Svrbenie v okolí konečníka a ekzém okolo pošvy

feketka
2. jún 2020

Ahojte, potrebujem poradiť, ani nie tak odborne ako skôr s tým či niektorá z Vás neprechádzala s niečim podobným ako ja. Mám dosť veľký problém na veľmi hlúpom mieste. Asi pred 1,5 rokom ma začalo svrbieť okolo konečníka, malo to svoje obdobia veľmi svrbiace, málo svrbiace, ktoré sa striedali. Zo začiatku sa to dalo držať pod kontrolou, potom to svrbenie prešlo do "predu" a vytvoril sa mi ekzém medzi nohami okolo pošvy. Nejde to dovnútra, ale je to z vonkajšej strany okolo pyskov. Besne to svrbí, mám to začervenané a aj vysušenú kožu miestami. Dokonca sa mi tvoria malé ranky (ale to je asi zo škrabania, keď to občas nevydržím aj keď sa držím ako viem). Celé to je veľmi nepríjemné. Chodím s tým po vyšetreniach, v podstate na to nezabrali zatiaľ žiadne maste ani lieky od doktorky. A ak niečo zabralo, tak len na mesiac a potom to celé znovu začalo od začiatku. Okrem tohto miesta sa mi vytvorili hrozné ekzémy na dlaniach, priebeh je rovnaký. Keďže mám histamin. intoleraniciu aj laktózovú, tak som najprv skúšala prísnejšie diétovať, ale mám pocit, že to s tým vôbec nesúvisí. Trávenie sa mi upravilo, ale ekzémy a svrbenia zostali nezmenené. Periem v hypoalergických prac. prostriedkoch, používam všetko bezparfémové už 10 rokov, nohavičky periem už len v čistej vode, ale stále žiadna zmena. Som z toho dosť zúfalá. Ešte sa k tomu s mužom snažíme aj o dieťa, ale s tým problémom tam dolu na sex nemám ani chuť :/ Nemala niektorá z Vás podobný problém? Potrebujem vedieť, že v tom nie som sama a že sa to dá nejako zvládnuť :(

kiki68
2. jún 2020

@feketka mne sa robi dole ekzem iba od napr pouzitia vlozky alebo nohaviciek. Cize ich nenosim. Tiez mam intolerancie a u mna dost suvisia s celkovym stavom. Taku podivnu krupicu mam na rukach ak zjem nejaky bordel. Skusila si nejake veci na imunitu? Inak muz ma svrbivy ekzem na krku a oku, autoimunitny a tiez Este aj na steroidy to na oki nereaguje. Takze nie si sama

dollyzv
2. jún 2020

Skús nohavičky po oprati ešte vyvarit a prezehlit,len prať v čistej vode nestačí podľa mňa,to baktérie nezlikviduje..hlavne aby boli z kvalitnej bavlny. Niečo ti to len musí dráždiť...skús si kúpiť linolinovu masť..dôležité aby to nebolo často suché,lebo práve vtedy to najviac svrbí a skrabanim si to len viac rozdrazdis

dollyzv
2. jún 2020

*opravujem: lanolinovu mast. Napr. https://www.drmax.sk/katalog/product/14392-Lino...

solange7
3. jún 2020

@feketka @kiki68 Skuste Skin Cap, ja som mala teraz ekzemovu novinku tzn objavil sa mi na oku. Nevedela som sa toho zbavit cca pol roka, potom som kupila Skin Cap a do tyzdna to bolo fuc. Pozor, prve pouzitia stipe, kvoli drobnym rankam, ale to prejde. Robi zazraky.

gaaaa
3. jún 2020

@feketka Ja to mám cca polroka už som z toho zúfalá.Dva krá som bola u gynekologičky a včera som bola na kožnom.dala mi dve maste jednu zarábanú a nejakú vodu aby som si robila obklady.som zvedavá,či to pomôže.a mám zakázané sa holiť zatiaľ.

feketka
autor
3. jún 2020

Ďakujem za odpovede. Teraz mám dáku namiešanú masť od lekárky, nemám pocit, že by zaberala, ale dávam tomu ešte šancu. Je pravda, že keď mám mrchu, tak vložky to dráždia ešte viac, ale s tým asi veľa nespravím. Aj pri nich som vyskusala niekolko druhov a vsetko je rovnake. Najprv som skúšala vymeniť prací prostriedok, dovtedy som prala v Lovele a keď som zistila, že ešte aj tam dávajú parfum, tak som to vyradila a problémy zmizli, avšak len na mesiac a potom od začiatku. A v podstate to je tak so všetkým. O lanolinovej masti som pocula prednedavnom, asi vyskusam, ale neviem ci to mozem mixovat s tym co mam teraz, musim sa opytat doktorky... Alergologicka ma zas posiela na gastro a kozna sa k tomu zacina priklanat. Asi nemusim pisat, ze do tohto vysetrenia sa mi nechce. uz som ho raz absolvovala a stacilo, Ani vtedy mi nic nezistili...

feketka
autor
18. jún 2020

@gaaaa ahoj, chcela som sa opytat ako si na tom, mas nejake zlepsenie?pomohlo ti nieco?

gaaaa
18. jún 2020

@feketka ahoj.je to lepšie nič nesvrbí zatiaľ aj teraz mi končí ms a v pohode predtým by sa do krvi škriabala.uvidím čo to povie ked sa oholím,ked mi zakázala zatiaľ.ale ešte trochu červené to mámmtak uvidím čo povie kožná ked pôjdem na kontrolu.a ty ako?

