Svrbenie konečníka

sophiahaha
17. dec 2024

Pekný deň prajem, mala by som otázku či niekto nemal podobnú situáciu ako ja. Včera mi začal svrbiet konecnik…z vonkajšej strany, nič tam nemám…prišlo to z ničoho nič. Niekedy je to miernejšie inokedy nič necítim ale väčšinu času nesmierne svrbí a niet poňatia čo s tým. Čo odporúčate?

nin12345
17. dec 2024

@sophiahaha ja odporucam ist k doktorovi ak to neprestane to moze byt hocico od fistuly cez mrle po hemoroidy

mojemenonikto
17. dec 2024

Podľa toho ako to popisuješ, s najväčšou pravdepodobnosťou to budú parazity. Nič si z toho nerob, pokojne si to mohla chytiť z pečiva, ktoré si kúpila v obchode a ktoré niekto pred tebou ohmatal holou rukou. Čím skôr treba navštíviť lekára, dostaneš na to tabletky. Treba dodržiavať samozrejme hygienu, spodné prádlo prať na vysokých teplotách aby to nedostal ešte niekto iný, alebo aby si sa nenakazila znova.

stanulienkat
17. dec 2024

@mojemenonikto vobec to nemusia byt parazity. Skor to byvaju kvasinky, trhlinky, hemoroidy...

valikasikulova
17. dec 2024

@stanulienkat tiež som za hemoroidy, osobná skúsenosť tie svrbia ako ďas a človek sa môže umývať 5x denne aj dezinfekčnými mydlami 😃

caroline_
17. dec 2024

@valikasikulova a su tam aj ine priznaky ako svrbenie?

caroline_
17. dec 2024

@sophiahaha no ja sa tiez priklanam skor ku parazitom alebo kvasinkam

mojemenonikto
17. dec 2024

@stanulienkat Samozrejme, môžu. Vychádzam z toho, že písala, že tam nič nemá. Ak ani začervenanie, ani nič iné, tak by som to tipoval na tie parazity. Išlo mi najmä o to, že nech je to čokoľvek, vôbec sa za to nemusí hanbiť a je dobré nech sa na to pozrie lekár 😉

stanulienkat
17. dec 2024

@valikasikulova to caste umyvanie a duplom mydlom je skor na skodu.

valikasikulova
17. dec 2024

@caroline_ len svrbenie stále aj počas dňa, a reálne som sa drhla po každej stolici vo vani s dezinfkcnymi mydlami aj 🤦‍♀️... až potom doktor potvrdil vnutorne hemoroidy, keď je horšie nasadim capiky

valikasikulova
17. dec 2024

@stanulienkat ja uz mam taky tik ze musím ísť do vane lebo sa necítim dobre keď sa po kazdej stolici neumyjem (už teraz jemne žiadne ekrazity, bidet nemame) ...ale capinky aj maste pomáhajú našťastie

luccija
17. dec 2024

@sophiahaha nebrala si ATB, že si dostala mykozu?alebo si mala tuhsiu stolicu?
Najprv by som vyskúšala nejakú masť prípadne fucidin a, keď nič tak k lekarovi

sophiahaha
autor
17. dec 2024

@luccija nie nebrala, stolicu mám normalnu