Tampón po pôrode

lujzast
17. feb 2023

Zdravím prosím mám takú zvláštnu otázku som 3 mesiac po pôrode a keď si chcem dať počas menštruácie tampón ako keby mi tam nedrží že sa mi vystrkuje von nemala niektorá z vás podobný problém ? Na kontrole po šestonedelí som mala tam dole vraj všetko v poriadku tak neviem či je to len dočasné že sa to ešte nejak zmení alebo sa môžem s tampónmi rozlúčiť

trgypadl
17. feb 2023

@lujzast pokles panvoveho dna, maternice?

belllinka
17. feb 2023

Mas uvolnene svaly po porode, upravi sa to, ale uz to nikdy nebude ako predtym. Cvic Kegelove cviky a vyskusaj pouzivat kalisok pri MS.

lujzast
autor
17. feb 2023

@trgypadl to by mi povedali pri kontrole ci ?

nevenka
17. feb 2023

@lujzast pokles nemusi byt, ja som 6 tyzdnov po 4.porode a vsetko ma boli, vsetky svaly, podvozok, necitim si ten "spodok" ako vlastny. Ono je to este kratko po. Aj tie 3 mesiace. Tie oslabene svaly, to mame hadam vsetky, mne tampon vypadaval furt, v ramci moznosti sa snazim cvicit.

ivangeline
17. feb 2023

Chvilku som aj ja pouzivala vacsie tampony...a az neskor sa vratila k tym obycajnym. xD

trgypadl
17. feb 2023

@lujzast no vela gynekologov to beru ako bezne po porode, a niekdy sa o tom ani nezmienia, ked zena nepovie, ze ma nejake tazkosti... Ja som bola tiež na kontrole a bolo mi povedane, ze je vsetko ok, zial nie je.... Po kolkom porode si? Ja som po prvom nemala ziadne tazkosti, o druhom mi je tampon na dve veci..

svetlonos
17. feb 2023

@lujzast
nemuseli to pri kontrole este zistit (pokles pan. dna) Aj mne to dr zistil au 1,8 roka po porode 😤. Nejak sa mi to objavilo neskorsie.

lujzast
autor
18. feb 2023

@trgypadl prvy pôrod

lujzast
autor
18. feb 2023

@svetlonos ☹️ a mas aj nejake tazkosti ?

trgypadl
18. feb 2023

@lujzast keď budes najblizsie na gynde, tak sa lekara na to priamo opytaj