Tehotenské príznaky po kyretáži

mells
22. okt 2013

Ahojte zenusky,
chcela by som sa vas spytat tych co maju kyretaz za sebou, kolko po kyretazi ste mali este tehotenske "pocity" a priznaky ???
Ako dlho trvalo kym sa vam HCG hormon upravil a po akej dobe ste boli na kontrole ultrazvukom ? mne nakazali medzi 4-6 tyznov po zakroku ale citala som tu na fore ze uz zeny uz po 2 tyzdnoch boli. A hormon HCG po kolkych dnoch ste boli na kontrole ? a klesol ? ci sa najdu aj take co neklesol 😖 a co potom nasledovalo ???

mia005
22. okt 2013

@mells mne zmizli priznaky hned po kyrete,teda nevolnosti hned a bolest prs asi do tyzdna.na kontrole som bola dva tyzdne po zakroku a hcg bolo nizke.

mells
autor
22. okt 2013

@mia005 dakujem za odpoved 🙂 ... na kontrole si bola za 2 tyzdne bo ti tak povedali v nemocnici? alebo si sla sama ? bo mne dali ze az o 4-6 tyzdnov a mam taky blbi pocit ze u mna neako neustupuju priznaky 😒 asi si kupim test a ked bude pozitivny tak pojdem aj bez terminu na kontrolu ...

mia005
23. okt 2013

@mells mne v nemocnici povedali,ze mam prist za dva tyzdne.potom som sla s vysledjom k svojej gynekologicke.niekedy to trva nez klesne hcg.kolko si po zakroku?

zuzkat1
23. okt 2013

@mells mne hcg nekontrolovali len sono maternice.kontrola za 2tyzdne.ja som nemala tehu priznaky ale naliali sa mi prsia ako po porode.

mells
autor
23. okt 2013

@mia005 no pekne 🙂 mne nedali ziadnu kontrolu asi to je tym ze nezijem na sk tak tu maju ine "moresi" ... som 12 dni po zakroku a praveze mam strach ci som dobre vycistena bo mam stale tehotenske priznaky :( pred rokom som bola na kyretazi tiez a hned po zakroku som sa citila "netehotna" :( asi to bolo tym ze som potratila doma na zachode a potom som strasne krvacala a vlastne aj po zakroku som dost krvacala. Teraz my dali vyvolavacku a po zakroku som len spinila do teraz ale tie priznaky ma desia ze neustupuju. Teda trochu ano ale napr. prsia mam stale väcsie, nechut k jedlu,boli ma zaludok, smrady/vone citim stale intenzivne, vecer byvam nafukana ako balon... Tebe kontrolovali aj HCG ??? a neviem preco stale ma desi myslienka ci nemam aj mimomaternicove tehotenstvo :( ked tie hormony stale takto pracuju 😖 hrabe my, preplo my

mells
autor
23. okt 2013

@zuzkat1 dakujem za odpoved 🙂 ... takze to HCG asi nekontroluju vzdy, mozno len ked vyjde kontrola dobre tak nie je potrebne. Ja musim este 3 tyzdne cakat kym ma skontroluje moj dr. :( a preto tak saliem bo sa stale citim tehotna ☹ ... presne tie prsia aj ja "riesim" ... mam normalne dost velke a teraz este väcsie ☹ a zbytocne ... no zajtra asi kupim test a ked takto budem saliet pojdem cez vikend do nemocnice nech ma pozru aj ked myslim ze ma odbiju a poslu domov ... jaaaj zcvokatiem ... tebe tu kontrolu dali v nemocnici ? ci nariadili aby si sla ku tvojemu dr. ???

