Dobrý deň píšem tu ohľadom mojich ťažkostiach sprevádzané v tehotenstve a po tehotenstve prosím vas o radu alebo o skúsenostiach….Mám 19 rokov som mama a mám dcéru vo veku 1 rok a 3 mesiace, pôrod som mala 21.7.2022…Moje zdravotne ťažkosti prišli asi v 7 mesiaci tehotenstva kedy som začala mávať silne bolesti hrude ktoré ma sprevádzali hnačkou stavalo sa mi to pár krát ale boli to neznesiteľne bolesti… po pôrode som hnačkovala z tým že som absolvovala ultrazvuk brucha kde mi našli zlcnikove kamene a lekári pripisovali bolesti a hnačky zlcniku tak v decembri týždeň pred Silvestrom mi vytiahli žlčník ale to nebolo všetko hnačky pretrvávali i keď niekedy bolo lepšie niekedy zas horšie potom sa mi začalo točiť v hlave pretože aj popri dieťati som mala aj mám bolesti chrbtice tak som bola pri neurologické ktorá mi predpísala magnezium niečo na nervovú sústavu a guajancuran…samozrejme chodievala som aj na fyzio ktoré som si sama platila ale nemozem si ju dovoliť vodičky… skúsila som aj rehabky kde som bola odporúčaná no snaha z ich strany nebola žiadna…potom vo februári tohto roka mi z dna na deň sa začalo zle dýchať až do teraz mávam bolesti nosa tlak v nose, hlavy, mikaju mi svaly po tvári a nedávno som začala cítiť aj ako keby dym v nose.Cítim sa zle pretože je mi takto každý deň od rana do večera vôbec už necítim že dycham som z toho zúfalá trvá to tak dlho a nič, beriem aj zodac aj magnezium ale nevidím v tom rozdiel a ten tlak v hlave a bolesť temene a čela.. bola som aj na rtg dutín a orl sa vyjadrila že dutini mám čisté i keď ja ich väčšinou cítim že mám zapchaté… v stredu tohto týždna som cestovala domov a od kedy sa mi zle dýcha tak proste sa mi zle dýcha strašne v autobuse alebo vo vlaku a podobne a proste prišlo mi tak zle že som necítila že dycham trpli mi ruky a hlava točila a až ta mi bolo že som si zavolala záchranku a oni vraveli že to bola hypervetilacia a že mala by som si oddýchnuť všetko čo mi merali som mala dobre … mala som aj test na tetaniu ale ten my vyšiel slabo pozitívny…som v stresovej situaci z toho ako mi je ale nemyslím si žeby za tieto problémy sa skrivala tetania úzkosť a panicka porucha. Ešte musím absolvovať vyšetrenie na štítnu žľazu lebo trsoka ma tlači v krku a taktiež od toho porodu som ostala obezna a bez poklesu… začala som sa aj stravovať a držať diéty… Neviem ako si už počať preto píšem či nemáte niekto skúsenosť s týmto a vedeli mi poradiť, Ďakujem za každú radu a odpoved 😭🙏
Ahoj, skús iného lekára, iné vyšetrenia, na začiatok zdravý životný štýl...
@majamajkuthova ja si tiež mysli, že to je psychického pôvodu. Navštevujete s tými problemi vášho obdvidneho lekára? Ak vám nieje dobre, treba naňho tlačiť aby vás poslal na ďalšie a ďalšie vyšetrenia. Aj psychologické/psychiatrické
@eternity24 ale tak ja nepociťujem aby som mala psychické problémy mne sa ťažko dýcha cez Nos proste ako keby sa mi vzduch nedostal pekne cez nos do dutín/hlavy a pekne zas von ma aj tlak v nose hlave a boli a závrate a neskutočne som unavená počas dna z toho som nepokojná neviem sedieť v klude ani spať lebo sa mi ťažko dýcha a už som z toho na depky
A taktiež ani mi už nepomáha ani zodac
@majamajkuthova smer psychiatria..nerobím si srandu, myslím to vážne...