Strava pri mykóze

uradnikova
8. dec 2022

Prosim vas,vela zenam pomohlo pri mykoze,ze vysadili sacharidy z jedalnicka. Chcem sa spytat,kto to uz absolvoval,za aky cas zmizli problemy? Idu sviatky,je mi z toho uzko,ze si nebudem moct dopriat,cukry som sice obmedzila,nie uplne vylucila,ale stale nic. Volnopredajne lieky mi nepomohli,domace recepty tiez nie, lekar mi kvoli tomu, ze kojim nechcel.dat nic.silnejsie,len ja uz naozaj trpim a dlho to trva,chcem riesit poriadnou dietou. Vdaka za rady

kornelies
8. dec 2022

@uradnikova Kup si vaginalne cipky s obsahom kys.mliecnej a lactobacilami. Davaj kazdy den, pripadne obden. Postupne predlzuj prestavky, kedy si ich nebudes davat. Pred menstruaciou, cca 3-4 dni, aplikuj denne. Tak isto mozes po menstruacii. Mne uprava stravy vobec nepomohla, ani vymena nohaviciek za bavlnene.

matana2
9. dec 2022

@uradnikova mne pomohli probiotika.

uradnikova
autor
9. dec 2022

@matana2 mam probioticku mast a vnutorne si kazdy den davam prirodne probiotikum- kefir z tibetskej huby.a stale nic

uradnikova
autor
9. dec 2022

@kornelies konkretne ktory liek ti pomohol?

lemra
9. dec 2022

@kornelies bola som na strave bez sacharidov 3 mesiace až po kým som nezistila, že som tehotná. Je to veľmi náročné. Hlavne keď dakam ideš. Počas diéty som nemala problémy no potom sa znova vrátili, ale to môže súvisieť so zmenou hormónov v tehotenstve. Cukor mi vôbec nechýbal. Mne pomohol oreganovy olej, ale neviem ci to môžeš, keď dojčiš. A ešte som zistila, že musím doplniť v zime a na jeseň vitamín D.

ivette1223
9. dec 2022

@uradnikova ja som na tom rovnako. Vysadila som cukor, beriem probiotika, kupila som si aj vodičku v lekarni, jem jogurty probioticke a prd platne, uz mam z toho nervy akurat... Mam mykozu aj zdola, aj na jazyku uz ... 😒😒😒

hendikep
9. dec 2022

@uradnikova mne tiez nic nepomahalo a nakoniec mi pomohlo toto : na polievkovu lyzicu kokosoveho oleja 4 kvapky tea tree oleja ( kupis lacno v dm obe suroviny ak nemas) natierala som si a hned to preslo.. teraz sem tam ked pojem viac sladkeho a zacne ma svrbiet dam si to a v momente je to ok

uradnikova
autor
9. dec 2022

@ivette1223 ja zdola a na bradavkach tiez:(

uradnikova
autor
9. dec 2022

@hendikep uz som skusala ten kokosac s kurkumou. Tea tree olej este cakam z eshopu.dufam,ze to uz zaberie

terry658
9. dec 2022

@uradnikova u mňa trvala dieta viac ako 7 mesiacov. Ustupenie priznakov po 2 mesiacoch. Ale dietu som mala fakt prísnu. Jedla som len komplexné sacharidy a aj to v obmedzenom množstve.
Určite nasadiť probiotika vaginálne. A dávať ich aj preventívne par dní pred a po menštruácii.
Držím prsty. Inak mne to spôsobovala aj histaminová intolerancia.Takže čiastočne pomohli aj antihistaminiká. Ale najviac diéta.

hendikep
9. dec 2022

@uradnikova vies co podla mna teatree je hlavna zlozka v tomto co pomaha priamo proti candide.. a ja som zvysovala “davky” tea tree oleja resp tych kvapiek na jednu lyzicu lebo to tak prijemne chladilo/stipkalo a fakt to bolo lepsie ked som dala viac kvapiek.. treba odhadnut svoje optimalne mnozstvo verim ze Ti to pomoze 🙂

hendikep
9. dec 2022

@uradnikova aj ked teraz rozmyslam ze Tebe by to asi fakt trebalo preliecit aj zaroven nejak vnutorne ked to mas na viacerych miestach.. ja som to mala iba v posve lebo pred porodom mi predpisali macmiror na streptokok..

uradnikova
autor
9. dec 2022

@hendikep ano,uz som si upravila stravu. Uvidim,co to spravi

kornelies
9. dec 2022

@uradnikova Screenshotla som ti otazku a odpoved od lekara. Doporucuje aj pocas tehotenstva. Existuju aj ine znacky s podobnym zlozenim.