Pekny den prajem vsetkym. Rada by som sa aj ja podelila o svoje trapenie a "vypocula" si vase rady. Mam 27rokov a trpim syndromom PCO uz dlhe roky. Prvy menzes sommmala v 19tich a chodil mi nepravidelne. Najprv nik nevedel z coho to je.. davali mi hned antikoncepciu. Emocionalne som na tom ale bola uplne labilne. Posledne dva roky som sa zacala zdravo stravovat a brala som vselijake doplnky a vitaminy. Schudla som a menzes sa zlepsil. Toto leto sa ale cosi zmenilo. Menzes mi neprisiel uz tristvrte roka. Som nestastna, pretozemam pocit zbytocnosti toho vsetkeho. Podlahla som depresii a jem co mi pride pod ruku. Nemam ziadneho partnera, takze nemozem planovat ani dieta, hoc mi to lekar uz pred rokmi odporucal. A aj by som rada.. Bojim sa, ze je to cele uplne stratene. Povzbudiki by ste ma, pripadne dali radu, co vam pomohlo? Dakujem. 😒
tiez mam, ms chodi ako sa jej chce alebo vobec. Normalne fungujem na antikoncepcii. Teraz kvoli dojceniu ju nemam. Prve ditko bolo necakane a neplanovane, druhe po vysadeni antikoncepcie druhy mesiac. Mudra len zahlasila, ze ak nepojde otehotniet, tak laparo. Teraz skusame dalsie mimco, ale som bez mrchy, tak netusim ci vobec ovulujem, ci to je z kojenia ci zas sama cysta...neriesim...nejak bude. Treba mysliet pozitivne. Teraz su uz rozne riesenia.
@emily168 a ake to boli doplnky a vitaminy? Lebo podla mna si sa vybrala spravnym smerom pred dvoma rokmi, len neviem, co vsetko si brala?
To, ze teraz nemas partnera, to nevadi, skor mi vadi Tvoj celkovy postoj ku veci. Spravnou zivotospravou a doplnkami sa da dosiahnut velmi vela, ale musis zmenit aj svoje myslenie. Bud sa vzdas a pojde to stale hlbsie, alebo sa schopis a das si ciel, za ktory sa oplati bojovat a nestratit ten ciel z očí.
Este si mlada, mas velku sancu to zmenit. Ak chces usmernit svoj zivot, tak musis zacar riadit svoje cinnosti. Formuje Ta to, co robs stale, nie to, co raz za cas. Preto radim, aby si zacala nieco sportovat, to je zaklad, hlavne ak si mala aj depresie a davat pozor na stravu, no a tie doplnky vyzivy, ktore ta nastavia hormonalne, mentalne a aj fyzicky. Ak chces, napis mi presnejsie o sebe do IP a mozem sa ti povenovat.
ahojky,ja mam PCOS velmi velmi dlho mala som dr. ktory to riešil antikoncepciou ale ked žena chce mať dietatko tak nemože brať antikoncepciu. moj dr. to nijak neriešil že to s takou diagnozou si mam osvojiť dieťa tak som sa naštvala a odišla som k inému dr. ten mi spravil komplet vyšetrenia a povedal že jedine laparka mi pomože a veru mal pravdu po cca 4 mesiacoch od laparky som ostala tehotná a teraz čakáme s manželom vytúžené babätko.takže keď vam niekto povie že nieje šanca vždy tu nejaka je🙂
@bublinka78 gratulujem
myslim, ze sa to neda zovseobecnovat, mnoho zien so PCOS ma deti bez vacsich problemov a mnoho zien ma s tym velky problem.. so spravnym pristupom nie je nic stratene, nemoze ale ist o chvilkove snazenie sa, ktore ked nevyjde, budem na vsetko kaslat...mala som sice len nabeh na polycysticke vajecniky, no brala som to vazne a snazila som sa zdravsie zit... a po par rokoch na gyn. kontrole po nich ani stopy
@sydnyi11 ja viem ze nie je ale mam averziu a paniku s doktorov,nehovoriac o nemocnici a operacii.ak by mi navrhli ci laparo alebo hned ivf berem ivf.a to nevravim o panike ze rodi sa v porodnici a musos tam zostat par dni..asi som divna sle mam normalne fobiu..a dalsia vec kope ludom laparka aj nepomohla a len predlzila snazilkovanie..ivf mi prise istejsie.n o som zvedavz na utorok a hlavne na spg priatela..to este moze zamiesat karty
@emily168 z vlastnej skúsenosti Ťa môžem povzbudiť so zdravou stravou. Zmenila som stravu, asi rok som sa tak stravovala a otehotnela som bez akejkoľvek liečby. O pár dní má náša láska 9 mesiacov 🙂. Pokračuj v zdravom životnom štýle, príde Tvoj osudový princ a bábätko to všetko zavŕši 🙂. Držím palčeky 😉
@jarkamuska mala si nejaku specialnu dietu? Citala som ze sa odporucaju potraviny s nizkym gi.mas nejake rady?
@lejla32 nie nič špeciálne. Jedla som všetku možnú zeleninu, veľa strukoviny,ovocie, orechy, tofu a výrobky z neho a jedla som malé porcie a často. Každý ma obzeral, že chudnem a furt ma vidia jesť 😉. A každý deň som musela zjesť kúsok horkej čokolády, to mi stačilo miesto sladkého 😉.
@jarkamuska no to sa snazim aj ja..zatial nic..asi to chce len cas a stastie 🙂
pridavam sa na povzbudenie 🙂 roky mi pri kazdej prehliadke gynekolog pisal do dg sPCOS s anovulacnymi cyklami a nic ine len IVF neodporucil, uz potom aj kvoli veku... ...a po dvoch rokoch snazenia a uzivania " len" prirodnych doplnkov sme v 32 tt , uplne prirodzene 🙂 takze hlavu hore, IDE TO 🙂
@lejla32 áno určite. A zabudla som ešte, začala som k tomu behať, neuveriteľný relax a endorfíny.. 🙂 Úplne som prestala myslieť nato, že chceme babo... a že som tehu som zistila až v 10 týždni 🙂. Som si to už nepripúšťala, že by to mohlo byť 🙂. Držím palce.. 😉
Ahoj.ja mam tiez pco od puberty,menzes od 19 nepravidelny,ovu ziadna.brala som vyse 8 rokov vkuse anti.potom som si povedala ze dost hormonom.doktor mi pichal pregnyl aby som vobec mrchu dostala,no byvalo mi po nom strasne zle.tak som sa vykaslala aj na to.teraz mam mrchu raz za 3mesiace.mam priatela ktory chce s babom pockat,ja som dieta nechcela hoci ma doktor strasil ze bde neskoro.no a priatelovi v utorok ,preplo, a ideme do centra 🙂
Pises ze nemas priatela ale ono to pride.a citam po diskusiach o babach ktorr mali nasu diagnozu a podarilo sa im babatko.a ked si zoberies este si mlada a mas cas 🙂 hlavne sa prestan trapit,prejedat a zhorsovat svoj stav.ja som tiez bola sko na hojdacke ale stale som si vravela..pohyb.strava.cvicenie s pozitivne myslenie mi pomozu 🙂