Dobrý deň píšem anonymne, je to dosť citlivá téma ,no aj tak dúfam ze mi niekto odpovie. Už pár mesiacov mam svrbenie v okolí konečníka, hlavne v tej časti medzi konecnikom a pošvou. Hygienu dodržiavam, vždy chodím po každej veľkej potrebe do sprchy, hemoroidy som tiež vylúčila, pretože tie som uz mala a nieje to to iste. Vybrala som dokonca antiparazitika, lebo som sa bála ci nemám mrle. No nepomohlo, nemali ste niektorá niečo podobné, neviete mi nejako poradiť?
spýtaj sa u gynekológa, nech ti poradí, pozrie ťa. svrbenie je častý problém žien, rovnako aj mykóza, kombinácia baktérií a kvasiniek, šup šup pondelok objednať sa k lekárovi, najlepšie ti pomôže
Ďakujem, keď ono mi to je také blbé, niekomu ukazovať konečník, som dosť hanblivá.
Canesten, Jenamazol
Moja osobná skúsenosť
Mala som candidu premnozenu v črevách 2 krát a to čo mi,, tá,, pliaga narobila už nikdy v živote nechcem zažiť...mňa keď videl môj gynekológ odspodu sa zhrozil taka som bola opuchnuté ubolena okolo konečníka či na rodidlach (výsledky z vyšetrenia už ukázali ďalšie bakteriálne nálezy)...dostala som lieky antibiotika,canesten krém,tabletky na candidu a olej s ktorým som sa oplachovala trvalo to viac ako týždeň kým som sa ako tak dala doporiadku...už nikdy viac to nechcem zažiť😔
@katy084 ja to mam len v okolí konečníka, vagínu mam v poriadku
Ja som si to sama preniesla z konečníka na,, mačku,,😃 ako som sa driapala keď to svrbelo...záver diag.bolo,že mám v črevách premnoženú candidu ta sa prejavila v konečníku a na povrchu...
@katy084 ďakujem objednala som sa k lekárke