Ahojte. Dúfam, že sa tu nájde niekto kto mi poradí.
Pred pár mesiacmi mi vyoperovali polovicu štítnej žľazy. Výsledky hormónov som mala pred mesiacom v norme TSH 1.6 a fT4 14.2, čiže žiadne lieky zatiaľ neberiem. Dnes mi vyšiel pozitívny tehotenský test. Viem, že tehotenstvo má vplyv na štítnu žľazu a nemusí tá polka šž, čo mám stačiť. Mám hneď utekať k endokrinologičke, alebo stačí ísť až ten cca 7 týždeň tehotenstva, keď budem mať tehu potvrdené od gynekológa. Ďakujem.
@sussana29 ahoj,mne tiež hovorila doktorka, že ak otehotniem hneď prísť
Určite by ťa aj gynekológ hneď poslal takže určite nečakaj
@sussana29, zavolaj/chod hned za endokrinologickou. v I.trimestri su hormony stitnej zlazy velmi dôlezite pre plod a je mozne, ze budes potrebovat viac aj ked si mala pred otehotnenim dobre vysledky. Ja som mala tiez vsetko v norme ale boli sme s endokrinologickou dohodnute, ze ked otehotniem - hned si zvysim davky a pridem na odbery. endokrinologicka od teba nepotrebuje ziadne vysledky od gynekologicky - mala by sa riadit tvojimi vysledkami krvi a tam sa hned ukaze, ci telo potrebuje viac hormonov alebo nie. pls necakaj a drzim ti palce
Ďakujem za odpovede. V piatok tam zavolám, keďže zajtra nerobia.
Ahojte. Tak uz mam vysledky z endokrinologie, TSH 2.33 a fT4 14.4, nasadila mi euthyrox 25mg, tak snad to bude ok.
@sussana29 zavolaj si na gyn povedz aký máš problém. Povedz, že máš pozitívny tehu test, možno ťa na krv zavolá hneď a potom ťa pošle na endo. Ja by som to riešila tak a nečakala, lebo nevieš ako to celé bude,