Zdravím, ako prekonať strach (pocit hanby) z prvej návštevy gynekológa? Hanbím sa ukazovať pred nieky cudzím mám 21 rokov
@uzivatel55 nic, pomysli si, ze ten lekar za den vidi od 20-60 zien vobec to uz neberie tak ze si nahá..je to jeho robota 🤷🏻♀️ ak sa hanbíš, zvazila by som skor gynekologicku, predsa sa menej hanbíme pred ženami 🙂 daj si suknu, alebo saty a nemusis sa ani vyzliekat 👍
No neviem ja som počula že gynekolog je citlivejší a vyšetrenie nie je take bolestive ako kef vyšetruje gynekologička ale neviem či je to pravda
@nikolca Somarina 😁 aspoň podľa mňa...mala som aj chlapa gynekológa a aj ženu...a stále mám ženu a rozdiel žiaden (v zahraničí nie je ako na Slovensku, že máte jedného...tam kto je ich 5-6 a kto je voľný, k tkmu idete...a väčšinou vyšetrenia robia aj tak len sestry - ženy)...a nechápem, čo tie ženy môže na prehliadke u gynekológa bolieť alebo čoho sa vlastne boja...veď tam idete raz za rok ak nemáte problém...
@uzivatel55 rozumiem ti. Tiež som to tak mala a preto som odkladala prvú návštevu až neskoro po 20tke.
Väčšinou sa bojíme všetkého, čo nepoznáme. Ale stačí sa 1x prekonať a bude to OK. Ako baby vyššie radia, daj si sukňu, budeš sa cítiť komfortnejšie. Informuj lekára, že ide o tvoju prvú návštevu, určite sa bude snažiť brať na to ohľad. A hanbiť sa naozaj nemáš čoho. Lekári to ani nevnímajú, že si nahá. Držim palce 🙂
Ahoj, nemáš sa čoho báť a ani za čo hanbiť.....je to obyčajné vyšetrenie ako iné....síce je to vyšetrenie intímnych partií ale naozaj sa neboj ....vravia že zubár je horší 🙂 je pravda, že som sa tiež prvýkrát bála ale bolo to úplne v pohode....keď sme začali riešiť dieťa tak tieto vyšetrenia boli akoby na dennom poriadku...prajem veľa odvahy a neboj sa nič 🙂
Nie je čo riešiť. Zubár je oveľa horší
Prvýkrát som bola ako násťročná, kvôli úrazu na bicykli. Tiež som sa bála, lebo som počula o tých nástrojoch a bla bla samé kecy. Bála som sa niečoho nového, iného... Všetko v poriadku, mám gynekológa, ktorý ma aj priviedol na svet. Max spokojnosť. Je to lekár ako každý iný 😉 A áno, zubár je pre mňa väčší stresor 😁
Jednoducho si povedať, že to musí byť a hotovo. Ten pocit, že vyšetrenie dopadne dobre, všetko je OK a do ďalšej prehliadky máš zväčša pokoj stojí za to. Držím palce.👍
Zamysliet sa, ci by ti viac vyhovoval muz ako gynekolog alebo zena (pred zenou by si sa mozno menej hanbila). A potom proste len ist. Je to chvilkove vysetrenie. Ani nebudes vediet ako a budes to mat za sebou. A odporucam obliect si nejaku suknu alebo dlhsi vrh az pod zadok (nebudes sa citit tak odhalene).