Svrbí ma v pošve

ladybel
20. máj 2020

Už dlhšie si všímam že ma svrbí v pošve a príde mi ako keby suchá alebo také niečo. Pri vytieraní toaleťákom to je citlivé a po holení sa mi objavia červené fľaky na miestach kde sa oholím. Výtoky mam každý deň ale to už od prvých krámov, neviem či to niečo znamená. Teraz začala bolieť na dotyk a vyšlo aj kúsok krvi. Mám dostať krámy o 5 dní ale tie aj tak vždy meškajú. Neviete mi prosím nejako poradiť ak s tým nechcem ísť na gyndu?

79viktoria79
20. máj 2020

natri si to sudokremom

ladybel
autor
20. máj 2020

@79viktoria79 ďakujem skúsim

lolazmola
20. máj 2020

@ladybel chces nechces mala by si ist. otazka je ci s niekym spavas?

kiki68
20. máj 2020

Ale toto je na navstevu gyndy. Kde inde Ti pomozu? My to tu nevidime, nevieme presne co mas za problem. Ja mam podobne problemy dole po napr pouziti vlozky alebo nejakeho materialu nohaviciek. Lenze je yo bez vytokov, proste iba vysev ako reakcia.

nini1010
20. máj 2020

Co sa tyka vnutra najlepsie zbehnut na gyndu a dovtedy sa vymyvat min 5-6dni par krat za den zvnutra Rosalginom.Nic ine mimo toho nepouzivat,ziadne mydla ani mydla na intimn.hygienu,iba cista voda a casto a najlepsie len bavlnene nohavicky.
Na zacervenanie po holeni jednoznacne aplikovat klasicky detsky puder.Pekne osetri po holeni a k ziadnemu zacervenaniu nedojde.

simsalabim
21. máj 2020

V prvom rade by som sa na nejaky ca sprestala holit - toto ti zrejme poradi kazdy gynekolog - opakovane sa tym drazdi uz podrazdena pokozka. Ja uz mam svoj vek, ale pri kazdom probleme mi kazdy gynekolog povedal, ze pocas problemov a nejaku dobu po sa treba prestat holit (za ten cas sa v ambulacii vystriedali 4 doktori/ky) . A sla by som na gyndu na vysetrenie - zrejme tam uz bude nejaka infekcia. Na suchost posvy - co byva skor problem v menopauze - existuju pripravky s kyselinou hyaluronovou, mozno by pomohlo aj nieco ako obycajny intimny krem ako Beliema alebo s kyslym pH Vitagayn C.

ivkazba
21. máj 2020

Ak máš výtoky stále, tak to nie je normálne. To značí nejaký zdravotný problém. Pozor, neliečené mykózy a zápaly môžu spôsobiť rôzne nie pozitívne trvalé následky. Takže už dávno si mala ísť k lekárovi. A ak máš podráždenú kožu, tak neholiť ako radia aj ženy vyššie. A doma ideálne chodiť bez nohavičiek, len umyť čistou vodou, nenatierať a nechať dýchať.

simsalabim
21. máj 2020

@ivkazba hm ja si myslim, ze vytok normalny je, len sa jeho mnozstvo meni pocas cyklu a aj vekom zeny. Niektora ho ma viac, niektora menej, ale pre sliznice je vlhkost normalny jav, tak, ako je zvlhcena sliznica v nose ci v ustach, tak aj posva ma prirodzenu vlhkost. Ak je vytok ciry, belavy, ci slabunko zltkasty, bez inych sprievodnych priznakov ako svrbenie ci palenie, je to normalne a riesit to netreba. Inak suhlasim, vetrat, cista voda na umytie staci, neholit pocas podrazdenia... a autorka by podla mna mala ist k lekarovi, kedze spomina aj mierne krvacanie, cervene flaky a bolest. Nechapem, preco sa neda vysetrit...

ivkazba
21. máj 2020

@simsalabim som bývalý zdravotník, oblasť gynekológia pôrodníctvo, takže netreba mi vysvetlovať tieto veci. 😉 Ale to čo píše autorka nie je okej. Ale to mi už neporiešime. Ja som zažila ženu, ktorá 15 rokov mala gynekologické problémy a 15 rokov ich úmyselne neriešila, lebo sa bála, že čo jej zistia a potom je rupla maternica a musela dostať 12 infúzií aby nezomrela. Dodnes si pamätám, ako ju primár na veľkej vizite pred všetkými zvozil, že kvôli jej dlhoročnej nezodpovednosti možno zomrel niekto koho zrazilo auto a iba preto, že potrebnú krv dostala ona, ktorá si to podľa neho nezaslúži. Niektorým nepomôžeš akýmikoľvek radami.

simsalabim
21. máj 2020

@ivkazba suhlasim, ze niektori si nedaju povedat...nerozumiem, preco to neriesi s lekarom, lebo tam pisuje viac veci, co nie su v poriadku, mala by ist na vysetrenie, urcite jej urobia vyter a liecbu nasadia podla kultivacie. No ale s tym vytokom mam pravdu, vsak? 😉

ivkazba
21. máj 2020

@simsalabim tak ale to je MK bežné, že ženy sa radia tu namiesto toho, aby to riešili s odborníkom. Ale ako sa hovorí "kto chce kam, pomôžme mu tam"