leamax
23. okt 2013

@mells ja som vracala a hned na druhy den po kyrete som uz mohla zjest vsetko, vobec ma ani nenapinalo. prsia povolili asi po tyzdni, mozno nieco viac, uz neviem. mne kazali ist na kontrolu k svojmu gyndovi po prvej mrche, teraz som 23 dni po kyrete a u gyndu som este nebola, ved naco, citim sa dobre, tak naco by sa vo mne sparal.
niekomu hcg klesne hned, niekomu klesa pomaly a vsetky tie priznaky sposobuje prave hcg. podla mna, keby si aj teraz este skusila tehu test, tak ti ukaze este //. ja som ho ani neskusala, radsej som odviedla myslienky niekdy uplne inde, tak sa tak ani nesledujem. minuly rok som tiez mala kyret a // mi test ukazal tusim este dva tyzdne po zakroku. ale ak sa tak bojis, tak skoc na kontrolu ku svojmu gyndovi, nech ti teda pozrie, ci ta dobre vycistili. ale to by si este krvacala a mala bolesti, keby nebol zakrok dobre urobeny. viem, o com hovorim - pred dvoma rokmi mi robila kyret vraj skusena lekarka a narobila mi taku paseku, ze som chodila v bolestiach a bola som na atb. nakoniec z toho boli zrasty, ktore zmensili maternicu o polovicu. nastastie mi to potom ina lekarka (tentoraz naozaj skusena odbornicka) krasne opravila 🙂

zuzkat1
23. okt 2013

Ja som bola na sukromnej klinike jednodnovej chirurgie. Tam ma kontrolovali kym som nebola ok az potom som bola u mojho dr.a tie prsia som mala naliate mliekom.uplne ako po porode.

mells
autor
23. okt 2013

@zuzkat1 aha aha ... a co si proti tomu robila? ci dali ti neake lieky aby sa mlieko stratilo? hmm ...

zuzkat1
23. okt 2013

@mells naco lieky? Keby nekojim tak sa mlieko strati. Ale ja som kojila dceru.

mells
autor
23. okt 2013

@leamax dakujem ti za tvoju odpoved, no pekne presla si si peknym peklickom :( ... uff ... no s jedlom to bolo u mna tiez tak ... mne strasne vsetko smrdelo a po zakroku som normalne zjedla cely obed taka som bola hladna :D a zaroven som sa cudovala ze som to zjedla. V podstate nekrvacam a ani tie bolesti nemam. Urcite panikarim preto som vdacna za kazdu odpoved s vlastnou skusenostou. Ty si to tak dobre rozpisala 🙂 ze som sa trosilinku ukludnila. Neviem preco ale sibe my ci nemozem mat aj mimomaternicove ... Trochu ma pichne a uz "fantazia" pracuje ☹ katastrofa so mnou

mells
autor
23. okt 2013

@zuzkat1 no tak to ano ... tak to teda musim len "cakat" a dufat ze sa telo "znetehotnie" ( uff toto je ale slovo :D ) a da sa dokopy nech mozem skusit znova otehotniet 🙂

zuzkat1
23. okt 2013

@mells dolezita je psychika.mysli na ine veci,zamestnaj sa niecim.

leamax
23. okt 2013

@mells vies co, mna tiez obcas pichne, zrejme vajecniky, alebo co. ale presne tento druh "bolesti" som mala uz aj predtym, kazala som normalne dokymu, co mi robil teraz kyret, nech ma pozrie poriadne a po zakroku mi povedal, ze nic tam nenasiel, takze to mozu byt aj creva, mozno len tvrdsia stolica a uz to citis 😉
no hej, zazila som toho veru dost, to by bolo este na dlhde pisanie. ale co narobis, zrejme to tak malo byt, nijako to neovplyvnis, vzdy sme urobili vsetko, co sme mohli, vedeli, co sa dalo a vy urcite tiez. musime ist dalej. ale viem, ze budeme mat babatko, aj vy tomu verte, dalsie tehu dotiahneme do toho krasneho konca 🙂 🙂 🙂

mells
autor
23. okt 2013

@zuzkat1 veru to mas pravdu tu mam dost "nalomenu" a toto pocasie tomu moc nepomaha .... depkoveee ... uff ...

mells
autor
23. okt 2013

@leamax hmm ... jasne ze sem tam to asi musi pichnut 🙂 hlavne nespanikarit 🙂 vsakze ... teba by som sa hned spytala 🙂 za aku dobu sa budes zase snazit o mimi? kolko si das pauzu ? ak je to moc chulostiva otazka a nechces odpovedat pochopim 🙂 a nehnevala sa za to na mna ze som taka zvedava .... a ano mas pravdu aj my to dotiahneme do krasneho konca 🙂 nevzdavat sa 🙂 aj ked lahsie sa to pise ako konaaa ... 😕 🙂

