Ahojte, mam taky problem, vzdy tak tyzden pred ms mam svrbenie tela, kuse ma telo hlavne v dekolte a na chrbate….pozorujem to uz dlhsie, mam robene aj testy vseobecne krvne odbery a vsetko ok, myslim si teda, ze ny to mohlo byt hormonami zenskymi, kedze sa mi to vzdy deje ten tyzden pred ms a inak nie …. Idem si teraz dat urobit hormonalny profil na gynde …. Mate niekto podobnu skusenost? Ze v suvislosti s menstruacnym cyklom ste mali svrbenie na tele? Ďakujem
@majamat joooj no presne, ja tiez uplne cele zle, alw to svrbenie som este nejako nepocula, tak ze ci teda aj to s tym moze suvisiet, ale teda ocividne áno
koza moze svrbiet, ked je sucha, dehydrovana.
ja mam problem aj an tvari, pory sa mi upchavaju, hlavne pred ms, o koza je drsna, ajak raspla a ked pouzijem nieco vhodne na osetrenie takej pleti, ako je napr, nejaky suchy olej,, tak mi to stoji na pleti a plet ma este viac svrbi. a teda zvykne sa mi aj prekrvovat, cervenat a niekedy aj pali. na tele skor svrbi.
mne pomahaju antihistaminika - teraz mam Zenaro
Áno presne to iste mávam aj ja. Ja som alergik a intolerantna na veľa potravín, mávala som z tých alergií ekzém, ktorý už našťastie klop klop, zmizol, ale to svrbenie tiež mávam a nikdy som to nedávala do súvisu 😀 ale potom mi to nejak došlo, že pred ms ten týždeň to začne. Niekedy sa aj zvyknem na tých citlivejšich miestach vyhadzat, ako sa skrabem, lebo som mala porušenú kožnú bariéru tým ekzemom a krémami, čiže poväčšine ma to svrbí tam. Ale akonáhle príde ms tak do 2 dni je všetko ok. A prestane aj svrbenie. Čiže už to mám odsledovane, ale na hormonálnom profile som nebola. Aj to môže byt spúšťač u mna čiastočný ale keďže sa mi ekzém zlepšil tak som to už nejak neriesila.
ja mam pred ms zhorsenie vsetkeho, co mam. coize aj koza ma viac svrbi, aj je suchsia,a j sa robia pupaky. ked som mala jedno obdobie neprijemny a rozsiahly ekzem, pred ms bol este horsi, v tomto obdobi mi hrosie travi, som uavenejsia, viac ma bolia svaly, pripadne krcna chrbtica, ci hlava, aj nohy a pod. jednoducho vsetko je horsie a menej znasam zataz.