Zdravím, som 3 mesiace po pôrode, ktorý bol dosť ťažký a dlho som sa po ňom hojila a už asi mesiac pociťujem také nepohodlie v oblasti konečníka, akoby tam stále bola stolica, pričom ale tú mám v podstate pravidelnú každý deň (až na pár výnimiek, asi 2x som jeden deň nemala). Skúšala som si aj nahmatať, či tam niečo nie je, ale necítim tam nič. Raz som si našla aj trošku svetlej krvi na toaletnom papieri, ale od vtedy už ani raz. Párkrát minulý týžden som aj mala stolicu takú tenšiu než zvyčajne (2x), inak žiadne zmeny. Cítim aj občasný tlak a svrbenie v konečníku. Všade na intrnete som sa dočítala, že to budú zrejme tie hemoroidy, ale čo mi do toho nesedí je, že mne je horšie, keď stojím, so sedením problém nie je. Taktiež ma bolieva brucho, tiež nie nejak moc, len take skôr nepohodlie tam cítim. V rodine máme aj výskyt rakoviny hrubého čreva, takže sa obávam aj toho. Už som sa objendala aj na vyšetrenie, ale to mám až o 2 týždne. Stretli ste sa niekto s takýmito príznakmi, čo to nakoniec bolo? Ďakujem za každú skúsenosť.
Už som objednaná, ale až o 2 týždne mi dali termín, tak musím počkať
@dede30 ahoj, prosím ťa čo ti nakoniec zistili?
@dominika0022 Ahoj, potvrdili mi vnútorné hemoroidy nakoniec
@dede30 ahoj, mne presne takto 3 mesiace po pôrode naskočili hemeroidy. Asi 2 mesiace som plakala na wc pri veľkej potrebe, držala som sa steny.... Mne sa urobil vonkajší hemeroid a pomohla masticka a čas...