Ahojte, skusali ste ist cestou vyradit cukor, lepok, mliecne vyrobky a stres?
Ako vam tato zmena pomohla?
Alebo naco sa v stravovani zamerat?
Mam 94 kg, 169 cm.
Brusny tuk, znizenu funkciu stitnej zlazy, nadmerne ochlpenie a teda ponovom aj tento PCOS.
Dakujem
@mareka49 ahoj, ano presne. Hlavne vyluc cukor! Ono o PCOS sa hovori ako o cukrovke ktora napada vajecniky. Cize vylucit ho uplne. Aj s ovocim opatrne, max 1x za den a treba si vyberat menej sladke ovocie ako jahody, cucoriedky a pod. Ziadne ovocne stavy a dzusy. Ale chod na to postupne lebo ak vylucis cukor,mliecne a este aj lepok po tyzdni sa z toho zblaznis a vzdas to. Ja som zacala postupne. Najprv vylucila cukor, postupne mliecne a potom lepok. Robila som aj hormonalnu jogu, kazdy den prechadzky v prirode. To bol u mna zaklad. Ale robila som aj vela inych veci a brala rozne doplnky. Podarilo sa mi tak nastartovat menstruaciu a prirodzene otehotniet. A to som uz bola odpisana mojim gynekologom a chcel zacat so stimulaciou vajecnikov. Ak vies po anglicky mam fajn stranky z ktorych som cerpala informacie. Alebo proste mi napis do sukromnej ak chces poradit. Kazdopadne je to beh na dlhu trat. Necakaj vysledky po par tyzdnoch. Mne trvalo rok kym som si nastartovala cyklus a ovulaciu.
Mne pomohla naštartovať cyklus Mačingovej diéta. Je o vylúčení cukru, lepku a pridaní vitamínov a minerálov do stravy.
@gaska44 ahoj, prosim ta napisala by si mi ako si sa k tomu celemu dopracovala? Ja uz neviem akou cestpu ist.. teraz som vylucila na tyzden lepok a mliecne a trochu som spinila... len som nevydrzala a zase som jedla mliecne a lepok a neviem ani ake vitaminy. Dakujem moc za kazdu radu