Suchá koža na dvorci

24. apr 2021

Ahojte mamičky chcem sa opýtať či je normálne aby som už asi 8 mesiacov mala suchú kožu na dvorci a šúpe sa mi ten dvorec. Nekojím, a ani nie som tehotná. Kožná mi nevedela povedať čo to je dala mi krém ktorý mi nezabral. Môže to byť rakovina prsníka? Mali ste niečo podobné ? Ako ste to riešili?

basska_b
24. apr 2021

Napadá ma možno podprsenku prať v nejakom jemnom prášku. Rakovina to určite nebude, si myslím. Čisto kožný problém

lindous
24. apr 2021

Ak ti niekto neporadí špecifickejšie k tvojmu problému, tak skús ako doplnkovú liečbu emulziu s močovinou Excipial ... u mňa to bolo jediné, čo mi na extrémne suchú kožu zabralo, nebolo to síce na bradavkách, ale moje brucho vtedy vyzeralo ako suchá ílovitá zem, vyslovene mi praskala koža a toto mlieko ma fakt dalo dokopy 🙂

21oktober
24. apr 2021

je špecificky , zriedkavý typ rakoviny, ktorý sa prejavuje ako exem na dvorci , šupinatá suchá pokožka. Ja by som v každom prípade zašla za gynekologom .

autor
24. apr 2021

@21oktober bola som, lenže môj gynekolog mi nato nevedel nič povedať, iba ma poslal na kožné a tam mi dali mastičku ktorá nezaberala..

21oktober
24. apr 2021

volá sa to Pagtova chorba prsníka , a mala ju moja známa, najprv sa je objavil ako keby exem s ošupovaním pokožky na bradavke , neskôr aj akokeby modrina, bohužiaľ prišla neskoro . Vyhľadaj iného gynekologa, alebo popros o mamografiu .

21oktober
24. apr 2021

https://www.linkos.cz/lekar-a-multidisciplinarn...

určite chod znova za gynekologom , alebo ho zmeň.

stanulienkat
24. apr 2021

Exem, alebo kvasinka.

autor
24. apr 2021

@21oktober môžem ti napísať poštu?

izrasa
22. aug 2024

Ja mám na dvorcoch bradaviek aj chrasty. Keď som bola na sone prsníka a ukázala som im to tak mi povedali, že oni riešia tkanivo. A nie kožu dvorcov bradaviek. Stláčali mi to. Povedala som im, že mi to nekrváca, nie sú žiadne vytoky. Tak povedali, že je to v poriadku ale , že je to kožný problém. Svrab to nie je. Nadmerné množstvo keratinu na dvorcoch bradavieka keď to stále mastím, tak chraste odpadnu

Niekedy ma svrbia prsníky a dvorce bradaviek. Tak to musím natierať a svrbenie skončí. Aj som mala na obidvoch aj to, že sa mi šúpala koža také to bolo suché a svrbelo to extrémne moc.
Stále som to natierala a po pár dňoch to prešlo a prestalo to byť vysušené a koža sa nešúpala. Možno hormonálne výkyvy ale v prsníkoch bola bolesť celú dobu