mia005
23. okt 2013

@mells Ja mám už druhý kyret za sebou. Ale vždy mi tie príznaky veľmi rýchle vymizli. Mne hcg pre istotu kontrolovali dva týždne po zákroku. Niekomu klesá pomalšie. Hlavne sa prehnane nesleduj. Ak sa ti niečo nezdá, radšej choď k lekárovi. Po prvom kyrete som špinila cca týždeň a po druhom len jeden deň. Teraz čakám už na druhú mrchu. Snáď sa už objaví 🙂

leamax
23. okt 2013

@mells vies, ze som sa to prave chcela spytat 😀 po zakroku mi povedali, ze po novom roku zacneme. my sme totizto boli po IVF. tak po novom roku mame prist a dame hned dokopy nejaky postup a ideme na to 🙂 uz sa strasne tesim 🙂 🙂 🙂
inak vraj kolko bola zena tehotna, tolko vraj by sa malo pockat. ale to je len teoreticky, moja mamina predo mnou potratila vo 4. mesiaci a mna vraj zamiesali ani nestihla prvu mrchu dostat a tehu uplne v pohode a tu som 🙂
a co sexik? kolko treba abstinovat? uz by sme hadam aj mohli, nie? 😀
@mia005 ja som po kazdom kyrete (tento posledny bol 4. ☹ )krvacala zhruba dva dni a potom som este asi tak 10 dni spinila
a co keby ta druha mrcha uz neprisla 😉

mia005
23. okt 2013

@leamax to je mi ľuto, že už 4 ☹ ☹ Prvý mi robila nejaká lekárka asi a to som špinila cca týždeň, druhý mi robil primár a to som špinila slabučko ružovo len jeden deň. Mrcha musí prísť... Pretože čakám na všetky možné výsledky z hematológie, genetiky.. Nechcem riskovať..

mells
autor
23. okt 2013

@mia005 no pekne :( to ma mrzi ze tiez uz druhy kyret za sebou mas :( uff .... a tiez ma hned napadla myslienka ako leamax :P co ak sa uz mrcha neobjavi ?!?!?!?!? 🙂 drzim palceky mooooooooc 🙂 nech sa neobjavi :P a ty si coskoro urobila testiiiik :P

leamax
23. okt 2013

@mia005 jaj, to ano, to chapem, ze nechces riskovat. a po tom prvom ste neboli na ziadne vysetrenia? ako rychlo sa ti podarilo znovu otehotniet?
a vy ste so sexikom kolko pockali?

mells
autor
23. okt 2013

@leamax lol zlate :D no keksik my zakazali na 2 tyzdne 🙂 cize ty by si uz podla mojej spravy viac nez mohla :P xixi ... mmchd co to je IVF ???? ja nemtudom 🙂 pomoc :D vysvetlit :D ... no ja mam pred sebou tak ako mia005 vysetrenia ktore dufam dostanem :S .. a potom by som hned skocila na zamiesanie cesticka 🙂 ... ale ako sa poznam a ako my bolo povedane v nemocnici ... hned po prvej mrche sa zacneme snazit ... po prvom potrate som cakala 3 mrchy a nakoniec som nemohla 9 mesiacov otehotniet :( a ked tak to dopadlo ako to dopadlo ... preto tento krat nebudem cakat a skusim stastie hned ... aj ked neviem ze ked to nevyjde ci to zvladnem ale snazim sa na to teraz nemysliet 🙂

mells
autor
23. okt 2013

@mia005 mozem sa ta spytat ako prebiehaju vysetrenia z hematologie a aj genetiky ???? staci len krv ??? ci ??? ... ja budem bojovat u dr. aby som ich dostala ale nemam sajnu ako prebiehaju ... a kedy budes vediet vysledky ???? kolko to trva ???? drzim palceky nech ich mas coskoro a nech su v poriadku 🙂 aby si sa mohla bezstarostne radovat ked sa ti mrcha nedostavi 🙂

leamax
23. okt 2013

@mells no tak dnes mi uz muzik neujde 😀
IVF je umele oplodnenie
neviem, ake vysetrenia ste si dali robit, ale niektore trvaju fakt dlho. ale dlhsie ako mesiac tusim nie 😉 genetika aj hematologia sa robi z krvi a vysledky trvaju tusim tri tyzdne. ja som si ich dala vsetky porobit z vlastnej iniciativy, necakala som, ci ma na ne posle gyndo, lebo ten po prvom potrate obvinoval lekarov v nemocke, ze mi urobili kyret bezdovodne, takze od neho by som zrejme ziadne vysetrenia nemala
ked bude maternica pripravena uz po prvej mrche, tak otehotnies hned a ked by nebola, tak by si neotehotnela.
inak, ja pijem alchemilku, je dobra na regeneraciu maternice a aj doky z centra mi ju odobril. piju ju aj zeny po porode, ze sa rychlejsie zotavi maternica, tak si dajte, na zdravie! 🙂

