Zianky uz par mesiacov mam obcasne ale dost intenzivne svrbenie konecnika, konkretne perinea, teda hradze medzi posvou a konecnikom. Mam tam aj take rezne ranky ktore sa mi tam sem tam robia. Uz som bola aj u proktologa, vsetko ok, vraj to ale moze byt endometrioza, tak som isla za gyno ze mam takyto problem a ona mi povedala ze nic cudne nevidi ale ze mam ist za odbornikom na endometriozu na svk. Ked som sq jej spytala, za akym, povedala ze nevie...chcem zmenit gyno lebo mi nepride takyto pristup ok ale nemate niektora taketo zdravotne skusenosti?
@mamina7070 hemeroidy nemam to som bola uz na vysetrenie...tie parazity mozno...ale neviem ci by som tam mala take ranky
Ster ti robili?
@koniarova nie veru...proktolog mi povedal ze z jeho strany je vsetko ok a ze si mysli ze to je endometrioza ale gyno to proste odmietla riesit
mne to robí ovocie aj mlieko
A pleseň? Skúsila si candinene? Vtedy sa tiež robia ranky
Ahoj autorka,ako si si poradila? Vykiecilo sa ti to?
@lubkovaandrejka som objednana do borov do ambulancie endometriozy tak uvidim co povedia tam
A stale sa ti to nezlepsilo ani po takej dlhej dobe? No drzom ti palce,nech sa problemu zbavis cim skor
Endometrióza a svrbenie konečníka?🤔 Tak to som ešte nepočula. Daj potom prosím vedieť,ako si dopadla. Držím palce.❤️
@lubkovaandrejka vies co par mesiacov som to nemala ale potom zase takze radsej pojdem
@koniarova vraj je to ojedinele ale moze to byt ked je endometrium medzi konecnikom a vaginou...teda na stene ktora ich oddeluje...ja som bola uz na kompletnom vysetreni konecnika atd a yam vsetko ok a oni mi prave toto povedali ze moze tam byt endometrioza
znemoze to byt tato pomerne noe.casta diagnoza
Lichen sclerosus is a rare skin disease that causes itchy and painful patches of thin, white, wrinkled-looking skin. In women, these may occur on the vulva and/or the skin around the anus.
@juliet86 no mohlo by byt aj to ale nemam tam ziadne flaky
to vie potvrdit alebo vyvrstot kozna lekarka. mozno mudr duchonova petrzalka. mozes skusit uvidis. vela stastia
Aj ja mam tento problém. Ranky len keď to veľmi svrbí. Presne medzi konecnikom a vaginou na tom zvare. Je to tiež len občas. Ale dávam si to do súvisu s dlhým sedením. Používam na to dubové maste a detralex/devenal, lebo som presvedčená, že sú to po tehotenstvach rozšírené cievy pod kožou, ale nie v konečníku. Gyn. nevidel nič a na prokto nemám guráž.
@lusyc a pomaha ta mast? Moze byt,ze je to po tehotenstve,tiez to tak mam.
@lubkovaandrejka áno. Vždy mi to ukludni a zas je pokoj na nejaký čas. A mam pocit, že sa to vracia keď opakovane dlho sedím (práca za pc).
svebenie mozu sposobit parazity alebo hemeroidy