vierkainka
18. jún 2020

Dávaj pozor aj na značku ziletiek. Aj to môže narobiť sarapatu. Vyskúšaj tie z Lidla tie cien s vymenitelnou hlavicou. Radšej použi aj viac kúskov na jedno holenie. A penu si nedávaj. Použi radšej nejaký intim gél z lekárne. 🙂A skoré uzdravenie hlavne.

feketka
autor
19. jún 2020

@gaaaa u mna ziadna zmena, ibasa to akurat zhorsuje. kortikoidne a uz teraz aj steroidne maste vobec nezaberaju, som zufala :/ zrejme tam mam psoriazu...skoda vobec hovorit...a co ti na to dali, ze ti to ustupilo?

gaaaa
19. jún 2020

Zatiaľ mi dala atb masť lebo ja som to mala už celé zapálené a ešte nejakú zarábanú.Nie je to ešte na 100% ale už ma to aspoň nesvrbí,noo uvidím čo ešte to holenie a 16.7.idem na kontrolu ku kožnej.Lebo mi povedala,že ked sa to nezlepší od tých mastí tak mi porobí nejaké odbery a ešte niečo ale to som jej kôli rúšku nerozumela čo mi to povedala,tak som zvedavá.A bola si s tým už po dr?

nnk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
banderaska29
9. okt 2020

@feketka uf pozor, ale toto môže byť aj nejaká infekcia. Riešila to kolegyňa a stery zistili premnožené kvasinky, nič závažné ale netrp ďalej ak nemusíš. Choď len na stery a doktor ti dá presne to čo potrebuješ a uľaví sa ti

nnk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
banderaska29
9. okt 2020

@nnk to je kľudne aj infekcia. Ale choď pravda, bude Ti lepšie 🙂 Držím palce

nnk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gaaaa
9. okt 2020

@nnk áno ja mám zatiaľ pokoj.uvidím dokedy

nnk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gaaaa
9. okt 2020

@nnk Dúfam aj ja ale preventívne si občas dávam masť hlavne po ms keď ma to trochu svrbí natriem a prejde tak asi to budem mať aj z vložiek

nnk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gaaaa
10. okt 2020

@nnk Dakujem skúsim.To mi zarábali masť čo mi predpísala kožná aj gynekologička.Dakujem skúsiť pozrieť tie vložky.

nnk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gaaaa
13. okt 2020

@nnk Super to sa teším,že ti zabrala.Mne nepomohla,preto som už musela ísť ale trvalo mi to dlho pokiaľ som išla🙂

feketka
autor
6. jan 2021

@nnk viem, ze pisem asi dost neskoro (nebola som tu par mesiacov),ale co uz... mne sa vytvoril poriadny ekzem medzi nohami okolo pošvy a bol to teda vazne des. Mala som ho par mesiacov a bolo to zufale,neustale svrbenie,skrabanie. Nevedela som prejst ani 5 krokov aby som sa nemusela znova poskrabat. Stery u gyndy boli ok, tak som musela ist s tym ku koznej. Dlho sme skusali vselijake miesane masticky,ale nic nezabralo. Nakoniec mi zabral az Daivobet gel a po nom to prestalo. Teraz po pol roku mam pocit, ze mi to opat zacina. Chodila som po vystreniach,lebo sa mi to cele akokeby presunulo na dlane, kde mam hrozne suchu,popraskanu a neskutocne svrbiacu kozu.Zase nekonecny pribeh. Bola som na koznych testoch-negativne, bola som teraz na histologii a zaver len dermatitida co mi znie az smiesne,lebo na nu som bola od zaciatku liecena a bez ucinku, takze pokracujem dalej. Len sa modlim, aby sa mi to opat nevytvorilo tam dole,lebo inak ma asi porazi.

feketka
autor
6. jan 2021

jaaj, a este som musela zmenit vlozky,lebo tie boli strasne drazdidlo. Teraz kupujem z bavlny, nebielene a je to omnoho lepsie a znesitelnejsie. Ak si nahodou dam co i len na chvilu klasicke (allways a pod.) tak velmi rychlo ma zacne tam dole vsetko svrbiet.

gaaaa
6. jan 2021

@feketka Aké vložky si kupuješ?Lebo aj ja som si všimla že mi niekedy robia vložky zlobu

nnk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vivienka29
20. mar 2021

@gaaaa za mna určite vložky tiande - mojej dcére aj neterke veľmi pomohli

veronikamat
30. aug 2021

Mam to iste...uz mesiace, niekedy je to sialene, tiez som zufala, mykoza to nie je, skusala som aj probiotika do posvy a kupele, neholila,... Raz mi pomohlo zmenit aj toaletny papier (aspon som si myslela). Kortikoidove maste mi zabralo len na chvilku, ale ani mesiac... Akonahle to prestanem natierat, je to spat.... Momentalne to mam asi najhorsie a mam aj krvave ranky, ani zaspat nemozem. Stipe, boli, svrbi.

veronikamat
30. aug 2021

A este, ja vlozky ani tampony neppuzivam, mam kalisok, pradlo mam bavlnene, najhorsie na tom je prave ten sexualny zivot, lebo to je fakt neprijemne a vzdy sa mi to po sexe viac podrazdi...