Strie na prsníku

kukypink988
1. apr 2022

Ahojte mám menší problém…pred nedávnom som si všimla na prsníku takove jazvy alebo skôr čiarky ppd prsnikom a podľa Google sú to strie no mám to len na jednom prsníku a dnes som si všimla že sa rozširuje tento mesiac idem na prsné vyšetrenie mám 23 rokov a liečila som sa na anémiu z nedostatku železa inak je pravda že som pribrala trosku asi cca 2 kg ale tuto váhu som mala už dávnejšie a na prsníku to nemala inak mám 62 kg a 170cm ak by ste vedeli pomôcť čo na to alebo s čoho to je budem rada lebo mám dosť strach či to nieje rakovina alebo niečo take keďže maminkina mamina zovrela na rakovinu prsníka

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kukypink988
autor
1. apr 2022

@cocolino234 viem čo je biológia ale reálne neviem či sme preberali aj strie na prsníku a keďže moja babička zomrela na rakovinu prsníka tak som sa lakla 🤷🏼‍♀️ A možno mám 23 rokov ale neskúmam choroby a keďže sa mi stalo niečo čo predtým nikdy a nemala som s tým žiadnu skúsenosť tak je tipicke že som sa lakla a nevedela čo to je teraz už viem a som múdrejšia

ailiba
1. apr 2022

@kukypink988 strie nemaju s rakovinou nic spolocne... Nie je to choroba, je to prasknuta koza. Je to nepekne, ale nie nebezpečné. Mozu sa ti urobit, ked prudko priberies. Rakovina sa navonok vobec neprejavuje (prsnika). To by si mala hrcku vo vnutri, na dotyk.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kukypink988
autor
2. apr 2022

@ailiba ďakujem lebo tento mesiac idem úplne prvý krát na vyšetrenie tam aj s toho mám obavu skrz babku inak neviete ako sa toho zbaviť ?

jjanulienka
2. apr 2022

Strii sa už nezbavis, sú to akokeby jazvy... ale skús si to poctivo natierať aby sa ti neurobili ďalšie. Bioil je fajn😉

ailiba
3. apr 2022

@kukypink988 urcite sa neboj, rozhodne nie kvoli striam. Ale urcite je dobre ist na preventivku a pravidelne sa kontrolovat.
Tak ono je to ťažké sa toho zbavit. Casom vyblednu a nebudu tak vydiet. Osobne ale strie nemam, tak s tym nemam skusenosti. Je to inak tiez genetické. Myslím, ze nieco ako be olej z drogerie, alebo v lekarni poradia. Hlavne premastovat, aby sa netvorili dalsie.

amelie2017
4. apr 2022

Nemozes zit cely zivot v obavach, ze budes mat aj ty rakovinu, lebo tvoja babka ju mala. Aj moja umrela na rakoviku prsnika. Tiez maminina mama. V 17 som si nasla hrcku v prsniku, no poviem ti, 3 dni, kym som isla k lekarovo som nespala. Nakomiec to bol len fibroadenom, ale kedze rychlo rastol, museli ho vyoperovat. Po roku sa mi urobil dalsi, sledovali ho a uz 15 rokov nenarastol ani o mm, tak ten neoperovali. Chodim pravidelne kazdy rok na sono, doma robim samovysetrenie a zijem. Nemyslim na zle veci.