Svrbenie, pálenie, bolesť pošvy a konečníka

luciastef_
30. nov 2024

Ahojte,

pred dvoma týždňami som prechladla, pociťovala som pálenie, rezanie pri močení, spolu s tým som dostala aj menštruáciu, začala som brať ATB od obvodnej na zápal močových ciest. Popri užívaní som súčasne užívala aj probiotiká, ATB mi nejak príliš nezaberali, moč, ktorý som priniesla na kontrolu bol už negatívny, žiaden zápal, ale rezanie a pálenie pri moceni stale pokračuje. Neskôr sa mi vyhodila na jazyku afta s bielym povlakom a rovnako aj svrbenie v intímnej oblasti a konečníku. Šla som ku gynekologičke, ktorá mi spravila vyšetrenie, ster a medzitým mi nasadila voľnopredajné lieky (Lomexin, Tyndaflor vyplachy a canesten krem), od svrbenia sa mi uľavilo, pálenie stále pretrváva. Výsledky zo steru sú negatívne. Dnes ma opäť mierne svrbenie chytilo, chcela som použiť výplach, no ako som ho vsunula dnu, cítila som bolesť až v konečníku. V pokoji ma nič nebolí, ani keď si odspodu vsúvam probiotiká, viete mi prosím niekto poradit, z čoho môže byt táto bolesť, pri vyšetrení bolo hrdlo úplne v poriadku? Taktiež biely povlak na jazyku stále pretrváva aj napriek užívaniu ústnej vody a alogelu, necítim príliš chuť pri jedle, kvôli užívaniu priprávkov. Obvodná povedala, že to je všetko z ATB a prejde to..

ivana3111
30. nov 2024

@luciastef_ mykoza, kup si canesten combi aj s tabletou dnu a natieraj si tým krémom všetko od konecnika aj vagínu z vonkajšej strany. Tiež kvalitné probiotika na trávenie tablety.