Tampóny po druhom pôrode

12. dec 2023

Ahojte ženy. Stretli ste sa s niečim podobným? Som cca 1,5roka po druhom pôrode a akosi mi vadí používanie tampónov. Vložky neznesiem, vadia mi, tlačia, prekážajú. Des. Skúšala som menštr.pohárik ale akosi som tomu nevedela prísť na chuť. Presakuje, skušala som 2 značky...neviem, kde robím chybu pri zavádzaní. Cítim ho, tlačí ma. Krvácam silno cca 3 dni, potom 2 dni slabo a je po menzese. Vždy som používala tampóny. Ale po druhom pôrode, stále akoby sa posunie tampón dolu a tlačí ma. Musím isť na toaletu cca po 1 hodine a posunúť späť vyššie, alebo rovno vymeniť. Akoby sa nevedel dnu udržať aj keď ho zasuniem ako bolo zvykom, hlboko a necítim ho, časom sa posunie dolu. Rady, skúsenosti? Ďakujem.

martyzpp
12. dec 2023

Taktiez po porodoch neznesiem tampon. Je mi normalne zle. Musim pouzivat vlozky, ktore tiez neznasam ale co ine? Mam aj menstruacne nohavicky ale tie pouzivam az ku koncu, na slabe dni. Kalisok nepouzivam, lebo mam po porode prolaps mocoveho mechura a netusim ci mozem. Mozno mas aj ty oslabene svaly panvoveho dna a preto mas tieto problemy. Myslim, ze ine ako vlozky a menstruacne nohavicky Ti neostava. Este by som sa ale potrapila s tym kaliskom. Trva to par cyklov kym si zvyknes ale potom by to mala byt uz parada. Kym si teraz doma tak skusaj.

autor
12. dec 2023

@martyzpp ďakujem za príspevok. Mňa ide z toho vykotiť. Neznesiem tie vložky, nech sú akékoľvek tenké a hebké. Skúsim ešte ďalšiu značku pohárika.

bluecapybara
12. dec 2023

Ešte existuje Nixit, je to silikónové, má to iný tvar ako kalíšok (ale rovnaké benefity) a zavádza sa to hore až ku krčku. Mne kalíšok stláčal asi močovú trubicu (kedysi dávno nie, ale teraz po cca 10 rokoch používania áno) - takže to mi už vadí. Nixit je taký akoby disk s blanou… to ma netlačí. Len tiež je to o cviku pri zavádzaní.

marcellka32
12. dec 2023

Máš znížené panvové dno, treba to riešiť s lekárom, dá sa to napraviť...preto máš pocit vypadávajúceho tampónu
https://www.nuclinic.sk/nase-sluzby/intima/inti...