Starostlivosť o jazvu po sekcii

soffi_
25. sep 2022

Ahojte baby, bola som presvedčená, že aj druhýkrát idem rodiť prirodzene. Bohužiaľ to dnes v noci skončilo už v 32tt akútnou sekciou. Chcela by som sa preto opýtať na overené tipy, ktoré vám pomohli aby ste mali peknú jazvu. Počula som už aj o lampe, ktorou baby jazvu nasvietili pravidelne. Alebo hocijaký sprej, krém, hocičo. Ďakujem.

dominikamacakova
25. sep 2022

Máš tam svorky, alebo zašité? Mne po svorkách ostala strašná jazva. Išla som na druhú sekciu do inej nemocnice, tam mi ju zašili a ostala mi iba tenká čiarka. Nič som s tým nerobila.

soffi_
autor
25. sep 2022

@dominikamacakova to úprimne netuším, mám to ešte prelepené. Dúfam, že ma zašili a nedali svorky, keďže ďalšie bábätko už neplánujeme.

hariet
25. sep 2022

@soffi_ nemusis si na to minimalne v 600nedeli davat nic, len drzat v suchu. Mne teraz povedala dr, ze mozem nechtikovou mastickou natierat a jemne masirovat (som cca 2 mes po porode)

layla123321
25. sep 2022

@soffi_ ahoj, ja som si našla na nete videá na masáž, neviem, či to pomohlo, ale mám to naozaj pekné. A bolo to aj príjemné, každý deň pár minút, dokonca mám už cit v celej časti (moja známa po cisárskom už nikdy necítila dotyk v niektorých častiach).

katarinka89
25. sep 2022

@soffi_ dúfam ze babatko je v poriadku keď sa takto skoro narodilo....uprimne- mne by bolo v tvojej situácii jedno ako bude vyzerať jazva keď sa ti narodilo predcasniatko.....veľa zdravia a šťastia

euka210
25. sep 2022

@soffi_ nic som nedavala na jazvu, po prvom hrozna keloidna, po dalsich 2 uz krasna...dal si primar zalezat 🙂