Tabletka po - bolesť a cyklus

nikii123
6. feb 2021

Ahojte, chcela by som sa spýtať ci mi by niektorá nevedela poradiť. Alebo či nemáte skúsenosti s tabletkami po. Užila som tabletku Escapelle, celkom 2x. Po prvom užití sa mi nič nestalo, menstruacia prišla presne vtedy kedy mala. No po druhom uziti prišla menstruacia o 2 tyzdne skor ako mala. Čiže predčasná. Potom, ako tato menstruacia prešla, som mala asi 2 dni bolesti v podbrušku. Vraj to je pri týchto tabletkách normalne, lenže neberiem to na ľahkú váhu. Antikoncepciu neberiem. Teraz zase by som to mohla nazvať že mám mierne špinenie, ale zato brucho ma dosť bolí. Až tak že to cítim po celom podbrušku a začínam sa obávať. Neviete mi poradiť ako by som bolesť zmiernila? A či vôbec sa mi napraví niekedy normálny cyklus? Ako dlho to môže trvať? A este hlavná vec ktorú som sa chcela spýtať, či po Escapelle býva aj nafúknuté brusko? Nemate prosim skúsenosti? Ďakujem naozaj za každú odpoveď.

marcellka32
6. feb 2021

Ty to celé berieš na ľahkú váhu, neviem koľko máš rokov, escapele nie je antikoncepcia, ale hormonálna bomba do tela, prečo to robíš? Sú aj iné metódy ochrany ako brat antikoncepciu keď nechceš

simsalabim
6. feb 2021

@nikii123 suhlas s @marcellka32 a hlavne v urcitej faze cyklu ti Escapelle nezaberie...

nikii123
autor
6. feb 2021

@marcellka32 áno chapem baby, to viem aj sama, ale uz sa stalo, preto som sa pytala o radu.

veronikaszabova
6. feb 2021

@nikii123 nie su to lentilky... necuduj sa, ze tvoje telo nevie, ako ma normalne fungovat.
Ak sa ti nieco nezda, bez gynekologovi. A nezatajuj mu, ze si uzila tabletku PO

nikii123
autor
6. feb 2021

@veronikaszabova aj som chcela, lenže uz dva dni neberie telefón. Vsetko asi okolo pandemickej situacie. Preto som sa musela obrátiť na nejaku inú metódu. Tak som skoncila zatial tu

ukulela
6. feb 2021

@nikii123 h ak časovom rozmedzí som ich vzala?

nikii123
autor
6. feb 2021

@ukulela po jednej menstruacii potom prišla ďalšia uplne normalne a ked skoncila tak este jedenkrát

baccio
6. feb 2021

@nikii123 prečo si ju brala dvakrát?

alvaluka
6. feb 2021

@nikii123 dievca zlate, citaj aj pribalove letaky do buducna, dve tieto tabletky po sebe v kratkom case bolo blbe riesenie. Ja som mala iba 2 tyzdne silne atb a tie mi posunuli cyklus tiez.

Ak budes mat bolesti skus pohotovost, alebo hned v pondelok ku gynekologovi, a pories aj antikincepciu, su rozne druhy.

ukulela
6. feb 2021

@nikii123 strašne rýchlo po sebe. Máš preto úplne rozhaseny cyklus a rozdrbane hormóny. To je tak na použitie raz, dva krát do roka možno. Aj to veľa hovorím. Je to koktail hormónov ako pre koňa. Ak si ju užila včas, nemala by si byť tehotná. Ale pre tvoje dobro ťa prosím, buď nesexuj, alebo si kúpte gumy! Lebo toto je núdzová ochrana. Keď praskne kondóm, pri znásilnení a pod. Nie že nemam gumu/hak a chcem ísť na ostro....

kavicka12
6. feb 2021

@nikii123 a načo si ju brala 2 x??? Ja som ju prví krát užila asi pred mesiacom,pri nehode, môj dr.mi povedal že menštruáciu bi som mala dostať do týždňa ,mal pravdu žiadne bolesti som nemala nič,tabletka sa má užiť do 3 dňoch inak je ju zbytočne brat takže neviem načo si ju užila 2 x🤷

ukulela
7. feb 2021

@kavicka12 najskôr mala ďalší nechránený sex.

sense
7. feb 2021

Mas rozhadzane hormony...a teraz potrebuje tvoje telo cas dostat sa opät so normalu...co moze (alw samozrejme nemusi) trvat aj niekolko mesiacov.

Bolest skus zmiernit termoforom alebo niexim iny teplym...a ak nepomoze smee lekar...ak su bolesti ozaj neznesitwlnw a lekar neordinuje tak v najnutnejsom peipade pohotovost a nezatajit ze si vzala tablerku po 2x v kratkom casovom useku

kavicka12
7. feb 2021

@ukulela 🤦