mia005
23. okt 2013

@mells Pôvodne sa tieto vyšetrenia vraj majú robiť až po treťom potrate. Lenže moja lekárka aj lekár na gynekológii v nemocnici ma poslali už po druhom. Na hematológii mi len zobrali krv a pýtali sa ma na choroby, operácie a pod. Výsledky budú tak do týždňa až do dvoch týždňov. Na genetike brali krv aj mne aj mužovi a na výsledky si počkáme až dva mesiace ☹ Takže u mňa sa určite žiadne tehu do konca roka nesmie konať 😒 Pravdupovediac nemám na to teraz ani myšlienky a chuť.. A ty si po prvom potrate?

mells
autor
23. okt 2013

@leamax lol :D to bude radosti ;) a som si ISTA ze ziadne protesty z muzovej strany nebudu 😉
kolko si za tie vysetrenia platila ???? zeby som dobehla na sk a dala si ich urobit ... ked neuspejem u mojho gynekologa 😒 aby my tie testy dal urobit. Mozes my prosim napisat co obsahuje ten Alchelmilkovy caj ???? Zijem v rakusku a tu to bud nepoznaju alebo je to pod inym nazvom a na sk sa tak skoro nedostanem 😖 ... zeby som si podla zlozenia pozrela ako sa ten caj vola tu 🙂 dala som to do googlu a nevie my to vyhladat nic :( a ty mas kedy vysledky z tych testov ????? drzim palceky !!!!

mells
autor
23. okt 2013

@mia005 aj mne bolo povedane ze po 3 potrate ☹ ze inak si to musim platit sama ze poistovna nepreplati ani n 🙄 toto bol moj druhy potrat ☹ zajtra tomu bude rok co som potratila prvy krat. Tiez my to pride krute cakat na 3 potrat aby mohli byt urobene tie testy. Uff inak 2 mesiace to je silne kaffe 😲 cakania ... z kadial si? ak to nechces tu uverejnit prosim posli v sprave. A je spravne ze vies odhadnut svoju situaciu !!! ked sa na to necitis daj si pauzu a v novom roku 🙂 uz z vysledkami v rukach sup sa na miesenie cesticka 🙂 a okolo oktobra nech citam ze kocikujes 😉

mells
autor
23. okt 2013

a kde sa vlastne da kupit ten alchemicky caj ???? 🙂 vobec my to nechce google najst :-O ziadne infromacie niiiic ...

leamax
23. okt 2013

@mells prave som ho s tym oboznamila a ze vobec neprotestuje 😀 sa mu ani nedivim 😀
ja som bola na tie vysetrenia normalne cez poistovnu, som tu poistena a aj tu zijem. neviem ti povedat, kolko budes platit tu.
alchemilka je bylinka, je to cisty alchemilkovy caj, nic ine neobsahuje, len tu alchemilku. latinsky je alchemilka Alchemilla, skus si to v lekarni tak vypytat, to musia vediet, ved preto sa pouzivaju latinske nazvy aby vsade tomu rozumeli 😉
my uz mame vsetky testy davno robene, sme boli hned po prvom potrate, co bolo pred 4. rokmi, tak si uz ani presne nepamatam, kolko trvali vysledky

mells
autor
23. okt 2013

@leamax zijes v rakusku ???? 🙂 ked pises tu 🙂 alebo si sedim na vedeni a myslis sk :D sorrky .. farbim sa sice na blond ale sa tak aj citim :D ... idem hned do lekarne a vybafnem na nich ten latinsky nazov si super dakujeeem ...
a ako ti testy dopadli ? mas vsetko v poriadku ? viem ze na nich mozu nieco s krvou a stitnou zlazou zistit ...
a vy dvaja dneska vecer pekne (ne)zhurta :D nech to nie su hned dvojicky 😀 alebo ano nech suuuuuu 😉