Ahojte chcem sa opýtať pri PCO ja užívam duphaston posledný mesiac potom začínam progestanelle. Chcem sa Vás opýtať koľko ste lieky baby takto užívali? To už budem ak tomu správne chápem užívať progesterón do menopauzy? A vlastne tie cysty sa popri užívaní progesterónu netvoria?
@sapetka och zabudla som dopísať prestala som mať ms už pri HAK (pred rokom aj pol cca som ju prestala užívať kvôli tomu) a prišla len po vyvolávačke po asi 4 mesiacoch mi bol nasadený duphaston .. tento mesiac som mala na skúšku bez duphastonu keďže som mala vedľajšie účinky hrozne nafukovanie nervozita hnev... Ms zas nič po 38 dňoch vyvolávačka a mala som ms len jediný deň takže zas užívam duphaston a po tejto ms co mi príde začínam užívať ten progestanelle
No pravdepodobne áno, kým nebudeš mať ms normálne bez toho tak ich budeš užívať, ono sa to zvykne niekedy upraviť aj po pôrode ale nemusí to byť pravidlo hlavne pri tejto diagnóze
@sims4 no veď to že tá ms je stále no slabšia nemám pocit že by sa to chcelo dať v blízkej dobe do poriadku :/ ...to by bolo šťastie zatiaľ každí doktor/ka mi odporučili čo najskôr sa začať snažiť no priateľ nechce :/ ja by som bola najradšej keďže naozaj sa cítim že mi to nerobí dobre a nerada by som tie lieky užívala dlhodobo a o priberaní ani nehovorím už mám o 10kg viac a to mám 20rokov ...no a ešte lepšie posledné cykly mi ms pri duphastone chodí tak že mám 22 dňový cyklus ešte mám brať tabletky pár dní a ms už príde i keď je slabá alebo je že deň ako tak normálna zvyšok by som skôr nazvala špinenie lebo ja kľudne deň mám deň nie potom špiním resp. slabučko krvacam a zas pauza atď
@luckamjar neviem neskúšala som keďže aj naposledy som bola u dr lebo ma zavolala a pozerala sono a povedala že ms sa nechystá prísť a že jej treba pomôcť dala vyvolávačku hneď a že bez toho sa bojí má nechať že ona by sa určite vrátila k liečbe takže znova duphaston a teraz už pôjde ten progestanelle
@paulisko no ja by som určite pockala. Môj lekár zvolil taký postup na začiatku. Že proste ona raz prist musí tak podme skúsiť. Kedysi som ju nemala aj 80 dni, potom sa to upravilo na 55. A tak aj nechávam plynúť. Ja som nevedela že ovulujem. My sa nechranime a proste 2x sme sa trafili. Až podľa tehotenstva som zistila že kedy ta ovulacia musela byt a vždy mi to vychádzalo až na take neskoré dni. Ja som ale potratila takze my teraz riešime skôr to. S drilingom nemám skúsenosť. Ono záleží aký máš hormonalny profil a ake ťažké máš PCO.
@luckamjar no mne hneď doktorka oznámila že to u mňa nie je možné kvôli tomu že by sa mi natoľko pri tom poškodili vaječníky že by som o oba hneď aj prišla museli by mi ich vybrať. Že mám cysty naviazané na vaječníky (to asi je tak vždy pri PCO či?) a úplne by sa pri tom poškodili ....Zrejme to má súvis s tým že ich mám na husto a veľa po celých vaječníkoch
@paulisko nuž bez drillingu a s takýmito cystami je velmi ťažké otehotnieť prirodzene, tam skôr nejaké centrum ak budete chcieť dieťa, ked su vaječníky celé zacystované tak folikul nedokáže prasknuť a ovulácia vôbec nieje, ja mám pco už roky snažili sme sa prirodzene no ovulácia nebola žiadna, duphaston mi jedine navodil pocit, že mám normálny cyklus, ale bez ovulácie a možnosti otehotnieť. Bola som aj na drillingu po čom mi cyklus nabehol znovu, skusili sme umelé nepodarilo sa a nakoniec sa nám podarili prirodzene, ale už s tým, že sme to vzdali po 12 rokoch snaženia
@paulisko viem, že lavu stranu som mala horšiu ako pravu, lebo aj potom drillingu som mala vaječník lavý o dosť menší ako pravý, ono tam oni pri laparoskopii narušia povrch vaječníka aby tie vajíčka mohli dozrievať a praskať tak neviem prečo vám to nedoporučuje doktorka potom fakt musíte mať velmi silné pco
Mam tazke PCO a robili mi prefuk vajcovodov. Drilling doktor nechcel lebo je tam riziko ze sa vajicka vytratia do brusnej dutiny a zostanem neplodna. S takymito zakrokmi on nesuhlasi. Brala som duohaston a teraz progestanele uz roky. Bez nich nemam ms. Takze asi do menopauzy.
@paulisko a kvoli comu to uzivas?