Sú to príznaky PCOS alebo niečoho iného?

5. sep 2021

Ahojte sú prosím vás toto príznaky pcos alebo mali ste niektorá -postupne vynechávanie až vymiznutie ms nadváha padanie vlasov ochlpenie na brade a krku chrápanie zmeny nálad depresia.. nervozita nespavosť resp. Časté videnie v noci ..za každú skúsenost budem vďačná 🙏

e1i
5. sep 2021

Štítna zlaza je ok?

miirka123
5. sep 2021

Fu tak toto teda ja vôbec. Toto mi príde ako nejaká vážnejšia hormonálna zmena.

autor
5. sep 2021

@e1i netuším nikdy som na ňu nebola vyšetrená akurát len klasický krvný obraz ale u endokrinologa som nebola

e1i
5. sep 2021

Tsh môže aj obvodak urobit a podla toho poslať ďalej

karush
5. sep 2021

Priberanie prevažne do brucha, nad kľúčne kosti a do tváre, červená tvár, tmavé strie na bruchu, stehnách, svalová slabosť, drobné modriny, nič z uvedených?

autor
5. sep 2021

@e1i to sa dá aj z klasickeho odberu krvi zistiť vramci preventívny alebo sa na to robí nejaký špeciálny odber?

autor
5. sep 2021

@karush priberanie áno drobné modriny hlavne na.nohach áno aj svalová slabosť

darina77
5. sep 2021

Áno ja mám, vypadávanie vlasov, chlpy na tvári, pribratie cez 40 kg, pomohlo mi vysadiť sacharidy a schudnúť, a beriem siofor tabletky, tak sa mi zastavilo našťastie

karush
5. sep 2021

Tam ide hlavne o to, že sa priberá výrazne do brucha, tváre a končatiny ostávajú skôr tenké, ak áno, tak sa pýtať na endokrinológiu a prajem pevné nervy pri diagnostike.

autor
5. sep 2021

@karush ja som pribrala všade

autor
5. sep 2021

@darina77 a cyklus tiež tak?

darina77
5. sep 2021

Pcos ide ruka v ruke s inzulínovou rezistenciou, choď k diabetologičke ná testy, kým ti nevypadne ešte viac vlasov

karush
5. sep 2021

Máš snáď všetky príznaky hyperkorticizmu, určite to treba vylúčiť, ale keď nebudeš mať jednoznačné výsledky krvi, moču, zobrazovacích vyšetrení, tak je to beh na dlhú trať.

darina77
5. sep 2021

Áno, postupne mizla menštruácia, aj niekoľko mesiacov mi neprišla, vtedy som priberala najviac. Ja som to až neskoro zacala riešiť, zo 60 kíl som mala za rok vyše 100kg. A na tie vlasy ma upozornilo okolie že mi veľmi zredli, ja som si to nejak ani nevšimla najprv.

autor
5. sep 2021

@darina77 ja som a dala kôli tomu ostrihať že mi padali ale teraz mi padajú ďalej mám hroznu pleť hlavne okolo nosa a úst na brade chlpy také tvrdé ako chlap aj na krku

darina77
5. sep 2021

Áno presne aj ja, na brade aj na krku ako je ohryzok, normálne tmavé chĺpky. Ale keď ťa môžem aspoň trochu potešiť, už asi 12 rokov sa mi to nezhošuje. Začalo mi to okolo 28 roku, a začala som to riešiť až po 30 tke, tak som prišla vtedy o dosť vlasov, a veľakrát aj rozmýšľam nad transplantácou nových korienkov, uvidím

autor
5. sep 2021

@darina77 mne to začalo po pôrode čo je už 4 roky

miirka123
5. sep 2021

@darina77 😱😱 a to máte z tohto syndrómu pcos? Ja som si myslela že to len na vaječníky má vplyv a ako to riešite ? ja mám tiež riedke vlasy prikladám to genetike a ochlpenie som mala vždy viac od puberty to som si tiez prikladala že mám po otcovi ten je dosť chlpatý a teda myslela som si že sa toto ochorenie nebude rokmi zhoršovať ale asi by som si na to mala začať dávať pozor nech sa to nezhoršuje

darina77
5. sep 2021

Aj mne tak približne, v 24 som rodila a v 28 sa to nejak začalo, možno aj skôr , len som si nevšimla. Tiež asi tak 4 roky po pôrode . Je to sviňa to pcos, prichádza ticho nenápadne

autor
5. sep 2021

Dostala som to 🥳🥳🥳🥳

viktorka124
6. sep 2021

Musíš povedať gyn že máš všetky tieto príznaky a že máš podozrenie na pcos. Zoberie ti krv na hormóny a uvidí sa. Ja som napríklad za začiatku mala tri mesiace dvakrát za mesiac slabú ms, potom vyše pol roka vôbec, nemám vyslovene nadváhu ale štíhla tiež nie som, ochlpenie na tvári mám tiež, akné, zmeny nálad každú chvíľu, problémy so spánkom, a k vlasom sa radšej nevyjadrujem. U mňa doma si za týždeň vyzbieraš na parádnu parochňu. Nechaj si urobiť testy a uvidíš. Držím palce

simca06022011
6. sep 2021

Treba ist ku gynekológovi, ak je to pco uvidi to aj pošle na endokrinológiu, z tade uz podla vyskedkov poslu ksm treba. Ja mam pco vela priznakov z toho a napr cukor mam ok.