Ahojte viem, ze sa tu uz o tom popisalo vela ale v takomto spojeni ako mam ja som tu nic nenasla tak sa pytam ste tu take baby ktore maju endometriozu a maju za sebou potraty? Bola som uz na vsetkych vystreniach a bolo povedane, ze vsetko ej v poriadku. Myslite, ze moze potrat suvisiet aj z endometriozou?
Ja som mala MA a hned po kyretazi mi nasli endometricku cystu na vajecniku velku cca 5cm, doteraz nechapem ako ju vsetci gynekologovia prehladli (vysetrovali ma asi 4 rozny), ked robili sono plodu. Myslim ze som citala, ze endometricke cysty mozu ovplyvnit kvalitu vajicok.
ja som mala endo v malej panve a potratila som.. ale suvis myslim ze nie je...nakolko liecena endo bola dva roky pred tym ako som potratila
Mne tiež zistili ložiská endometriozy, mám za sebou 2x MA, nezistili mi ani na hematologii nič a ani na genetike.Už som zúfalá.☹
ja som mala endometriozu po prvom tehotenstve a doktorka mi poradila že bud otehotniem alebo ma caka hormonalna liecby pol roka. vybrala som si tu prvu moznost a podarilo sa, nastastie nemam skusenosti s potratom, Bodaj by to bolo tak aj v ostatných pripadoch. A ano može to aj s tým suvisiet, neboj podari sa. sa mi zda že je na to aj caj vitex jahnaci alebo ako sa to vola.... treba nastudovat na nete
Ak stale potratite babo a mate/mali ste endometriozu je potrebne prejst si podla mna liecbou dipherelynom alebo decapeptylom (injekcie) na uplne odstranenie endošky, potom sa zvykne nasadit antikoncepcia (moze/nemusi) ale lekar mi vravel ze ak anti daju tak potom sa lahsie otehotnieva, lebo sa hromadia vajicka v tele a jednoduchsie to ide (nie je to vsak samozrejme na 100%) A skor by som povedala ze endometrioza ak v tele je, tak sa otehotniet neda, alebo ak sa to podari, sposobuje to skor mimomaternicove tehu, ako potraty...
Moja sestra mala endometriozu a dva potraty, na genetike nezistili nič a hematológii tiež, potom mala problém otehotnieť, našla ale skvelého lekára, ktorý jej urobil vyšetrenia, zistil, že jej už vaječníky nepracujú, nasadil jej liečbu, jeden jej rozhýbal, následne laparoskopia a po nej sa museli snažiť otehotnieť, podarilo sa a my sa vytešujeme z krásnej slečinky. Ale lekár je v tomto prípade ten najdôležitejší človek, ktorý môže pomôcť, predtým chodila takej koze, ktorá jej stále predpisovala antikoncepciu na úpravu cyklu!...akože žene, ktorá chce otehotnieť predpíše tabletky, úplne chorá na hlavu! ...keby u nej zostane, tak neviem...
ja som raz potratila(missed abort) v r.2005 ale endometrióza nebola na príčine. teoreticky je všetko možné ale endometrióza primárne zabraňuje otehotneniu,na jeho priebeh už taký dosah nemá.ale mala som veľké bolesti ložísk v prvom trimestri. mimomaternicové tehu už može byť jej dôsledok(zúžené vajcovody).ak sa ti podarilo otehotnieť (aj keď to nevyšlo)je to dobre lebo máš reálnu možnosť že sa dočkáš bába.
záleží aký typ potratu si mala-pri zamlčanom je to zvyčajne ťažké vrodené poškodenie plodu.
držím palce