Ťažká dysplázia krčka maternice

michaela159159
24. okt 2024

Ahoj žienky,idem sa poradit alebo skör vypísať..
Pred 3mi mesiacmi mi vyšli zlé cyt.vyšetrenia že to vyzerá na HSIL a eště niečo neviem si teras spomenuť .. bola som na vzorke z čipku neviem či sa tomu vraví konizacia brali mi len kusok na histologiu , po 3 tyzdnoch mi prisli vysledky a lekar mi povedal že rako..nemam ale že mi prišli velmi zle nalezy a aby som čo najskör začala uživať Papilocare vaginalny gel vraj aspoň 3mesiace a potom pojdem na další cyt.stěr v tom zhone som sa ani nestihla spitat na vysledky len mi vysvetlil no povedal aby som si kupila ten gel a o 3mesiace prisla , v aplikacii všzp som teras čitala cez vyšetrenia že tam mam zapisane z toho dna kontroli ťažká dysplazia krčka maternice nezatriedena inde.
Prosim vas ktore ste si niecim podobnym prešli alebo prechadzate , mam sa coho bat? Ako dlho trvalo kym ste boli opät v poriadku a bez stresov..Za každý nazor budem vdacna ..
(Prepacte za chyby v texte)

derdia
24. okt 2024

Ja som mala hisl, knips mi robili, a bola to ureaplazma...atb per os a vaginálne a vyliečila som sa.

michaela159159
autor
24. okt 2024

@michaela159159 Prepacte tazka dysplazia krcka maternice som mala napisane ked som isla na ten zakrok .. takze teras uz sa v tom vobec neviznam

ada_alica
24. okt 2024

@michaela159159 takže brali ti iba vzorku alebo si bola na konizacii to sú 2 rozdielne veci, ja som momentálne po konizacii a som už druhý týždeň PN

michaela159159
autor
24. okt 2024

@ada_alica Brali mi vzorku na histologiu

ada_alica
24. okt 2024

@michaela159159 teda ja nie som lekár ten postup sa mi nezdá ak by som mala napadnuté tkanivo tak sa toho chcem okamžite zbaviť a nie skúšať dajake krémy a čakať kým sa rakovina objaví....ja som teda zástanca toho radikálnejšieho riešenia , skús skonzultovat s iným lekárom

lusyyy36
24. okt 2024

Tebe robili kolposkopiu, nie konizaciu. A kedze ma zle vysledky, tak by mali aj tu konizaciu spravit a nie ti predpisat nejaké geliky

michaela159159
autor
24. okt 2024

@lusyyy36 Tiez si myslim a geliky za 200e dokopy.. jedno balenie za 70e a treba mi vraj 3..

xsimonas
24. okt 2024

ja som uz mala HSIL s pozitívnym HPV. Hpv však nebolo to najrizikovejšie zo skupiny 16 a 18 (ak ti vyšlo tiež pozitívne hpv, prečítaj si radšej odbornejšie články na nete, tu na MK nehľadaj, prosím, iba sa vystresuješ). Moja skúsenosť však je, že to neriešili hneď zákrokom (kónizáciou odbornejšie). Kúpila som si Deflagyn, keďže vtedy bolo trochu finančne náročnejšie obdobie a bol lacnejší než Papilocare. Z môjho pohľadu mal aj lepšie recenzie. Zmenila som úplne stravu, vysadila som všetky sacharidy (to sa týka aj pečiva, ryže, zemiakov, atď.... aj tieto cukry podporujú zápal v tele.) Taktiež som brala Indol3c ( https://etabletka.sk/obchod/indol3c-forte-for-w...) tie najvyššie dávky + vitamín C, vitamín D v dávkach 10000UI a hlavne sa hodila do kľudu, obmedzila som stres čo najviac. Za pol roka som sa dostala z HSIL do ASCUS, aj keď ten HPV bol stále pozitívny, ale už mi aspoň nehrozí kónizácia.

glade22
24. okt 2024

@michaela159159 to čo si mala napísané, je diagnóza pre poisťovňu. Nie každý konkrétny stav má svoju diagnózu, niekedy to napíšu takto nespecificky.

ronie338
24. okt 2024

Ja som mala zlu cytologiu, následne som bola poslaná na kolposkopiu kde sa robila podrobnejšie hystologia, vysledky zle, sla som na konizaciu, po konizacii po 3 mesiacoch som bola na kontrole u svojho, spravil širšiu cytologiu ta sa dopláca, opäť zle vysledky, späť do Košíc k doktorovi a nakoľko som v tej dobe nemala deti, doporučené tehotenstvo co najskôr, kontrola o 9 mesiacov. Na kontrolu som šla v 5tt. Odvtedy mam dobre výsledky. Mám za sebou 2 injekcie proti hpv, viac som kvôli tehu nestihla a teraz keď som mohla som opäť tehu. Poslednú kontrolu mam o rok v októbri, ak bude všetko v poriadku l, ďalej len u môjho doktora cytologia. Vravel mi po opätovných zlých výsledkoch ze tehu na to vie pomôcť v niektorých prípadoch, lebo sa tam zmobilizuje imunita aby chránila dieťa. Ak by nie, šla by som opäť na operáciu. Cele tehu mi kontrolovali krcok a bol úplne v poriadku. Nemala som žiadne problémy. Otehotnela som rok po konizacii. Aj my robili ster v tehu pre istotu asi v strede a ku koncu ale všetko v poriadku. Cele tehu bolo všetko v poriadku aj po. Rodila som sekciou ale nie z dôvodu konizacie, ale z neurologických dôvodov. Mne ani žiadne gély neodporucal.

michaela159159
autor
25. okt 2024

@ronie338 Teras som si spomenula ze nez som isla na zakrok tak som mala v ruke papier z citologie kde bolo napisala ze nieje mozne vylucit ASC-H Nieje mozne vylucit HSIL .. tak som sa pri doktorovi rosplakala lebo som si nasla na internete co to moze znamenat , no po zakroku ked som isla po tie vysledky povedal aby som sa nebala ze tu rak..nemam ale zle vysledky mam a zle len tie gely pomozu ze 3 mesice brat,inaksie sa beru vraj 6mesiacov a potom sa robi kontrolny ster ale ze me ho spravi o 3 mesiace ked doberiem 3mesacne balenie , Mam 4rocneho chlapceka porodila som ho akutnou sekciou v 8mesiaci tehotenstva praskla mi placenta velke krvacanie ..je v poriadku do teras som sa bala otehotniet tak som mala danu ale pre nevydrzitelne bolesti som ju vytiahla a v tom mi to vse nasli .. Ale teras ked viem kde to az moze zajst by som si priala velmi este jedno babo , ale vobec neviem co v tomto stavu je vobec rozumne otehotniet ci by to nemohlo este viac uskodit me alebo tomu miminku