Stále zápaly močových ciest a hlavne po pohlavnom styku

danielkadandy
14. aug 2016

Ahojte žienky 🙂 viem že veľa žien má s tým problém,ale ako to teda robíte?
Od malička som bola náchylnejšia na močové cesty, zvyklo ma často páliť zdola, ale keď som vypila viac tekutín,tak to preslo. Keď som bola staršia tak som mala jeden čas taký kedy som na striedačku chodila k urologovi a gynekologovi a preliečovala zápal moč.mechúra..ale vačšinou to bolo také že bolesti pod bruchom a častejšie močenie..
Ale pred dvoma rokmi som mala obličkový kameň, kt. mi vyberali(bol nejaký vapencový,že vraj som pila menej tekutín)..no ale odvtedy mám stále problémy a ešte navyše som sa medzi tým vydala takže sa to ešte aj s tým skomplikovalo..po každom pohlavnom styku hneď pálenie..už ani nemám veľmi na to chuť, skôr sa tomu vyhýbam ale to je predsa hrozné..
Najprv som hneď bežala ku gyn. po atb...ale teraz hneď nasadím brusnicové doplnky a už nechodím k lekárovi.
Ale čo robiť z dlhodobého hľadiska? Na nete už mám preštudované rady všelijaké ..ale rada by som vaše skusenosti..
Nemožem brať predsa celý život brusnice nie? Aj tak to necítim uplne ok..a čo teda stale atb.? Alebo sa vyhýbať manželovi? Poradte prosim :( som zúfalá

seahorse27
14. aug 2016

Pred stykom dokonala hygiena obidvaja (aj ruky), po styku si to ty este zopakuj. Potom, ako sa osprchujes (az ked nebude v okolo mocovej rury kopa mikroorganizmov - lebo tie su tam po styku vzdy), tak sa vycikaj a snaz sa uplne vyprazdnit mechur, aby si vyplavila zvysne mikroorganizmy, ktore sa uz stihli dostat na zaciatok mocovej rury.

lucineska
14. aug 2016

Tak a tymto mam aj ja stale problem..potom ta chut na sex nejak zmizne :/ a orgazmus tiez necakam.. Prijemne to nieje, hygiena je samozrejmost, to ano.. Len ci to prejde tymto

danieli
14. aug 2016

Presla som si tym, ak mas zaujem viac napisem sukromne

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@lucineska fuu orgazmu sa ani ja nedočkám..manžela to tiež trápi..a navyše keď idem na to zo strachom tak tam nemám ani tak vlhko a ani sa neviem veľmi uvoľniť, takže to ešte aj trochu boli :(

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@danieli jasne že mám, veď už som zúfala 🙂 budem veľmi rada ak napíšeš

lucineska
14. aug 2016

@danielkadandy presne toto prezivam aj ja.. Stale sa na sex tesim, aj som vzrusena..len to stale tak opadne vsetko, a nemam z toho nic :(

miskajulo
14. aug 2016

tiez mam to iste. treba imuno liecbu Uro-vaxom, parkrat do roka si spravit kuru. mam aj ockovanie Strovacom za sebou, prvy rok super, potom uz po preockovani, nic moc. Po kazdom styku 1tbl ATB ciprofloxacin alebo norfloxacin, klasicke rady na vyplavovanie bakterii u mna neucinne. ja som ale po kazdom styku mala vzdy zapal,imunita uplne strajkovala, po porode a pocas dojcenia to bolo uplne najhorsie. Moja rada - urovaxom preventivne 3mesiace, potom je 3mesiace pauza, potom 3mesiac prvych 10dni-vsetko ti vysvetli urolog alebo aj obvodny to moze pisat. brusnicove pripravky su fajn ale v tazsich pripadoch nezaberaju a tie co su kvalitnu su aj dost drahe. Keby ani to nepomohlo dava sa 1alebo polovicka tbl antibiotika(baktericidneho) po styku - netraba sa bat, nehrozi rozvoj rezistencie lebo sa podava vysoka davka kratky cas. a je to lepsie ako sa potom 10dni liecit na zapal..a este tie otrepane rady ake urcite poznas - vela pit, vycikat sa pred a po, utierat sa z predu dozadu..mne to uz nepomahalo.. je to imunitny problem a len niektore zeny su na to nachylne. pocas styku sa akoby vypne imunita a zacnu prechadzat bakterie a sliznica zareaguje zapalom..nemalo by to tak byt, problem imunity- sliznicnej imunity (IgA), celkove zvysovanie imunity ti nepomoze - akoze betaglukan, echinacea, vit.C. treba sa zamerat na tu sliznicku a presne na to je urovaxom (lyzat z bakterii E.coli a spol..)- preplaca tam nieco aj poistovna, na 3mesacne balenie sa doplaca tusim 10eur.

