Dobrý deň mám malé 2 mesačne šteniatko Slovenský čuvač a viete že šteniatku rastu zuby tak všetko kuše , na ruke som mal už skôr nejakú chrastu alebo menšiu ranku som sa poškriabal o niečo už si nepamätám a ako som sa snim hral tak ma tak trošku ako keby pohrýzol alebo poškriabal zubamy do tej ranky bol už raz ockovany ale v januári mám ísť zasa očkovať, po Tom ako sa to stalo som si to išiel umyť a dal som si na to detol... Neviem je to v pohode či ?
Pane bože, čo všetko sa tu človek nedočíta...
Pockaj pol roka, ci nezacnes slinit a tuzit po krvi 😀
To sa pri hre so zvieratami občas stáva. Buď rád, že nemáš mačku. Vyzeral by si ešte horšie 😀 Štandardne s takými zraneniami nikto nikam neuteká a nepýta sa na to ani na internete. Základ si urobil. Občas si na to pre istotu mrkni, či sa to nejak nemení k horšiemu. Ale fakt by ti nič nemalo byť.
Toto je strasny intimny problem, ozaj. Vlastne je to hrozny problem, ze ta poskrabalo zubami steniatko. Teraz uz ale radsej aj spis zavet, a cakaj najhorsie 🤦♀️
@lula313 a co s tym ma besnota? Uz niekolko rokov sa na svk nevyskytuje, kde by ju malo nabrat?
@banan313 predpokladajme, ze mas aj nejaku imunitu, takze by si nemal umriet po kazdom zaskrabnuti... ja len do buducna - kup si lepsi dezinfekcny, napr.betadine alebo peroxid vodika, dettol je slabota. Podla ochlpenia usudzujem, ze by si uz mal byt chlap a nie chlapec, tak nim bud, prosim ta
keby si viel moje ruky po hre s mackou tak ty by si na mojom mieste skoncil minimalne na are s pol rocnou marodkou ,... ako dufam,ze tato tema je len recesia na nieco a nie skutocne ... s tak maly skrabancom by som sa bala aj fnukat aby ma okolie nevysmialo a ty drb rovno sem vycapis fotku... ale pre ukludnenie- nie neboj ruka ti neodpadne a psovy dat nahubok nemusis
chces vidiet moje ruky? necele 2 tyzdne mame doma 4 mesacne steniatko z utulku,skrabne -kusne ma s tymi ihlickami nechtiac,aj chtiac,dokonca aj na nohach mam skrabance lebo vyskakuje a zachyti sa pazurikmi o nohu.Este som neumrela a ani sa nechystam
Ak ste ockovany na tetanus, tak budete v poriadku. Ak nie, mozno budete v poriadku tiez 😀
Vďaka... No je to moje prvé šteniatko tak to asi preto tá neistota v každom prípade vďaka a určite je zdravý má aj ockovac preukaz všetko vďaka no
@banan313 v dobrom ti zavidim, steniatko je radost, uzivaj si chvile s nim,vyrastie rychlo🙂 skrabance aj kusance este budu, kym sa vsetko nauci a aj neskor ta nechtiac velakrat poskriabe🙂
@majlo1234 clostridia tetani zije najma v traviacom trakte dobytka a hlavne koni, cize nakaza hrozi predovsetkym z ich exkrementov...
@lindusss2016 a ty vieš, odkiaľ pochádza stena? Inak tento protibesnotovy argument som používala aj ja, ale nie je to úplne pravda.. v každom prípade je tá možnosť nákazy minimálna, ale nie vylucena
Mám muža kynológa... Nič sa ti nestane a ak môžem poradiť si už veľký chlapec kúp si septonex.Ten dezinfikuje lepšie.Keby ťa uhryzol človek je to oveľa horšie.
Nie je tam opuch ani zápal, tak je všetko v cajku. Mne dnes morča odkuslo bradavičku a ušetrilo mi 50€ u chirurga 🤣
@stanulik33 jaky doktor 😁
"steniaka psika"? clovek sa tu aj zabavi takto cez vianoce 🙂 uz len ten nazov
Ockovanie absolvoval na infekcne choroby, nie na besnotu, tá sa ockuje až v polroku(keď už má pes po ockovaniach vrátane leptospirozy). Otázka je, z akých podmienok stena pochádza. Ak je to nejaký bezpapierak od mnozitela z boh vie akých podmienok, tak pre klud v duši, zajdi za veterinarom, nech ho vyšetrí, či je klinicky zdravý. Ale v podstate by ti nemalo čo hroziť..