Súhlas na odstránenie vajíčkovodov

nufinkanufka
12. jún 2017

Ahojte zienky,
Prosim vas poradte mi. Chystam sa na laparoskopiu, ale neviem ci podpisat suhlas s odobratim vajickovodov... ak by mi odobrali oba vajcovody, mozem podstupit ivf s vlastnymi vajickami??? Vobec neviem ako to vlastne funguje...dakujem za radu.

anjelicek26
12. jún 2017

@nufinkanufka ked ti odoberu oba vajcovody, ziadne vajicka sa ti tvorit nebudu, takze ivf nebude mozne, pokial nemas teda kopu niekde pomrazenych. Preco po tebe ten suhlas vobec chcu? Znie to hodne invazivne.

nufinkanufka
autor
12. jún 2017

Ten suhlas davaju podpisat kazdej pred tymto zakrokom...na 90% som bola rozhodnuta nepodpisat, teraz uz som na 100, dakujem

anjelicek26
12. jún 2017

@nufinkanufka mne robili laparku pred pol rokom a toto podpisat mi nikto nedal, ani by som nesuhlasila veru, mne davali prec krvne cysty.

nufinkanufka
autor
12. jún 2017

@anjelicek26 aha, tak neviem, zatial co som pocula, tak davali podpisat...nevadi nepodpisem, je to velmi zasadne a hlavne nevratne rozhodnutie.

alilka
12. jún 2017

@nufinkanufka nikdy som to tiež nepočula. Ba dokonca mne pred 2,mesiacmi vajcovod vzali (mimomaternicove) ale ani vtedy som nič nepodpisoval..aj keď som bola na diagnosticku laparoskopiu tak nie .

bobsent
12. jún 2017

@nufinkanufka nemala si na mysli vaječníkov? to sa podpisuje.
ja som podpísala s tým, že som dala dodatok v prípade potreby, zobrali mi aj tak vaječníky, vajcovody,maternicu (kvôli endometrióze).
keď nemáš vajcovody, teh. je možné iba po ivf. keď nemáš vaječníky, už to možné nie je(iba ak s darovaným vajíčkom).
daj si všetko presne vysvetliť pred operáciou.
držím palce.

nufinkanufka
autor
12. jún 2017

@bobsent v papieroch mam pisane: chromopertubacia+ ev pri nepriechodnosti odstranenie vajickovodov

svistinka
12. jún 2017

@anjelicek26 to nie je pravda... vajicka sa tvoria vo vajecnikoch a potom prechadzaju vajickovodmi do maternice, ak je oplodnene tak sa zahniezdi v sliznici maternice. Takze ak odoberu vajickovody vajicka sa tvoria vo vajecnikoch nadalej ale prirodzenou cestou sa nedostanu do maternice. Takze tu pomoze ivf.
@nufinkanufka davaju podpisat suhlas , ak by boly vajickovody nepriechodne, napr. zapalene...plne hnisu tak ich zvyknu odstranit. Ak nechaju len jeden vajickovod tak je mozne otehotniet prirodzene, ak nie tak ivf.

hu.hu
12. jún 2017

@anjelicek26 vajicovody su na transport vajicka z vajecnikov. Ak sa odstrania, vajicka sa tvoria dalej..

festerka
12. jún 2017

@anjelicek26 ak zoberú vajíčkovody tak vaječníky ostávajú a normálne fungujú ďalej a produkujú vajíčka.
@nufinkanufka takže mimotelove oplodnenie je možné s tvojimi vajíčkami. Ak sú vajíčkovody nepriechodné aj tak su ti na dve veci a prirodzene pravdepodobne neotehotnies, takže ak ti povedali, že sú nepriechodné, ja by som si ich dala odstrániť. Vyhnes sa tým riziku mimomaternicoveho tehotenstva keď budeš podstupovať umelé oplodnenie 😉

nufinkanufka
autor
12. jún 2017

Dievcata dakujem vam pelmi pekne, tak som si aj myslela, ze to je...ale asi aj tak nepodpisem a budem dufat, ze niesu v takom stave...ak by boli, nuz, pojdem pod noz este raz...

babusik85
12. jún 2017

@anjelicek26 nic v zlom, ale to je blbost. ja nechapem, ze preco niektore zeny tvrdia veci na nete, o ktorych nevedia nic. ked v niecom nie som 100percentna, nepisem radsej nic. 🤐

anjelicek26
12. jún 2017

@babusik85 ze sa daju vajickovody odstranit bez vajecnika nie je vobec jasne pri/pred zakrokom.

babusik85
12. jún 2017

@anjelicek26 toto si pisala: ked ti odoberu oba vajcovody, ziadne vajicka sa ti tvorit nebudu.
tak to v ziadnom pripade nie je tak.
a otazka bola o odstraneni vajickovodov, vobec nie o vajecnikoch.

rokina13
12. jún 2017

Ja by som to určite nechala na lekara, lebo ak su nepriechodné a ešte aj naplnené nejakou tekutinou (nazývajú to sactosalpinx alebo niečo podobné) tak bez odstránenia neotehotnieš ani prirodzene, ani IVF. Tá tekutina totiž úspešne zabraňuje uhniezdeniu. Ak sú iba nepriechodné tak ich odstraňovať nebudú no aj tak sú ti na nič lebo nedokážu transportovať vajíčko. Mne pri laparke zistili to druhé a nechali mi ich a IVF vyšlo v podstate hneď. Ja som to vraj mala s najvačšou pravdepodobnostou ako vrodenú chybu.
Vaječníky a tvoje vajíčka s tým nič spoločné nemajú, možeš byť úplne v klude.