Ahojte, mam uz skoro rok diagnostikovanu tetaniu - tazsiu formu, beriem aj antidepresiva. V poslednom case ma trapi aj dychavicnost - ale v klude, teda ked sedim, zrazu ako by som sa nemohla nadychnut, resp.musim sa sprudka nadychnut..tazko sa mi popisuje tento o stav. A v noci sa mi stava, ze sa zobudim na prudky nadych - nic prijemne to teda nie je. Poznate niektora tieto stavy z vlastnej skusenosti? Samozrejme google mi poradi, ze mi zlyhava srdce ☹
ešte ma napadlo pri záchvate, pri tetánii je potrebné dýchať kysličník uhličitý, teda dýchať do sáčku ústami a nadychovať sa z neho.
Ahoj,ja mam tetaniu a mam rovnaky problem s dychavicnostou😢 a hlavne v noci
@nankab aj ja radím vysadiť antidepresiva, nájsť si psychológa ktorý vás nastaví dýchaním do pohody. Ja som k tomu aj otehotnela takže kombinácia, vysadené antidepresiva, tehotenstvo, poblaznene hormóny, tetania, bola kombinácia...
@lauraaaaaa ja som presne v tej situacii - pred par dnami som prisla na to, ze som tehotna, takze som tiez vysadila antidepresiva...ako ste znasali tehotenstvo v tejto situacii?
@sirema 🙂 😉😖😝🙄😵😨😒😠😖🙂🙂👶 obrázkami asi takto
@sirema v prvom rade som si ujasnila že lieky vysadim, už som bola síce v 2mesiaci, a až potom som vysadila no za pomoci doktorky, ktorá to odporučila . A to som sa dočítala že niektoré baby tu na MK ich brali cele tehotenstvo.
No bolo to rôzne, v podstate som bola veľmi ospanliva na začiatku, co je skôr normálne v tehotenstve.No našťastie som chodila do roboty až do 5 mesiaca. Takže kým som bola v kolektíve bolo super, dalej dcéra, manžel povinnosti... Bolo to v pohode.
Magnézium som brala po porade z gynekológom, najprv raz denne. Lenže ja som mávala kontrakcie už od piateho mesiaca, tak mi nariadil gyndos 3x denne 500mg magnézium, kludovy režim.
A co sa týka môjho stavu bolo to raz lepšie raz horšie, predsa len keď sa vysadi liek ktory som brala každý deň trocha zatocil s mojou psychikou, hlavne mat okolo seba ľudí ktorí ťa poznajú a pochopia to. Ja som mužovi musela vysvetľovať co a prečo, že to hormóny v tehotenstve a tak. Takže ešte ja som ukludnovala muža. A večer ak som mala záchvat, zase on mňa a dýchali sme spolu. Raz som ba aj v nemocnici, na 4dni na magneziume, a to sa mi divili že mi nik nrpredpisal na ukludnenie diazepan. Haha, kto by tehotnej aj vypísal...
A ako som spomínala ta psychologička mi pomohla s dychanim. Myslím, ze by si sa potom mohla prihlásiť na tehotenské cvičenia aj tam sa cvičí z dychom, môžem povedať ze to je alfa omega pri pôrode. Mňa aj tam chytili kŕče, a hneď som si spomenula ze mam dychat, dýchať... Takže keď bol záchvat dýchala, dýchala dýchala som.
A ešte pri dýchaní som si hovorila,, cítim sa dobre, som v pohode. A pravdaže všetko z gynekológom konzultovať.
A ja som mala tendenciu viac sa sledovať a vtedy sa to len zhoršilo, a ta dychavicnost je spojená aj s tetaniou,,áno ale aj s tepom ktorý môže byť zrýchlený, práve tehotnostou, telo musí viac krvi prenášať a tak je silnejší, pozor iba ak si v pokročilom štádiu tehotenstva a mala by si vysoký tlak, čo ja som mala vždy nízky.
@lauraaaaaa pisem sukromnu spravu 🙂
dobrý deň, osobne tieto stavy nepoznám, no poznám ich od ľudí. Ak smiem, tak Vám odporúčam užívať horčík a vápnik v dobre vstrebateľnej forme a popri tom Bachove esencie. A postupne pri zlepšovaní znižovať dávky antidepresív. ak by ste potrebovali bližšie info, tak do IP poprosím. ďakujem všetko dobré prajem