Ahojte baby. Mám otázku ohľadom mojej svokry. Má 46rokov ,a už skoro tri týždne stále krváca. Menštruáciu mala 19.12.2023 a trvá do dnes. Občas ma len spinenie ,a opäť krváca. Je možné mať ms tak dlho? Ja osobne si myslím,že nie. No chcem vedieť váš názor. . K lekárovi odmieta ísť. Ďakujem
Mam rovnaky vek a naposledy mi gyndoska povedala ze ak sa objavi nejaka anomalia mam rovno prist ci nezacina prechod.
@mischel12 Moja mama takto isla do prechodu. Nejake 3 tyzdne krvacala, potom to zrazu prestalo a uz navzdy. Ale k lekarovi by sa ist zislo.
Keď nechce, tak nechce. Nie je malé decko. Je to jej zdravie. Normálne to nie je.
Taketo dlhe krvacanie byva aj jeden z priznakov onkologickeho ochorenia. Okrem toho straca zelezo, bude anemicka. Co je to za 46 rocnu zenu, ktora s takymto pomerne vaznym problemon odmieta ist na gynekologiu? Neuveritelne v dnesnej dobe
@mischel12 mojej mamine takto zacal prechod… krvacala aj mesiac a pol, ale bola u gynekologa, ten jej nieco predpisal, samozrejme hned to neskoncilo ale postupne
Ja som tak mala v 38r. Lekarka mi hneď robila kiretaz.
@mischel12 to dospela zena - skoro 50tnicka - naozaj nechce ist k lekarovi? Preco? Aj si to vysvetlila? Akekolvek ochorenie sa lepsie lieci v zaciatkoch....
@mischel12 ma 46 rokov nie 16 rokov, takze ked odmieta ist k lelarovi, tak je to jej vec 🤷🏼♀️ nie nie je to normalne, mozno jej praskla nejaka cysta, mozno ma zapal, mozno ma nejake hormonalne problemy a takychto mozno moze byt dalsich 100. Ty jej mozes poradit ist k lekarovi a to je tak vsetko.
U nas v rodine sa odmietal jeden clen liecit na cukrovkua dospelo to az do toho, ze minuly rok ta osoba prisla o nohu. Darmo sme dohovarali 🤷🏼♀️
@simsalabim
Existujú ženy, ktoré od pôrodu svojich detí neboli u gynekológa. Netvrdím, že je to prípad tejto pani, ale sú aj také a tie potom bolo ťažko k lekárovi dokopať. Známa bola s takými dvoma v nemocke. Obe s rakovinou v takom štádiu, že im nebolo pomoci. Veľmi smutné a pre mňa až neuvetiteľné 🙁.
@yoxinka ano, pocula som o takych zenach, kamoskina mama sa takto nechala presviedcat 2 roky. Ale nejako mi to rozum neberie. Coho sa tie zeny vlastne boja?
@simsalabim mozno trauma z porodu a gynekologov. Neobhajujem, ale davam moznost, ze toto byvaju silne veci co sa tazko prekonavaju.
mali sme to v rodine viackrát približne v tom veku, začínajúci prechod, vyriešila to kyretáž...hlavne treba ísť k lekárovi
@babulkomale aj ja som mala hrozostrasny, dlhy a bolestivy porod, neprijemnych lekarov pri porode ale nikdy by to nebol pre mna dovod nasledne zanedbat svoje zdravie
@pukina ja to chapem, ale vidis 🤷
Pre mna nepochopitelne tiez, napriklad ze niekto nechodi k zubarovi. Ja tam aj zaspim.
typicky prechod, zrejme bude potrebovať čistenie, takto bude anemicka
@babulkomale moze byt, ale rozum by mal zvitazit, lebo alternativa moze byt o dost horsia, traumatickejsia a bolestivejsia.
@simsalabim suhlasim.
Je to dospelá žena ,no ja ju nemôžem nútiť ,aj keby som chcela. Vysvetlila som jej možné príčiny,no je to na nej. Ďakujem baby za každu odpoveď
@mischel12 nech ide k lekarovi co jej nevieze dohovorit?
Moze to byt polyp, predmenopauza, rakovina
Na co caka asi na den sudny
@mischel12 ak odmieta ísť k lekárovi tak ťažko niečo zistíš. Môže to byť čokoľvek. Aspoň doplňte vitamín C, môžte kúpiť aj askorutin a vitamín K, čaj z alchymilky. Ale najlepšie by bolo zájsť k lekárovi.