Štípanie v pošve

17. nov 2024

prosím vás...urgentne potrebujem pomoc
dnes som sa bola kúpať, horúca voda a tak, mám časté problémy z mykózami a zápalom moč. ciest, ja už ani neviem čo s tým ako to riešiť
lekár má úplne na háku dá mi atb a vybavené
na gynde mi povie že dá čipky ale nepredpíše ani po opätovnom zavolaní
ide o to že ako som bola v tej vani, cítila som zrazu úplný diskomfort, tak neskutočne ma to tam začalo páliť že som hneď vstala, osprchovala sa a teraz neviem odísť z wc
proste všetko štípe páli reže
ja už sama neviem kedy je to infekcia a kedy zápal
dnes je sviatok čiže do lekárne sa nedostanem
pitný režim dodržiavam
čo pomohlo vám?

gleep1
17. nov 2024

Totálne babska rada, skús biely jogurt

madla60
17. nov 2024

Neviem odkiaľ si, ale pohotovostné lekárne majú službu, kúp si Canesten klotrimazol.

dadka1997
17. nov 2024

Brusnicový dzus alebo kupit v lekarni manosu s brusnicou

ronie338
17. nov 2024

Riešiť urológa, to pomohlo mne na zápal močových a mala som aj 2x do mesiaca a to sa ani nekupem ani nesedim na studenom, veľa pijem a podobne. Skvelá vec je blokurima na zápaly močových, užíva sa dlhodobo. Od urológa som mala uroril, urovaxom, atb a potom som chodila na taky gel na posilnenie steny močového mechúra ialuril a to pomohlo. Urinal a podobne mi nikdy nepomohli. A tepla voda je na tieto zapáli ideálna. Preto uz nechodím ani na termálne kúpaliská. A keď áno hneď do sprchy a prezliekam plavky.

slavka1988
17. nov 2024

Tiež sa nemôžem chodiť kúpať do teplých vôd ,vana doma samozrejme Ano ale verejne vody sú zdroj bakterií .Nosim klasické nohavičky .,pijem fatru ,petrzlenovu vňať,kvapky kapucinka sú fajn ale podporujem aj ženské veci napríklad hrnček alchimilky (čaj) po sexe sa idem hneď vycikat a osprchovať

maaji
17. nov 2024

No tak neviem presne čo stým myslíš či len tá štípe alebo aj páli. Ja som mala nedávno zápal moč.cest. no to bola katastrofa, strašne ma pri močení pálilo,štipalo. A každú minútku som mala nutkanie na wc , a to len po kvapkách uff . Bralá som Urinal na moč.cest a Biseptol antibiotiká. Po 3 dňoch sa mi uľavilo.

maaji
17. nov 2024

A ešte som zabudla napísať. Že som brala Urospet tablety .

maaji
17. nov 2024

Prepáč, tak teraz čítam že ťa štípe, páli,reže no tak to isté som mala aj ja a je to riadna mrcha, neskutočná bolesť.

autor
18. nov 2024

@maaji ja sedim na wc aj hodiny 😭 neskutocna bolest , mam taky pocit ze ked tu sedim tak to boli menej

maaji
18. nov 2024

Presne 😟 no ja keď som vypila urologicky čaj, tak mi hneď uľavilo. No a keď som sa išla vicikať tak znova ma začalo páliť a štipat. Tak dúfam že dnes si bola k dr. A už máš aj antibiotiká. Len to ti pomôže.

stanulienkat
18. nov 2024

@gleep1 prosím ťa nikdy nedávaj nikomu takéto babské rady. Gynekológovia sa z toho smejú a chorému akurát tak poškodíš ešte viac.

autor
18. nov 2024

ďakujem vám všetkým, už mám atb, bohužiaľ u dr som nebola lebo som mala také bolesti a závrate že som nemohla vyjsť ani z bytu
pekný večer 😁

gleep1
18. nov 2024

@stanulienkat https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4803919/

https://www.healthline.com/health/yogurt-for-ye...

https://www.medicalnewstoday.com/articles/321254

Prepáč mi to, ale takéto rady dávať budem, mojej mame to povedala jej gynekologička že presne v takomto prípade kedy sa nevie dostať k inej pomocí je prvá pomoc jogurt a potom keď sa da riešiť s doktorom. Chorému človeku neublíži, nemá ako, tak netrep

stanulienkat
18. nov 2024

@gleep1 su to hluposti. Ma to ako ublizit. Jogurt plny ecok, cukru a neviemcoho... Gynekologovia sa z toho chytaju za hlavu. Jeden spominal v Tv, ze niektore zeny si tam aj cesnak dali. Ze ved je liecivy.😁

domak2
18. nov 2024

@stanulienkat ale ved si tam nemá dávať jahodové danone ale klasicky biely jogurt, tie bakteriálne kultúry sú podobné a môže to pomôcť. To neznamená ze to pomôže na zápal močových ciest ale pliesť sem ecka tiež netreba

stanulienkat
18. nov 2024

@domak2 klasicke biele jogurty maju v sebe dost cukru, co kvasinky este podpori. A biokultur v tych jogurtoch je zalostne malo. Raz bol jeden gynekolog v Tv a vravel, ze ziadne jedlo ani ine hluposti sa nemaju davat na liecbu. To su take babske rady ako z roku 3.

basska_b
18. nov 2024

K antibiotikam beries dufam aj probiotika. Lebo prave zeny tu pisali, ze po antibiotikach mali mykozy

autor
18. nov 2024

@basska_b áno, probiotiká sa snažím bežne aj napr. v podobe actimelu a takých vecí

gleep1
18. nov 2024

@stanulienkat neviem čo ty považuješ za jogurt, ale ja som si v živote žiadny jogurt s éčkami nekúpila. Jogurt ma obsahovať 2 zložky: mlieko a jogurtovu kultúru.