Zdravim, vedel by mi niekto poradit? Pred tyzdnom som bola na gyn kvoli mykoze, ktora sa mi opakuje kazdy mesiac dookola, mala som dost silny zlty vodnaty vytok, svrbenie, uz som vyskusala vselico tak mi zasa dal iny liek + lieky na odplesnenie celeho organizmu, je to ovela lepsie no vytok je stale ale uz je číry, v mensom mnozstve a pocitujem iba mokro, svrbenie vobec, dnes som volala o vysledky a vraj tam bola ta plesen ale aj streptokok a ze sa mam zastavit a doplnit liecbu, no citam ze streptokok sa v posve nachadza bezne, moze ten streptokok sposobovat tie opakujuce zapaly? Co vam predpisal doktor na streptokoky?
ATB, vacsinou lokalne a kombinovane s antimykotikami (Polygynax, Macmirror) a ano, moze sposobovat zapaly, ak sa premnozi. Byva sucastou beznej flory v malom mnozstve a laktobacily ho drzia na uzde.Ak sa im to nepodari, premonozia sa a robia problemy.
Chapem, teraz mi ale napadlo ze po ATB sa mi tie zapaly casto vracali, takze teraz ked dostanem ATB sa mi to spraví alebo zasa zároveň pokašle? Užívam uz aj preventivne idelyn tablety, myslite ze to bude stacit?
Stacit myslim nato aby mykoza zasa neprepukla popri ATB
Po ATB treba aspon na 10 dni probiotika napr Gynimun za mna osvedčené a účinne.
Ked budes drzat v ruke liek, co ti prepdise, precitaj si pribalovy letak. Malokedy davaju ciste ATB, ak ti daju Polygynax ci Macmirror napr., tie su uz kombinovane aj na kvasinky. To znamena, ze zaroven posobia aj proti mykoze, cize ti ju nevyvolaju. Vaginalnymi probiotikami po ukonceni liecby vsak nic nepokazis (nie naraz s liecbou ATB, ak su to lokalne lieky).
ATB dostanes a ano moze samozrejme sposobovat zapaly...