ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?
ahoj.aj ja mám syndrom lepivých dostičiek,aj ja som bola v Martine na hematologii a tiež beriem 1 tbl anopirinu denne.ja som tam bola v decembri a v marci idem na kontolu,ale brali my krv aj na genetiku,tak a na tie čakám,vraj dva mesiace tak som zvedavá keď tam pôjdem ako to dopadne 🙂
ahoj aj mne pred dvoma rokmi zistili že to mam a to som už bola tehotná, hrozilo mi strata plodu a dieťa mam zdravé 🙂 rala som anopyrin a pichala injekcie flaxiparin-aj kvoli tomu že sa mi opakovali zapali na nohach-cievy- vtedy mi to vlastne aj zistili že to mam. tiež som bola v mt na hematologii,som tam chodila celé tehotenstvo ako na klavir
anopyrin už budem brať asi doživotne,musim ešte na kontrolu tiež po roku by sa mi už aj patrilo
@andreasp tento syndrom je hematologicka diagnoza...opytaj sa hematologicky, co ti na to povie. 2 roky je celkom dost, ak to tvoja gynwkologicka neriesi, mozno by bolo dobre ju zmenit. Je tu o tom vela tem, ale tak v skratke by bolo dobre vysetrit, ci u teba prebieha ovulacia, teda odsledovat to ultrazvukom plus urobit hormonalny profil, pripade laparoskopiou zistit priechodnost vajcovodou. U manzela urobit spermiogram. Potom este napriklad reprodukcna imunologia....a ak by si otehotnela, tak na ten syndrom pozor, treba liecit pod dohladom hematologa, aby sa predislo nwjakym problemom. Drzim ti palce 🙂
@eviq uz nejake vysetrenia mame za sebou. Manzel bol na spermiograme, tak je v setko ok. boli sme aj na genetike v Ziline, tak je tiez vseko ok. Podstupila som i liecby s glostilbegitom a duphastonom, chodila na sona a tu prave ani na 18 DC nevidela ziadne vajicka, takze tu bude problem. A hormonalny profil nic zavazne neukazal. Aj ked je pravda,ze sa liecim na stitnu zlazu,mam znizenu funkciu, ale uzivam euthyrox. A gynekologicka mi povedala,ze ma necha na anopyrine tak pol roka, a ked sa nic nezmeni, odporuci ma do centra asistovanej reprodukcie.
Ale o tej reprodikcnej imunologii som este nepocula. Vies mi o nej povedat viac?
ahojte dievčatá.chcem sa spýtať tie čo beriete anopyrin,nebadáte že vám niak moc začali praskať žilky na stehnách.lebo ako som ho začala brať mám nenormálne popraskané žilky.a počula som že pri dlhodobom užívaní začnú praskať.počuli ste dačo o tom?
@andreasp reprodukcna imunologia skuma, ci netvrois napriklad ty protilakty proti svojim vajickam alebo proti spermiam, taktiez u manzela, je toho viac..... Na slovensku sa to vysetruje pomenej, ale uz to robia viac ako v minulosti. Nam to vysetrovali v kosiciach v tkanivovej banke, ale boli sme potom este v prahe v Podoli u dr. Madara tam to robia este trosku komplexnejsie. Vraj sa to zacalo robit uz aj v bratislave, ale len mozno pol roka, tak aj tam sa da....lieci sa to potom vacsinou podavanim prednisonu. je tu o tom aj tema na konikovi.
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotni-probl...
alebo aj dalsie....a pise sa o tom napriklad v tomto clanku:
http://www.mamaaja.sk/tehotenstvo-a-porod/chcem...
Vysetruje to aj dr. malíčková v Prahe alebo dr. Ulčova Gallová v Plzni.
V čechách si to hradíš sama, ale niečo málo prepláca poisťovňa.
Ak sa vám nedarí otehotnieť a iné máte v poriadku, tak by to možno stálo za to. Ale radšej sa skúste poradiť aj v niektorom centre asist. reprodukcie.
baby, čo máte tú lepivosť a v tehu ste si pichali fraxiparine....akú dávku ste si pichali, prosím vás? Ďakujem
ahojte baby, prosím vás, tie, čo máte lepivé doštičky a máte s tým nejaké skúsenosti... stačil vám na to aspirin? Mám za sebou 3 potraty, v 5, 9 a 6 týždni a hematologička mi zistila syndróm lepivosti s tým, že aspirin stačí... ja sa ale hrozne bojím, že nebude a že si to zas zopakujeme :( Povedala len toľko, že zatiaľ toto počas celého tehu a potom sa vysadí posledný mesiac alebo 6 týždňov pre pôrodom a budem si pichať buď fraxiparín alebo niečo... Ale vidím, že viaceré z vás berú aj aspirin, aj si pichajú fraxiparin. Preto sa pýtam, či ste niektorá úspešne donosili bábätko iba s bratím tabletiek a predtým ste potratili. Ďakujem moc 😅
@andreasp vysoko nepravdepodobne. aku liecbu ti dali na hematol.?