Dobrý deň, mám 19 rokov a naposledy som mala menštruáciu keď som mala 15 rokov. Celé 4 roky som nemala absolútne žiadnu, keďže som prvú dostala v 11 tak do mojich 15 som ju mávala každé 3-4 mesiace. Potom prestala úplne. Minulý rok som začala mávať bolesti v oblasti vaječníkov takže som išla ku gynekológovi, ten mi vzal len krv a povedal že je všetko v poriadku.... Dosť ma to trápi pretože bolesti vaječníkov sa začali vracať a neviem čo mám robiť.
Nemám ani nadváhu ani podváhu, športujem, neberiem antikoncepciu a zdravo sa stravujem Ak by mi niekto vedel poradiť čo mám robiť alebo aký je dôvod straty menštruácie bola by som vďačná.
zmen gynekologa, mozno mas PCO, mozno nieco ine
navstivit poriadneho gynekologa, ktory ta neodbije so slovami, ze je to ok, zoberie krvny, hormonalny obraz a skonzultujes to s nim. (môze to byt stitna zlaza, hormony nemusia pracovat ako maju, malo zeleza, cokolvek)
Jednoznačne naspäť k lekárovi - gynekológovi. ak si nebola spokojná s predchádzajúcim, skús nájsť iného. Nezdá sa mi v tvojom veku strata menzesu úplne Ok... Aj napriek absencii menzesu sa lekár vyjadril že všetko je OK?
Tvoja mama to nijako nerieši?
4 roky nemať menzes nie je v poriadku, už nie si 12 ročne dievčatko, že je to len nástup cyklu
V 19 rokoch už má mať normálne zdravá žena menzes, určite by som šla k inému doktorovi a poriadne vyšetriť po hormonálnej a ženskej stránke.
@xkarolina spraviť hormonálny profil