Ahojte baby 🙂 Bohužial dnes mi lekárka potvrdila PCO čomu sa neteším ale nestrácaj nádej. Mám 20 rokov a chcela by niekoho poprosiť kto s tým má skúsenosti aby mi polopate povedal k tejto chorobe pár vecí. V prvom rade, či ste si upravovali stravu, a potom ako ste to liečili. Je nutna antikoncepcia? Neviem si predstavit brať lieky cca 4 roky kym nebudem chciet mať bábätko /aj to ak vôbec sa podarí/ Som trošku rozladená pretože neviem čo všetko to obnáša, lekárka mi len povedala že sa potrápime a že otehotnenie nebude vôbec jednoduché ☹ Príčina je neznáma ☹
Ďakujem.. dúfam,že sa v budúcnosti aj mne podarí 😉
Ahoj, aj ja mam tieto poli.... A s manzelom sa snazime už pomaly pol roka o dietatko... Doktor mi nedal žiadne lieky ani nič, iba mi povedal že ak do roka nie tak umele oplodnenie... Sú nejaké vitaminy alebo pristupne lieky na nejakú tu podporu??? Aké máte skúsenosti?
To by aj ma zaujímalo či na to je nejaké prírodnejšie riešenie, Vzhladom na to,že vačšinou gyn. nasadí Antikoncepciu. Levandula36 - nebola si predtym vôbec liečena Antikoncepciou? Je to zvlaštne že ti nedli na to nič. Mne lekarka povedala ma budú liečit najprv asi tým a potom rok pred tehu nejakymi liekmi aby sa telo na to pripravilo. V každom prípade držím palce, netreba sa vzdávať 🙂 Toto je sice v našom prípade komplikovanejšie ale nie nemožné! A vraj Poly ma teraz čoraz viac žien a aj mladé dievčatá. O tej inzulinovej rezistencii viete niečo viac? 🙂 Menili ste stravu ?
Inak čitala som niečo o kyselina listovej, zazraky sa sice z nej asi diať nebudú ale možeš si doplňať vitaminy, a urcite tomu dopomôžem zdravou stravou, pohybom a aj psychikou 🙂 Ja si myslim,že všetko so všetkym súvisí. Budeš tehu o chvilku uvidiš. 😉
@faithandhope ahoj...tiez mam bohuzial PCO aj ked my sa o babo snazime doktor mi povedal,ze to nie je nic tragicke...tak hlavu hore,lekar ti to urcite vysvetli.. Je nas vela.. 😉
@faithandhope aj ja ich mam. Snazili sme sa 6 roov. Same hormonalne lieky inseminacie a nic. Nakoniec som nasla lekara ktory minpomol. Spravil driling vajecnikov to znamena ze pomocou laparky -laparoskopicka operacia mi ich akoby zvrchu osupach teda tie vajecniky 🙂 zoskrabal cysticky nasadil clostilbgit niem aki sa pise a presne do roka sme otehotneli 🙂 a teraz vedla mna lezi 18 mesacny vysledok. Neboj hlavne sa snaz psychiku drzat v klude. Fakt to nie je nic hrozne.
A tiez som mala inzulinovu rezistenciu,je to normalne pri pco. Nasadili mi lieky. Pol roka som ich brala. Nakoniec som sa vykaslala na ne nerobili mi dobre.
@faithandhope ahoj. Nemusíš sa toho veľmi báť. Ja som mala PCO, chodila som pravidelne na kontroly a vždy keď som mala cystu, nasadila mi antikoncepciu a odišla alebo mi praskla. Otehotnela som s malou pomocou hormónov a tehu ma vyliečilo. Oddvtedy mám krásne vaječníky, ako z učebnice 🙂 držím palce!