Starostlivosť o jazvu po cisárskom reze

8. jún 2022

ahojte viete mi poradiť nejaké tipy ako sa starať o jazvu a celkovo o seba po cisárskom reze ? čím ste si ju natierali? umývať sa môže každý deň?
a tiež by ma zaujímalo či vám odporučili popôrodný sťahovací pás kedže som čítala, že oslabuje svalstvo ale tak zaujímalo by ma či to nepomôže aspoň tých prvých pár dní používať aby sa brucho rýchlejšie dalo "do poriadku" alebo je lepšie ho nepoužiť aby jazva "dýchala"
poprípade ocením aj iné tipy a rady ako sa o seba starať dakujem 🙂

zuzanna33
8. jún 2022

Poporodny pás postupne na voľno potom zaťahovať ja som 2x denne sprchovala a vytierala ( kvr keďže som mala previs) dezinfekciu a na noc betadin

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tosomja
8. jún 2022

Umývala som viackrát denne, vysušila, nastriekal betadine. Sťahovaci pás som nepoužívala, mne to vadilo.

autor
8. jún 2022

@zuzanna33 dakujem ...a ešte mi napadlo ako skoro sa môžem ísť kúpať do bazéna? samozrejme nie na kúpalisko myslím doma

nafka0483
8. jún 2022

Pocas sestonedelia je telo nachylne na infekcie, takze ziadny bazen sa neodporuca.

autor
8. jún 2022

@nafka0483 ano to mi je jasné že to šestonedelie určite nie ale potom by som už mohla? či treba dlhšie počkať?

nafka0483
8. jún 2022

Po sestonedeli pojdes na kontrolu, skontroluju ti aj jazvu a lekar povie ci mozes 🙂

nikpa
8. jún 2022

Po prvej aj po druhej sekcii som si ranu vždy vecer v sprche umyla mydlom a to bolo celé moje ,,ošetrovanie,, 😃 pás som tiež nepoužívala lebo ma to dlho bolelo, žiadny pás by som si na to nenatiahla. Miesto rezov mám pekne zahojene, tenké a bledé. Ale tak nie každej sa to dobre hojí čo tu čítam a asi to občas potrebuje aj trošku pomôcť. Inak by som s tým nerobila nič, keby s tým nebol žiadny problém.

zuzanna33
9. jún 2022

Ja by som to tiež neriskovala naozaj to chce čas ale ja som mala aj dren zavedenú takže hojenie trvalo dlhšie no min do ukončenia toho šestonedelia alebo sa poraďte z lekárom

autor
9. jún 2022

@zuzanna33 @tosomja @nafka0483 @nikpa a ešte sa spýtam ak ste si počas tehotenstva natierali brucho proti striám natierali ste aj po pôrode? či to už netreba ?

tosomja
9. jún 2022

Len počas prvého tehotenstva som sa natierala, od prvého dňa do pôrodu, potom nebolo čas 🤣 a pri druhom a treťom už som nepoužívala nič.

kallanchoe
9. jún 2022

Po pôrode som si tam dávala akurát betadin....dezinfikuje a dobre sa to hojilo....a hlavne vetrať vetrať ....to najviac pomáha....gaťky si dať nižšie pod ranu aby sa to vetralo....prvý týždeň to možno bude trocha mokvat, krvácať ale potom to bude lepšie.Myslim že tie dva týždne boli najhoršie potom ok. ja som mala jazvu v lete kde boli horúčavy,tak sa to potilom a nerobilo tomu dobre,tak ten betadin to pekne vysusoval😉....
Sťahovaci pas som sa.snazila používať ale až po tých dvoch týždňoch,lebo som mala aj previs na bruchu,k tomu tie horúčavy tak bolo akurát mokré spotené a svrbelo to....pás som sa snažila dávať nad ranu...

nikpa
9. jún 2022

Ani toto som nerobila 🙈 neznášam mastnú kožu, nerada sa natieram s čímkoľvek. Ale nemám ani jednu jedinú striu, takže natieranim to asi nebude.