Súvisí dýchavičnosť v kľude s tetániou?

sirema
18. sep 2017

Ahojte, mam uz skoro rok diagnostikovanu tetaniu - tazsiu formu, beriem aj antidepresiva. V poslednom case ma trapi aj dychavicnost - ale v klude, teda ked sedim, zrazu ako by som sa nemohla nadychnut, resp.musim sa sprudka nadychnut..tazko sa mi popisuje tento o stav. A v noci sa mi stava, ze sa zobudim na prudky nadych - nic prijemne to teda nie je. Poznate niektora tieto stavy z vlastnej skusenosti? Samozrejme google mi poradi, ze mi zlyhava srdce ☹

nankab
18. sep 2017

dobrý deň, osobne tieto stavy nepoznám, no poznám ich od ľudí. Ak smiem, tak Vám odporúčam užívať horčík a vápnik v dobre vstrebateľnej forme a popri tom Bachove esencie. A postupne pri zlepšovaní znižovať dávky antidepresív. ak by ste potrebovali bližšie info, tak do IP poprosím. ďakujem všetko dobré prajem

nankab
18. sep 2017

ešte ma napadlo pri záchvate, pri tetánii je potrebné dýchať kysličník uhličitý, teda dýchať do sáčku ústami a nadychovať sa z neho.

sirema
autor
18. sep 2017

@nankab idem vam pisat 🙂

rondicka
18. sep 2017

Ahoj,ja mam tetaniu a mam rovnaky problem s dychavicnostou😢 a hlavne v noci

sirema
autor
19. sep 2017

@rondicka dakujem, aspon viem, ze v tom nie som sama 🙂

lauraaaaaa
21. sep 2017

@nankab aj ja radím vysadiť antidepresiva, nájsť si psychológa ktorý vás nastaví dýchaním do pohody. Ja som k tomu aj otehotnela takže kombinácia, vysadené antidepresiva, tehotenstvo, poblaznene hormóny, tetania, bola kombinácia...

sirema
autor
21. sep 2017

@lauraaaaaa ja som presne v tej situacii - pred par dnami som prisla na to, ze som tehotna, takze som tiez vysadila antidepresiva...ako ste znasali tehotenstvo v tejto situacii?

lauraaaaaa
22. sep 2017

@sirema 🙂 😉😖😝🙄😵😨😒😠😖🙂🙂👶 obrázkami asi takto

lauraaaaaa
22. sep 2017

@sirema v prvom rade som si ujasnila že lieky vysadim, už som bola síce v 2mesiaci, a až potom som vysadila no za pomoci doktorky, ktorá to odporučila . A to som sa dočítala že niektoré baby tu na MK ich brali cele tehotenstvo.

No bolo to rôzne, v podstate som bola veľmi ospanliva na začiatku, co je skôr normálne v tehotenstve.No našťastie som chodila do roboty až do 5 mesiaca. Takže kým som bola v kolektíve bolo super, dalej dcéra, manžel povinnosti... Bolo to v pohode.

Magnézium som brala po porade z gynekológom, najprv raz denne. Lenže ja som mávala kontrakcie už od piateho mesiaca, tak mi nariadil gyndos 3x denne 500mg magnézium, kludovy režim.

A co sa týka môjho stavu bolo to raz lepšie raz horšie, predsa len keď sa vysadi liek ktory som brala každý deň trocha zatocil s mojou psychikou, hlavne mat okolo seba ľudí ktorí ťa poznajú a pochopia to. Ja som mužovi musela vysvetľovať co a prečo, že to hormóny v tehotenstve a tak. Takže ešte ja som ukludnovala muža. A večer ak som mala záchvat, zase on mňa a dýchali sme spolu. Raz som ba aj v nemocnici, na 4dni na magneziume, a to sa mi divili že mi nik nrpredpisal na ukludnenie diazepan. Haha, kto by tehotnej aj vypísal...

A ako som spomínala ta psychologička mi pomohla s dychanim. Myslím, ze by si sa potom mohla prihlásiť na tehotenské cvičenia aj tam sa cvičí z dychom, môžem povedať ze to je alfa omega pri pôrode. Mňa aj tam chytili kŕče, a hneď som si spomenula ze mam dychat, dýchať... Takže keď bol záchvat dýchala, dýchala dýchala som.

lauraaaaaa
22. sep 2017

A ešte pri dýchaní som si hovorila,, cítim sa dobre, som v pohode. A pravdaže všetko z gynekológom konzultovať.

lauraaaaaa
22. sep 2017

A ja som mala tendenciu viac sa sledovať a vtedy sa to len zhoršilo, a ta dychavicnost je spojená aj s tetaniou,,áno ale aj s tepom ktorý môže byť zrýchlený, práve tehotnostou, telo musí viac krvi prenášať a tak je silnejší, pozor iba ak si v pokročilom štádiu tehotenstva a mala by si vysoký tlak, čo ja som mala vždy nízky.

sirema
autor
22. sep 2017

@lauraaaaaa pisem sukromnu spravu 🙂

sara9567
9. feb 2022

@rondicka ahoj poradíte mi?