Ženy aj u vás je to tak? Som 5 mesiacov po cisárskom, ale mňa doslova všetko boli všetko mi je . Skoro každý deň sa mi točí hlava,tlak ako kedy raz nízky raz vysoký, bolia ma ruky kríze chrbát kolená nohy. Vypadávajú mi vlasy. Mám často migrény. Ja už normálne čakám čo príde ešte horšie. Trápi ma to točenie hlavy. A celkovo tento stav že je mi doslova všetko.
Skočila by som k obvodne nech to zoberie krv...môžeš byť chudokrvna...
@gejb beriem železo z justu,už to bola moja posledná šanca že vyskúšam ešte toto železo iné mi vôbec nepomáhalo, áno železo mám nízke stále hodnoty
Treba pátrať po príčine.
smer obvodný lekar, toto normálne nie je. pijes dost tekutín? pravdepodobne ti spraví odbery, možno ti chyba nejaky minerál vitaminy ktovie. určite to rieš, toto s porodom už nemusí súvisieť.
Aj tak skus ísť na tú krv.
Mne síce tiez padajú vlasy ale tvoj stav som mala tak najviac 1 mesiac po porode...
Na tu migrenu si nasad magnézium a zvys príjem tekutín🍀
Fajn že berieš železo z Justu, ale aj tak by bilo dobre skontrolovať jeho hodnoty u obvodnej
Moze to byt aj kombinácia hormony, mozno nevyspata, mozno zly krvny obraz, mozno toto teplo, všetko v jednom.. pijes dost tekutin, co jedlo? Vlasy padajú, to je normálne bohuzial po pôrode, ale to ostatné nie
Asi by som zacala tou obvodnou a zakladne testy.
Časť prejavov je z nedostatku železa, aj to točenie hlavy. Bežne predpisované železo nezaberá. Jedna dr.hematologicka predpísala kamarátke Ferretab comp, je to železo, ktoré fakt pomôže. Na základe toho som si ho nechala predpísať aj ja a fakt, pomôže do pár hodín, resp treba ho užívať každý deň 1 tbl, ja si ho dávam pred spaním (lebo ráno užívam iné lieky, ktoré zas nemôžem kombinovať so železom a treba ho brať nalačno). Vyskúšaj. Neviem ho porovnať so železom od Justu.
A tiež som chcela doplniť, že davaj si magnézium. A plus choď k dr., toto s pôrodom nemá súvis. Môže mať s únavou, kojenim, starostlivosťou o bábätko, stresom, nedostatkom minerálov, a kiežby nič iné. Vypadávanie vlasov je úplne bežné pri kojeni. Pomohli mi vitamíny určené cielene na vypadávanie vlasov, ale to len jedna dávka a potom som prišla na to, ze keď doplním selén, ze mi vlasy prestanú vypadávať. Počas kojenia jedného môjho dieťaťa som vkuse jedla, ale že vkuse , tekvicové semienka... Nechápem, ale tak sa mi žiadali,ze som bola schopná ísť kvôli tomu do obchodu.... Spätne som si uvedomila, že vtedy mi vlasy nepadali.
Ja som mavala tiez zavrate a nakoniec za tym bolo nizke zelezo. Beriem Sideral FOL, zozaciatku mi kazala lekarka 2 sacky denne a po mesiaci 1 sacok denne. Ten mi fakt pomohol, okrem toho nezapeka a je to jedine zelezo, co mi chuti. Vsetky ostatne mi chutili ako hrdzave klince a to som ich vyskusala uz x znaciek aj foriem. Je volnopredajne, ale isto chod i ku vseobecnej na prehliadku.
Co sa vlasov tyka, tie mi padali, kym som deti v roku neodstavila 🤷
Moja hodnota zeleza je 8 podla posledneho odberu... norma je nad 12... lekar sa mi vyhraza infuziou zeleza, ked sa to nezlepsi (maly musi kvoli tomu brat tiez kvapky na zelezo, nema z materskeho mlieka dost)... a asi ho aj pocuvnem... mne to proste nevstrebava dobre... inak ale ja to nevnimam, nie som unavena, ani nic, cisarsky ani neviem, ze bol a to uz dlho, vlasy nepadaju, brucho sa zacina davat do normalu, jazva uz je nadherna...
Zacni to prosim poriadne riesit s lekarmi skor, ako Ta jeden den vypne a doplatis na to Ty, 5 mesacne babo a aj zvysok rodiny.
Toto nie je sranda na to, aby si si kupila volnopredajne zelezo a viac to neriesila s lekarmi.
Určite by som šla k dr. Toto už nebude príčina cisárskeho. Padanie vlasov som mala tiež cca 4-5 mesiacov po pôrode a migrény som mala tiež ,ale u mňa od krku z neustáleho dvíhania staršieho dieťaťa + novorodenec tiež stále na rukách a dojčený. Mám ich doteraz, dcérka už má 1,5roka. Ale obvodný ti zoberie krv a uvidí či nemáš niečoho nedostatok. A prípadne niečo nasadí.
Ďakujem pekne za vaše reakcie skúsenosti. Presvedčili ste ma. Nechávam malého u mami a v piatok idem na krv ku obvodnej,potrebujem zistiť presné či nechýba nejaký vitamín alebo minerál lebo sa mi nezdajú tieto stavy vôbec.
@anjelicek26 Ja len, že dostala som železo do žily a aj tak nepomohlo.. 🙂
@nila0622 mne posledne ano, tak snad aj teraz... sama sa s toho budem hrabat mesiace a chudak maly ho s tych blbych kvapiek furt zapeka...
@anjelicek26 aké železo používate pre malého?
Ani just ti nepomoze
Ake zelezo si brala? Ine zdroje krvacania vylucene?
@taktotedanie myslíš ? Brala som globifer ale ten nepomáhal
Len to si skusala? Just ti je nanic, Pytaj recept na dalsie zelezo, je ich v celku dost a tiez vitaminy pre dobre vstrebavanie zeleza a kup si melasu
@taktotedanie nie , aj floridex a potom aj ten floriben či niečo také. Ďakujem za radu
Este je ich viac,
Pytaj recept a kup tu melasu
Vyjadrím sa iba k vypadavaniu vlasov..u mňa bolo toto bežné pri oboch pôrodoch, začali mi extrémne vypadavat po 6 mesiacoch ale ze extrémne ale bolo mi povedané,že je to normálne,že sa telo dava do poriadku ci co
Rano ti pozriem, mame kvapky, len ich casto vyvracia.
@anjelicek26 ďakujem, si zlatá. My máme ten istý problém berie maltofer ale vôbec mu nesadol
Ahoj bola si u lekára ? čo vám pomohlo škoda máte mám tiež problém s nízkym tlakom a točenie hlavy tiež som od augusta po cisárskom a tiež beriem maltofer výsledky mne prišli dobre ešte mam posledný mesiac brať maltofer a tiež chcem ísť na vyšetrenie strašne sa bojím a vlasy mne tiež vypadávajú ale ja kojim možno aj z toho
5 mesiacov po cisarskom som uz ani nevedela ze nejaky cisarsky bol 🙂