Tehotenstvo a rakovina

renya3
24. jún 2014

Ahojte, možno nemáte alebo nepoznáte nikoho s podobnými skúsenosťami, no už roky ma to veľmi trápi a rada by som vedela aj názory okolia... Ide o to, že pred 9 rokmi mi diagnostikovali rakovinu lymfatických uzlín, ktorú mám teraz v remisii, ale aby mi nebolo málo, tak pred rokom mi diagnostikovali nádor na mozgu... A u mňa stále svieti v hlave otáznik, či aj napriek týmto chorobám môžem otehotnieť ☹ Ahojte, možno nemáte alebo nepoznáte nikoho s podobnými skúsenosťami, no už roky ma to veľmi trápi a rada by som vedela aj názory okolia... Ide o to, že pred 9 rokmi mi diagnostikovali rakovinu lymfatických uzlín, ktorú mám teraz v remisii, ale aby mi nebolo málo, tak pred rokom mi diagnostikovali nádor na mozgu... A u mňa stále svieti v hlave otáznik, či aj napriek týmto chorobám môžem otehotnieť ☹ Je množstvo žien, ktoré prekonali rakovinu a po nej mali deti, ale to nebol tento prípad (v časopisoch a v televízii hovoria iba o rakovine pŕs)... Som mladá a s priateľom sa o bábo ešte nesnažíme, no aspoň by som rada vedela, či by v budúcnosti snaha bola zbytočná... Vedeli by ste o tom niečo napísať? Ďakujem vám za každý názor

mahulenka87
24. jún 2014

Ahoj. Kamarátka mala r.štítnej žľazy. A teraz je tehotnááá 🙂 Prekonala operáciu aj inú liečbu (neviem či chemo aj radio). Držím palčeky, nech si zdravá a nech sa vám podarí otehotnieť a šťastne donosiť bábätko. Ja by som do toho určite šla! 😵

anjelik87
24. jún 2014

@renya3 tak na tvojom mieste by som sa snazila hned otehotniet lebo babatko dokaze liecit a odovzdavat matke dobre bunky

anett90
24. jún 2014

Ahoj.ja som 2 roky po liečbe rakoviny lymfatických uzlín, mala som chemoterapie aj rádioterapiu A momentálne som tehotná,termín mám V septembri.takže poradiť sa s doktorom či tam nie je nejaké riziko pre teba A bábo A smelo do toho 😉

katka040
24. jún 2014

@renya3
Najprv by som sa dala poriadne vysetrit o aky nador na mozgu sa jedna, rakovina lymfatickych uzlin je dobre liecitelna, ale kedze pracujem par rokov na onkologii a viem co vsetko liecba pacientov obnasa, urcite vedome by som sa do tehotenstva nehrnula, pride mi to nezodpovedne voci tomu dietatu. Tuzba po dietati je u kazdej zeny velka, ale treba mysliet aj na to co bude o par rokov (ak sa jedna o nador na mozgu). A urcite by som sa poradila s osetrujucim lekarom.

renya3
autor
24. jún 2014

@anjelik87 Ja by som veľmi veľmi veľmi chcela, no najskôr by som sa rada poradila 🙂

renya3
autor
24. jún 2014

@katka040 Je to nezhubný nádor na ľavej mozočkovej hemisfére, nič viac o tom neviem... Možno vám to príde nezodpovedné voči dieťaťu, no to už je vec názoru a netreba hneď odsudzovať ženy, ktoré prekonali rakovinu a túžia po dieťatku... Ani dieťa chorej matky by s vami asi nesúhlasilo a je určite rado, že žije...

ttctwins
24. jún 2014

@renya3 - vzdat sa dietatka je hlupost, ak to lekar odobri, chodte do toho. Ani zdrava zena nevie, kolko tu bude, nevie, ci cestou do prace nejaky pako zle neodboci, vies ako to myslim. Dietatko bude milovane a chcene ako kazde ostatne, keby sa tebe nieco stalo, stale ma svojho ocka, starych rodicov a ak sa posnazite, aj surodencov. Kludne bud v tomto egoista. Zijes len raz. Lasku ako vlastne dieta ti neda nikto iny na svete.

renya3
autor
24. jún 2014

@ttctwins Že ako si ma potešila? 🙂 Úplne s tebou súhlasím 🙂

ttctwins
24. jún 2014

@renya3 - ja robim na gynekologii a mali sme niekolko uzasnych bojovniciek mamiciek a deti, ich zivotnu energiu im clovek moze len zavidiet. Laska stoji za to aj keby trvala co i len jeden den. Dovol si byt stastna, choroba ta moze vies kam ;) Neznici ti cely zivot ci rodinnu buducnost, treba si dupnut ;)

ivettuch
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzulos
26. jún 2014

Ahoj, len Ti chcem napísať, že Ti veľmi držím palce, a ak raz budeš mať čas, prečítaj si knihu "Princezná“ , jej autorom je Gunnar Mattsson. Náádherný príbeh, ktorý rozpráva muž, ktorého žena má rakovinu a čaká dieťatko 🙂

vanessacefova
17. máj 2018

Poraďte aj mne mam 33r a 5r som po transplantácii kostnej drene som poriadku ale nemám odvtedy menštruáciu chcem dieťatko neviem co už vyskúšať menštruácia mi sama nejde vraj mam nulové hodnoty hormonov

nika898
17. máj 2018

@renya3 ahoj najprv ti chcem povedat ze ta obdivujem ze chces mat babo. Ja by som sa neskutocne bala nie otehotniet a porodit ale toho co keby. Hlavne ked budr babo starsie a pamat si. Viem ze je takych rodin aj ja som mala priatela ktoremu nahle zomrel tatino a velmi dlho sa z toho spamataval. Viem ze clovek nikdy nevie co ho v zivote caka no ja by som sa kazdy den bala co bude. Ale to som ja. Ako citam ty si ovela silnejsia a rozhodne ti velmi drzim palce v zivote ❤

vanessacefova
17. máj 2018

Prešla som si veľmi veľa od mala ale to je na dlho mam jednu dcéru krásnu 8r no ak som v zdravé la môj muž si našiel inú no teraz mam ija priateľa a všetko je to o psích ké keby som myslela na to už dávno som na druhom svete. Bojovala som a preto sa nevzdám výsledky onko sú úplne poriadku len gynekologické nemám menzes odvtedy som ako prechode fungujem leukémia nieje dedičná tak i to povedali lekári a moja lekárka ma pacientku a ma dieťa po tej istej chorobe a osobne poznám ties jednu podarilo sa len mne ešte telo nejak nechce ale verím že boh stojí pri mne ďakujem

bublinka90
27. jan 2021

Ahojte, dievčatá iba sa chcem podeliť o moju vlastnú skúsenosť, bola som v roku 2012 operovana na zhubný nádor mozgu, som vďačná za úspešnú operáciu a hlavná vďaka doktorom z neurochirurgie na Kramaroch. Začiatkom roka 2016 som otehotnela a porodila zdravú dcéru. 😊 momentálne som v 8 mesiaci tehotenstva a veľmi sa teším, že mi to bolo umožnené 2x. Hlavné verte, štastie si vás nájde.