlak - vkuse ma posielali na tlakový holter - zbytočne - vždy to bolo a je v poriadku, kvôli dr. si meriam tlak pravidelne aj doma, aby bol kľudný :D. Zatiaľ som pribrala asi len cca 5 kil, s čím je môj gynekológ spokojný, bál sa, že budem priberať viac. Ja som mala smolu na lekára - kožného pred pár rokmi, som pribrala hrozne veľa po liekoch, čo vplývajú na imunitu, nesmú sa s antikoncepciou, čo som vtedy brala - pričom kožný povedal, že na tie lieky antikoncepciu môžem... :/, že sa to nesmie kombinovať, som sa dozvedela, až keď som začala behať po vyšetreniach, že prečo som tak naraz rýchlo veľa pribrala a neviem to schudnúť, ani po vysadení liekov - nepomáhala ani diéta, ani cvičenie a viac pohybu, úplne mi tá kombinácia liekov vtedy rozhodila organizmus a spôsobila aj iné zdravotné problémy...našťastie to už je prešla, len tá váha ide hrozne pomaličky dole :(. Uvidím ako to bude s váhou pokračovať, keď sa malé narodí.
Ja som tiez baculka a som v 16tt a v pohode som otehotnela. Raz som mala vyssi tlak no odvtedy ho mam vzdy nizky. Na zaciatku tehu som spinila, tak ma nechali na pozorovanie v nemocnici a vsetko mam inac oki jak vysledki, tak aj male.
Prve tehu som mala z normalnej vahy. Zato druhe som zacinala ma 95kg a cakala som dvojicky! Rodila som ako 112kg. Paradoxne tehu bezproblemove. V 33tyzdni som este okna umyvala. Zato v prvom tehu som mala stale problemy s vysokym tlakom aj som bola koli tomu v nemocke. Pri dvojkach mi zas bolo o mesiac dlhsie zle. Celodenne nevolnosti vracacky.... len skoda, ze hrosia vaha mi iz zostala
A co sa otehu tyka pri 65kg sme sa snazili pol roka. Pri dvojkach som mala nadvahu a otehu som ma prvy sup 😂
Ja som bola tehotna pri podstatne vyssej vahe ako len baculkovskej. Otehotnela som prirodzene na 12-ty pokus, pricom na 6-ty pokus som v zaciatkoch potratila. Tehotenstvo bezproblemove, len dva tyzdne pred terminom sa objavila mierna preeklampsia. No ale doklepali sme to v pohode do zdarneho konca. Pribrala som 16 kg, ktore ostali v porodnici, vlastne to bola voda. Za tych 24 hodin, co som mala cievku zavedenu, som sa spravala ako ked vypustia bazen. Proste v momente, ked vybrali maleho, zacala zo mna odteka ta prebytocna voda a domov som isla v predtehotenskych veciach. 🙂 🙂 Hej a mala som cisarsky rez.
ahoj, druhé tehu som začínala s váhou 95 pri výške 165 (teda som baculka 🙂 ) ...rodiť som išla s váhou 101 kíl..teda som pribrala nejakých 6 kíl, z toho polovicu v poslednom trimestri a skoro všetko bola voda..zo začiatku som chudla, pričom som veľmi nezvracal...otehotnela som prirodzene po asi polročnom snažení;celé tehu bez komplikácií, len v poslednom trimestri opuchy nôh..no ale bolo to v lete pri tých úžasných teplotách 37°C a viac... pôrod v pohode, spontánny;domov som išla s váhou ako pred tehu . Žiadne narážky na váhu neboli, len ma lekár upozornil aby som si dávala pozor na váhu..
@nikuskaska myslis, ked uz si tehotna, alebo ked sa len pokusas?