Svrbenie vonkajších rodidiel

kejty13
1. okt 2022

ahojte. Gynekolog ma objednal az o mesiac ,tak si idem zatial sem po radu. Strašne ma svrbi posva zvonku, ked pouzivam canesten chvilu to prestane ale akonáhle ho prestanem pouzivat tak znovu. Nemali ste podobnú problem?

bluemoon24
1. okt 2022

@kejty13 na canesten je uz dost kvasinek rezistentních, treba nasadit silnejsi antimykotika. Mas sexualniho partnera? Pokud ano, musi se prelecit taky. Chodis plavat? Gynekologovi treba volat, ze kdyz ti nemuze dat termin driv, at ti napise erecept. Popripade at ti da antimykotika v tabletach na komplexni preleceni. Jinak zvysena hygiena - spodni pradlo (bavlnene jen) prat na 60 stupnu idealne v desinfekcnim prostredku.

kejty13
autor
1. okt 2022

@bluemoon24 bez vyšetrenia mi nepredpise recept ...takže najprv ster a potom liečba...vdaka za rady

bluemoon24
1. okt 2022

@kejty13 fuu, tak to ti fakt nezavidim. Tak treba ho urgovat. Chtela by jsem videt pana gynekologa, jak by mu bylo, kdyby melo mesic svedet v rozkroku jeho 🙈 ja osobne bych sla radeji jako nekapitovana pacientka jinam (i kdyz bych platila) nez cekat mesic. A to vim, o cem pisu, trpela jsem na svedeni.

luccija
1. okt 2022

@kejty13 toto je urgent preco sa musis objednavat?kup si Canesten kombi s tabletkou a Rosalgin vyplachy.Naco taky doktor kde sa s problemom dostanes po mesiaci?

lujza123
1. okt 2022

@kejty13 vieš si čiastočne pomôcť aj sama.
Prestaň aspoň na pár týždňov jest cukor (ani ovocie), laktózu (mliečne výrobky) , múku (múčne jedla, pečivo). Ono je to celkom ťažké zvyknut si ale naozaj to pomáha na všetky druhy kvasiniek v tele. Pozri na nete "protikvasinkova dieta"

Namiesto mydla používaj gél intímne partie (kúpiš v každej drogérii), spodné prádlo len bavlnené oprane bez aviváže. Pomáhaju aj sedacie kúpele - morská soľ, z bylín levanduľa, alchemilka, repik, kamilky

Ak sa ti to často vracia môže byť za tým aj neverný chlap ktorý pliagu nosí domov od iných

sojorez
1. okt 2022

Mne sa to stalo po zmene toaletneho papiera 🙈 niekde som sa docitala, ze vraj kokosovy olej na fajn, tak som pouzivala a pomohlo.

nivea22
1. okt 2022

@kejty13 pokiaľ máš akútny problém nevolaj mu ale rovno sa ráno posad do čakárne. Musí ta zobrať.

gabika0825
1. okt 2022

@kejty13 veď ale gynekológ musí mat aj fungovanie bez objednania…alebo ti mal dať skorší termín keď máš akútne problémy. Ja keď som mala problém, tak som ani nevolala, našla som si ordinácne hodiny pre neobjednanych a išla som si sadnut do čakárne. Aj keď mi robili stery tak som mala výsledky do 2 dni, čiže pochybujem že by tá dr objednal až o mesiac… tomu sa mi nechce veriť a ak ti nechcel na úľavu nič predpísať aspoň zatiaľ. A ak ti nezabera nič dostupne bez predpisu tak ja by som zasla na pohotovosť. Viem aké je to nepríjemne a keby môj Gyn k tomu takto pristupoval tak idem na pohotovost hneď.

angelika013
2. okt 2022

Ahoj 😊 nerozmýšľala si svoj problém riešiť prírodnou cestou ? Ak áno, vedela by som ti pomôcť. Pre viac info mi napíš správu

sono2
2. okt 2022

Ja by som dala tiež tabletku canesten a fungicidin mazala kľudne 5x denne. Mňa ostatné kremy dokonca štípu.
Mne vždy pomohol už druhý deň ak zaberie pocítiť zmenu

kejty13
autor
2. okt 2022

@angelika013 ano, bola by som vďačná,za nejake prírodné typy

denda007
2. okt 2022

Jedna pani tu raz pisala ze si natiera biely jogut na vlozku a tak to nosi. Vraj to velmi pomaha na neutralicaziu PH

ropucha6
2. okt 2022

@kejty13 normalne tam chod bez objednania, ved na akutny problem ta musi vziat.