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@seahorse27 ano to sa snažím dodržiavať, mám to už preštudované...ale zrejme to nestačí :(

lucineska
14. aug 2016

@miskajulo to s tou imunitou na mna sedi, hocico chytim hned..aj ked obycajnu nadchu.. Hrozne :(

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@lucineska presne to iste

lucineska
14. aug 2016

@danielkadandy tak co s nami? :D

miskajulo
14. aug 2016

mne este imunolog radil vela lubrikacneho gelu 🙂
aby bolo co najmensie trenie a co najmenej sa drazdila sliznica,mensi prenos bakterii.

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@miskajulo takže imunitou to može byt...som stresový typ a pri strese sa vraj imunita oslabuje...no urovaxom som minulý rok vybrala 2x...prvýkkrat mi ho predpísal gynekolog a druhýkrát obvodný

lucineska
14. aug 2016

Mne sa nechce do seba tlacit stale lieky nejake.. :(

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@lucineska ja už fakt neviem...aj manžela mi je ľúto..tak závidím ženám čo s tým nemajú problém...a ty to ako riešiš? ideš vždy hned na atb?
Vieš sme v podstate mladomanželia ale toho styku máme menej ako starý ľudia :(

exupery
14. aug 2016

treba preliecit oboch partnerov...presla som si tym po prvom porode,stale dokola...nakoniec som liecila zaroven mocove cesty aj zenske veci a popritom nam obom naordinoval dr nejaku antimykotickeu pirulku-jednorazovu a cuduj sa svete...odvtedy mam pokoj....partner nemusi mat ziadne problemy,ale moze byt prenasac...

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@miskajulo faaakt? a to nedrazdi sliznicu? z čoho sa to vlastne vyraba? hm a vlastne kde sa to da kupit? 🙂

lucineska
14. aug 2016

@danielkadandy ja som uz s tymi liekmi prestala.. Snazim sa hlavne uvolnit, nemysliet na to ze to bude zase takto.. Ale nejak sa stale nedari.. Ja mam zatial priatela, ale tiez to neni najlepsie.. Ked vie, ze som stale bez orgazmu a noc z toho nemam.. Ja si ten sex uzivam ako sa len da.. Len bez toho orgazmu, a ku koncu su aj mensie bolesti :/

miskajulo
14. aug 2016

@danielkadandy neviem ktore myslis kde kupit. urovaxom je liek a predpise ti ho lekar. strovac nie je registrovany na SR ale v rakusku sa da zohnat.

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@exupery a to urolog ti naordinoval? lebo ja mam skor urologicke problemy...mykozy som zvykla tiež mavat...ale posledne dva roky iba mocový...
Ozaj a ako sa preliečuje partner?to ho mam poslať za urologom?

mazliceklienka
14. aug 2016

@danielkadandy my sme sa s manželom museli preliečiť obidvaja, vraj si to prenášame - urovaxom + ciplox

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@miskajulo myslela som ten lubrigačný kde sa kupuje 🙂

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@mazliceklienka aha ale najprv ho musim poslat za urologom nie?

miskajulo
14. aug 2016

@danielkadandy jaaaj,ved v lekarni. robim v lekarni tak z lekarne 🙂 taky s cajovnikovym olejom nech je to este aj dezinfekcne..smrt vsetkym E.COLI!!! 🙂))

exupery
14. aug 2016

@danielkadandy mna liecil gynekolog,lebo stale len obvodna ma liecila na mocoe cesty,a potom som prisla k zenskemu na preventivku a vravim,ze co mavam ake problemy a on mi hned nasadil aj nato aj nato plus tabletky pre oboch...

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@miskajulo faaakt? a teda to pomaha? 🙂

mazliceklienka
14. aug 2016

@danielkadandy áno bude musieť navštíviť urológa a zo spermií zistí aké lieky ma predpísať, na aké baktérie

danielkadandy
autor
14. aug 2016

@exupery hm a odkial si? ze ci nie nahodou z KE? asi zmením lekára

123choco123
14. aug 2016

@danielkadandy ahoj, mne doktor odporucil pol roka sa nejako tomu ubranit, ak vydrzis uz by sa to nemalo vracat.ked uz citim co i len naznak ze by som mohla mat zas zapal, tak si spravim Uroval napoj a musim si poklopat ze mam uz dva roky pokoj.samozrejme pouzivam pri sprchovani gel na intimnu hygienu (mne najviac vyhovuje Lactacyd Pharma) a po velkej potrebe bud pouzijem bidet alebo vlhceny toaletny papier....tak isto aj po styku ak nestiham alebo a mi nechce sprchu tak minimalne vlcene obrusky na intimnu hygienu.

exupery
14. aug 2016